مراسم گرامیداشت گریلا زکریا و شهدای مطبوعات پژاک در استکهلم

مراسم گرامیداشت گریلا زکریا و شهدای مطبوعات پژاک در استکهلم

روز 27 آوریل 2013 در شهر استکهلم به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهید «زکریا (محمد سیدو)» و همچنین شهدای مطبوعات پژاک, مراسمی ویژه برگزار شد.
روز گذشته در شهر استکهلم به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهید «زکریا (محمد سیدو)» و همچنین شهدای مطبوعات پژاک, مراسمی ویژه برگزار شد. گریلا زکریا و رفقای وی در جریان حمله جنگنده‌های رژیم ترکیه به مرکز مطبوعات «پژاک» و بر اثر بمباران‌های شدید و بی‌وقفه, در 1 می 2008 جانباختند.
گریلا: هیرش مهاباد, آرگش باور, وداد آمد, آرمانج مریوان,  فرات چلی و رامان جاوید شش گریلایی هستند که در جریان بمباران‌های جنگنده‌های رژیم ترکیه علیه مرکز مطبوعات پژاک جان باختند.
در این مراسم شماری از نمایندگان سازمان‌های مدنی, پژاک, حزب حل دموکراتیک , خانواده‌های جانباختگان و دهها تن از شهروندان مقیم استکهلم حضور یافتند.
«امیر کریمی» از اعضای کوردیناسیون «حزب حیات آزاد کردستان, پژاک» و مسئول روابط این حزب در اروپا, طی ایراد سخنانی در این مراسم به جوانب و اهداف ترکیه از این حمله هوایی علیه پژاک اشاره کرد. کریمی گفت:«این حمله ترکیه علیه مطبوعات پژاک صرفا حمله‌ای محدود نبود, بلکه چنان حمله‌ای شدید و بی‌وقفه برای نابودی پژاک بود». وی افزود که «دشمن» فکر می‌کرد که پژاک یک حزب محدود و تنها در یک ناحیه کوچک مستقر شده, لذا درصدد نابودی پژاک برآمدند. چه‌بسا امری عادی نیست که به یکباره 50 فروند هواپیما ساعت‌ها یک نقطه استقرار گریلاهای پژاک را بمباران کنند. پس می‌توان گفت که چنین حمله‌ای برای نابودی کامل بود. از نوع موشک‌هایی استفاده شد که فقط در دست ناتو قرار دارد و تنها در جنگ افغانستان از آن استفاده شده بود.»
اهداف دشمن از این اقدام به نابودی پژاک
کریمی در مورد اهداف دشمن از این حملات گفت:«هدف دشمن از این حملات شدید این بود که حزب پژاک را که نوپا بود, از نطفه خفه کنند و نگذارند جنبش آپوئیستی در شرق کردستان سربرآورد. پس می‌توان گفت که این شهدا, شهدای روند حزبی‌شدن واقعی و بنبان‌گذاران پژاک بودند».
 کریمی همچنین گفت:«پس از شهادت رفقای مطبوعات, گریلاهای پژاک بر تداوم فعالیت‌های انقلابی خود در شرق کردستان مصمم تر و با اراده‌تر شدند. به‌شیوه‌ای گسترده‌تر از گذشته پژاک به مناطق مختلف شرق کردستان از ایلام گرفته تا سنه, موکریان و ارومیه در همه جا به راه و خط‌مشی این شهدا ادامه دادند و فعالیت‌ها و سازماندهی‌ها را گسترش دادند. با چنین عشقی به انقلاب و خلق‌شان چنین فعالیتی گسترده انجام دادند. پس پژاک بیشتر گسترش یافت. اگر امروزه می‌بینیم که در جای‌جای شرق کردستان گریلا حضور دارد و اگر می‌بینیم که حماسه‌ای همانند, حماسه قندیل شکل می‌گیرد, درسایه رنج‌ها و فداکاری‌های شهدا و عزم راسخ گریلا برای تداوم آن شهدا بوده و هست».
کریمی در پایان گفت باید در چنین مرحله‌ای که خلق‌کرد به آن رسیده‌ به راه این جانباختگان ادامه دهیم و از مرحله صلحی که تنها بانی آن رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان است, حمایت قاطع کنیم.