میشل کیلو: ما خودمدیریتی کردها در سوریه را به رسمیت می‌شناسیم

میشل کیلو: ما خودمدیریتی کردها در سوریه را به رسمیت می‌شناسیم

پس از اینکه «شورای عالی کرد» در بیانیه خود اعلام کرد که برای انجام دیدار با «ائتلاف میهنی» سوریه به ریاست «احمد معاذ خطیب» آماده هستند, مخالفان سوریه سعی کردند با شورای عالی کرد که نماینده کردها است, دیدارهایی به عمل آورند. در این راستا هیأتی به نام «کمیته میهنی امنیت اجتماعی و انقلاب» در 6 فوریه و در شهر سریکانی با «شورای عالی کرد» دیدار کرد. «میشل کیلو, رئیس هیأت و عضو فوروم دموکراسی سوریه خاطرنشان ساخت که خودمدیریتی دموکراتیک کردها را به رسمیت می‌شناسند».

میشل کیلو, عضو تشکل دموکراسی و مخالفان سوریه, به منظور انجام دیدار با شورای عالی کرد به شهر سریکانی در غرب کردستان سفر کرده بود. وی با سایت «لیکولین» مصاحبه‌ای انجام داد. کیلو در پاسخ به این پرسش که انقلاب سوریه روبه چه عاقبتی در جرکت است؟, گفت:«ما همچو مخالفان سوریه چه در داخل و چه در خارج, به بن‌بست رسیده‌ایم. ما به ریسکی اشتباه دست زده‌ایم. بجای اینکه علیه رژیم بعث بجنگیم که جامعه سوریه را تحت ستم قرار داده, به جنگ با خودی می‌پردازیم. جنگ برادرکشی راه‌انداخته‌ایم, این انقلاب نیست, بلکه یک آشوب و بحران عمیق است. اگر به اصلاح خود دست نزنیم, همه از میان می‌رویم. باید هرچه زودتر این وضعیت تعدیل گردد و علیه دشمن اساسی خلق‌های سوریه, بجنگیم».

جنگ سریکانی به نفع رژیم بعث بود

میشل کیلو گفت:«سوریه دچار جنگی داخلی شده. تنها طرفی که از آن نفع می‌برد, رژیم سوریه و خانواده اسد است. امروزه در سرکانی جنگی میان ی.پ.گ و گروه‌های مسلح روی داده, اما اگر ما دوستداران انقلاب سوریه از آن جلوگیری نکنیم, فردا به شهری دیگر سرایت خواهد کرد. شاید همه این را جنگ کرد و عرب بپندارند, اما اگر ما از فتنه‌انگیزی رژیم سوریه و کشورهای همسایه جلوگیری نکنیم, ممکن است جنگ میان دروزی‌, هورانی, مسیحیان و مسلمانان هم روی دهد. این جنگ هم به سوریه و جامعه آن خدمت نخواهد کرد. تنها دلالان جنگ از آن نفع خواهند برد».

میشل کیلو در ادامه در مورد مطالبات کردها در سوریه هم گفت:«به نظر من در اوایل انقلاب سوریه, مطالبات برادران ما در سوریه بسیار زیاد بود و با اوضاع سوریه تناسب نداشت. وقتی که یک ملت مطالبات مشروع خود را مطرح ساخت, بایستی شرایط و اوضاع منطقه‌ای که در آن بسر می‌برد را مورد محاسبه قرار دهد و به نقاط مشترک توجه کند تا در مدتی کوتاه به مطالباتش دست یازد. اما به نظر من این مسئله توسط کردها رعایت نشد و سطح مطالبات کردها بسیار بالا بود. این بود که پس از گذشت مدتی از انقلاب, کردها بهتر با واقعیت موجود کنار آمدند و مطالباتی بجا را درخواست کردند».

خودمدیریتی کردها مشروع است

میشل کیلو در پاسخ به این پرسش که «کردها خواستار تحقق خودمدیریتی دموکراتیک هستند و تو بعنوان میشل کیلو چه نظری دارید؟» گفت:«من با تمام توان از خودمدیریتی دموکراتیک حمایت می‌کنم. مطالبه خودمدیریتی دموکراتیک کردها مشروع است. باید کردها این حق خود را بدست آورند. مدلی مناسب برای حل مسایل سوریه و تداوم حیاتی مشترک در سوریه هم مگر با توسل به خودمدیریتی دموکراتیک ممکن گردد».

میشل کیلو کیست؟

میشل کیلو در سال 1940 در شهر «لازقیه» در خانواده‌ای مسیحی متولد شد. تحصیلاتش را در شهرهای لازقیه و دمشق به پایان رساند. هم‌اکنون هم یکی از شخصیت‌های سرشناس مخالفان سوریه است. مقالات تحلیلی سیاسی زیادی را علیه رژیم بعث نوشته است. سه بار توسط رژیم بخاطر اندیشه‌های سیاسیش به زندان افتاده است. او یکی از بنیانگذاران «تشکل دمشق» بود و بخاطر همان امر هم به زندان افتاد. وی هم‌اکنون در پاریس ساکن است و عضو مخالفان سوریه است.