مسلم: در جنگ جاری شریک نخواهیم شد؛ از خود دفاع می‌کنیم

مسلم: در جنگ جاری شریک نخواهیم شد؛ از خود دفاع می‌کنیم

صالح مسلم, از روسای مشترک «حزب اتحاد دموکراتیک, پ.ی.د» تحولات و رویدادهای اخیر غرب کردستان و سوریه را مورد ارزیابی قرار داد و گفت که حزب‌شان در سوریه بی طرف نیست. مسلم اذعان داشت که جانبدار دموکراسی هستند و مواضع دولت ترکیه را هم مورد انتقاد قرار داد. وی ضمن اشاره به حملات مسلحانه علیه شهر سریکانی, گفت:«ما به یکی از طرف‌های جنگ مبدل نخواهیم شد, اما اگر حمله‌ای علیه ما صورت گیرد, از خود دفاع خواهیم کرد».

صالح مسلم از روسای مشترک پ.ی.د تحولات اخیر در غرب کردستان و سوریه را در مصاحبه با خبرگزاری «اتها» مورد ارزیابی قرار داد.

مسلم در خصوص وضعیت کنونی شهر سریکانی گفت:«بیست روز پیش برخی گروه‌های مسلح از طریق مرز ترکیه وارد شهر سریکانی شدند. از مناطق مختلف آمده بودند و حدود 700 الی 100 نفر بودند. آنها گروه‌هایی به نام «الشام» و «جبهه النصرا» بودند. آنها هم کاملا شبیه القاعده هستند». مسلم افزود که اعراب و سریانی‌ها هم در کنار کردها زندگی بسر می‌برند. وی افزود:«به همین خاطر هم مراکز دولتی رژیم سوریه در این شهر تا این اواخر پا برجا بود. برای اینکه میان کردها و اعراب درگیری روی ندهد, ما علیه مراکز دولتی هیچ اقدامی نکردیم». مسلم یادآور شد که آن گروه‌ها نخست به مراکز دولتی حمله کردند, سپس در محلات عربنشین مستقر گردیدند. میان آنها و نیروهای رژیم درگیری‌های سختی روی داد. اما نیروهای رژیم بیرون رانده شدند. آن گروه‌ها هم از بس پیروزی سرمست شدند و خواستند محلات کردنشین را هم اشغال کنند. ما خواستیم با هم سازش کنیم, اما آنها قبول نکردند و به ما حمله‌ور شدند».

صالح مسلم همچنین اذعان داشت که برخی از آن گروه‌ها که به سریکانی حمله کردند, خود را عضو ارتش آزاد سوریه معرفی می‌کردند. وی گفت که ارتش آزاد سوریه هیچ رابطه‌ای با گروه‌های «غرابه‌الشام» و «جبهه النصرا» ندارد. وی گفت که آنها رئیس مجلس خلق شهر سریکانی را به «شهادت» رساندند و افزود:«خواستند باردیگر به ترکیه بازگردند, اما دولت ترکیه مرکز را بروی آنها بست. وقتی که اصرار کردند, ترکیه به آنها گفت اگر فرار کنید, ما روابط خود با شما را قطع می‌کنیم. آنها هم ناچار شدند که با ما بجنگند و یا تسلیم شوند. بسیاری از آنها فرار کردند و تنها برخی از گروه‌های وابسته به ارتش آزاد باقی ماندند. اینها نه می‌توانند با ما پیمانی امضا کنند و نه عقب‌نشینی کنند».

دولت ترکیه دست از دشمنی با کردها بردارد

صالح مسلم از دولت ترکیه خواست که دست از دشمنی با کردها بردارد. وی افزود:«ما می‌خواهیم با ملت ترکیه روابطی حسنه داشته باشیم. میان ملت‌ها دشمنی وجود ندارد.اما چرا دولت ترکیه در امور داخلی سوریه دخالت می‌کند؟ این ترکیه بود که باعث شد سوریه دچار جنگ داخلی شود. اگر ترکیه به گروه‌های مختلف تسلیحات نمی داد و از آنها حمایت نمی‌کرد, امروزه وضعیت چنین نبود. ما از همان اوال خواسته‌ایم که انقلاب به شیوه‌ای صلح‌جویانه پیشبرد یابد. اگر حکومت ترکیه حقیقتا به فکرمنافع ملت ترک است, باید به یکی از دوستان ما مبدل شود».

اشتباهات در دوحه تکرار شد

صالح مسلم از روسای مشترک حزب اتحاد دموکراتیک در ادامه مصاحبه خود گفت که برای شرکت در نشست دوحه قطر دعوت نشدند. وی افزود:«شورای عالی کرد و کوردیناسیون ملی که ما عضو آن هستیم به نشست دوحه دعوت نشدند. وقتی که شورای ملی سوریه تأسیس شد, چنین اشتباهی رخ داد. در دوحه هم این اشتباه بازهم تکرار شد و بر موجودیت گروه‌های مسلح سوریه اهمیت دادند. حدود 60 درصد شرکت کنندگان هم از آن گروه‌ها بودند. از 63 نفر 41 نفر اسلامی هستند. همچنین همه ملت‌های سوریه در آن شرکت نکردند. سازمان‌های موجود هم پایگاهی آنچنانی میان مردم ندارند. اشتباه بزرگ این بود که کردها را به نشست دعوت نکردند. آن دو نفری هم که شرکت کردند, با تأسی از خواست‌های اردوغان تعیین شده بودند. می‌توانستند شورای عالی کردها را دعوت کنند. آنها طرحی را از پیش تعیین کرده بودند و شرکت کنندگان را مجبور به امضای آن کردند. آنچه ما می خواهیم این است که نمایندگان همه ملت‌های سوریه جمع شوند و نقشه‌ای راه تدوین کنند. این کار با آماده ساختن یک سناریو از خارج ممکن نمی‌گردد. هر تلاش و فعالیتی بدون حضور کردها موفقیت‌آمیز نخواهد بود».

ما اجازه ندادیم که درگیری ها به غرب کردستان سرایت کند

مسلم اذعان داشت که همه تلاش ما در غرب کردستان این بود که جنگ داخلی و ویرانگر سوریه به مناطق کردها در غرب کردستان سرایت نکند. وی افزود:«خلق‌کرد سازماندهی شده و اجازه نمی‌دهد که گروه‌های مسلح وارد مناطق آنها شوند. پیش از هرچیز ما واحدهای مدافع خلق که مدنی است را تشکیل دادیم. تا اعلام موجودیت «ی.پ.گ» آنها از خلق دفاع کردند. هم‌اکنون هم نیروی ی.پ.گ از مردم کرد دفاع می‌کند. حتی از سیستم سازمانی ما کردها هم دفاع کرده. ما به یکی از طرف‌های جنگ داخلی سوریه مبدل نخواهیم شد و اگر حمله‌ای علیه ما صورت گیرد به آن پاسخ خواهیم داد. کردها 15 درصد جمعیت سوریه را تشکیل می‌دهند. ما در صدد تأسیس یک سیستم دموکراتیک هستم.».

در جنوب کردستان فقط خلق‌کرد به غرب کردستان کمک می‌کنند

مسلم در پاسخ به پرسشی در مورد پناهندگان سوریه گفت:«بسیاری از مردم از مناطقی که درگیری در آن روی داد, فرار کردند. کردهایی که در شهرهای بزرگ سوریه زندگی بسر می‌بردند, بخاطر وقوع درگیری‌ها به روستاها بازگشتند. البته محله کردها در حلب دارای امنیت بیشتری است. بسیاری به آن محلات آمدند».

مسلم ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی روزانه مردم و پناهندگان گفت:«آنچه موجب تأسف ما می‌شود این است که از بخش‌های دیگر کمک‌ ملی و انسانی نمی‌شود. آن مقدار کمک‌های انساندوستانه هم که روانه می‌شوند به مناطقی فرستاده می‌شود که درگیری در آن روی می‌دهد. اخیرا فرانسوی ها می‌گفتند که در مناطق کردنشین درگیری روی نمی‌دهد لذا کمک‌های مالی به آن مناطق نمی‌فرستند.». مسلم گفت آنها بجای کمک اقتصادی و مادی به مردم , به گروه‌های مسلح تسلیحات نظامی می‌دهند. وی افزود که از جنوب کردستان هم حکومت هیچ کمکی مالی به مردم غرب کردستان نمی‌کند و کمک‌هایی هم که صورت می‌گیرد, از جانب خلق‌مان در جنوب کردستان است.