مشاور رئیس جمهور مصر روز سه شنبه 1-1-2013 از نابودی کشور اسرائیل در10 سال آینده خبر داد و از یهودیان این کشور خواست تا از سرزمین تاریخی فلسطین خارج شده و به کشورهایی بازگردند که از آنجا مهاجرت کرده اند.
به گزارش روزنامه شرق الاوسط، "عصام العریان" یکی از مشاوران محمد مرسی و یکی از رهبران اخوان المسلمین این کشور اظهار داشت تا 10 سال دیگر فلسطین آزاد شده و اسرائیل از بین خواهد رفت و «اشغالگران» باید به سرزمین های اصلی خود بازگردند. اما او از چگونگی از بین رفتن اسرائیل سخنی به میان نیاورد.
وی که در مصاحبه با تلویزیون مصری " اٌن تی وی" گفتگو می کرد اظهار داشت که به دلیل از بین رفتن اسرائیل در 10 سال آینده از یهودیان مصری تبار می خواهد که به کشور اصلی خود، مصر باز گشته و سرزمین کنونی اسرائیل را برای فلسطینی ها رها کنند.
این مسئول مصری، در بیانات جنجال بر انگیز خود گفته است که ایدئولوژی صهیونیسم به شکست انجامیده و یهودیان باید فلسطین را ترک کنند، تا راه برگشت پناهندگان فلسطینی هموار شود .
وی اظهار داشت، آوارگان فلسطینی باید به کشورشان بازگردند و مهاجران یهودی نیز می بایست به کشورهای اصلی خود بروند.
از سوی دیگر یک مقام در دفتر ریاست جمهوری مصر گفت، العریان به نمایندگی از ریاست جمهوری صحبت نکرده و تنها نظرات شخصی خود را بیان داشته است.
این شبکه خبری با استناد به اطلاعات فوق محرمانه سازمان جاسوسی سیا آمریکا این مطلب را اعلام کرد.
عصام العریان ، طی مصاحبه قبلی خود با تلویزیون خصوصی دیگر مصر به نام "دریم تی وی"، از یهودیان مصری که زمانی جمعیت آنها به بیش از هشتاد هزار نفر می رسید و اکثریت آنها پس از جنگهای سالهای 48 ، 56 ، 67 و 73 مصر را ترک کرده و به اسرائیل مهاجرت کرده بودند، دعوت کرد که به کشور خویش، مصر بازگردند تا راه بر گشت فلسطینیان هموار شود. او تاکید کرده بود که این حق طبیعی تمام مصریان بدون توجه به دین آنهاست ، که به کشور خود برگردند.
این دعوت یهودیان به بازگشت به مصر توسط عصام العریان مورد استقبال کانال 10 تلویزیون اسرائیل قرار گرفته بود.
رادیو رسمی اسرائیل از اظهارات اخیر العریان به عنوان زنگ خطری یاد کرده و آن را ناامید کننده خوانده است.
طبق روزنامه الیوم السابع مصر، رادیو اسرائیل از گفته های العریان اظهار انزجار کرده و افزوده است که این کشور هرگز مشروعیت کشور مصر را زیر سئوال نبرده و انتظار موضع متقابل دارد و به همین دلیل با مصر پیمان صلح امضا کردیم.
از العریان در مصاحبه پنجشنبه گذشته نقل شده که برای یهودیان مصری بهتر است که از یک کشور اشغالگر و نژادپرست خارج شده و در کشورمشروع و قانونمند خود زندگی کرده و برچسبهای منفی را از خویش دور کنند.