انتخابات ایران/ از نظر اصولگرایان روحانی کیست؟

انتخابات ایران/ از نظر اصولگرایان روحانی کیست؟

 حسن روحانی در انتخابات یازدهمین دوره‌ ریاست جمهوری ایران پیروز شد. برخی پیروزی وی را شکست اصولگرایان می‌دانند ، اما بیشتر اصولگراها او را تابع رهبر و اصولگرای واقعی و باتدبیر می‌خوانند.

پس از روز جمعه‌ و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران که‌ طی آن حسن روحانی از نزدیکان هاشمی رفسنجانی که‌ با اقبال اصلاح طلبان نیز روبرو شده‌ بود به‌ عنوان رئیس جمهور آینده ایران برگزیده‌ شد، اظهارات دو طرف حواشی فراوانی با خود داشته‌ است.

برخی از اصولگرایان به‌ تحلیل علل شکست انتخابات پرداخته‌ و بسیاری از آنها دلیل آن را عدم اجماع اصولگرایان و یا سیاستهای غلط محمود احمدی نژاد و دولتش در عرصه‌ های داخلی و خارجی عنوان کرده‌ اند. سایت تابناک نزدیک به‌ محسن رضایی در گزارشی با عنوان "شکست اصول‌گرایی لازم بود" نوشت که این شکست برای جریان اصول‌گرا از "نان شب" واجب‌تر بود.

اما سایت "شبکه ایران" وابسته به دولت در گزارشی با عنوان "چرایی شکست سنگین مدعیان اصول‌گرایی" نوشته است که در انتخابات ریاست‌جمهوری «وزن اصول‌گرایان در غیاب احمدی نژاد» مشخص گشت.

کیهان تا پیش از اعلام نتایج از عدم ائتلاف و اجماع اصولگرایان به‌ شدت انتقاد داشت, اما پس از اعلام نتایج سعی دارد روحانی را جدا از اصلاح طلبان و به‌ عنوان یک اصولگرای تابع رهبر نشان دهد.

کیهان در مطلبی نوشته‌ : حسن روحانی در حالی نامزد انتخابات شد که افراطيون مدعی اصلاحات به دلايل برخی سوابق در گذشته، روی خوشی به او نشان نمی‌دادند. وی در سال 1378 آشوبگران خيابانی را «اوباش» و «حقيرتر و پست‌تر از آن که بتوانند براندازی کنند» توصيف کرده بود. او همچنين چند روز بعد از فتنه‌ انگيزی فتنه‌ گران در 25 بهمن 1389 ضمن سخنانی در نشست مجلس خبرگان تصريح کرد: اقدام فتنه‌ گران در روز 25 بهمن به بهانه حمايت از مردم تونس و مصر اقدامی خطرناک و حساب شده برای سوءاستفاده دشمنان بود که توسط رهبری معظم و با حضور حماسی مردم خنثی شد.

کیهان به شکلی آشکار در تلاش است تا روحانی را از طیف اصلاح طلب جدا کرده‌ و یقین دارد شکافی عمیق و پرنشدنی میان آنها وجود دارد. در این رابطه‌ پرسیده‌ اند چرا تاکنون خاتمی پیام تبریکی به‌ روحانی نداده‌ است.

ایسنا در‌نقل گزارشی از روزنامه‌ اصولگرای رسالت می‌نویسد، " این تحلیل ناصواب که رای به آقای دکتر حسن روحانی رای به "دگر" یا "غیریت" گفتمان عدالت، پیشرفت، مقاومت و عزت کشور بود پایه و اساس چندانی ندارد".

اما در سویی دیگر آیت الله‌ صانعی در پیام تبریک خود به‌ روحانی بر دفاع از حقوق و آزادیهای مشروع و حق آزادی بیان ، قلم و انتقاد تأکید کرده‌ و عبدالله‌ نوری از چهره‌ های شاخص اصلاح طلب در پیام خود گفته‌ است ، انتخاب شما می‌تواند زمینه‌ را برای انسجام داخلی و آشتی ملی فراهم آورد . در حالیکه‌ هر دو به‌ روحانی تبریک گفته‌ اند اما تمرکز آنها بر موارد متفاوتی است.

در چنین شرایطی پرسشی که‌ برای خوانندگان مطالب پیش آمده و احتمالا سوال بسیاری از مردم خواهد بود ، این است که‌  آیا هزینه‌ حاکمیت جمهوری اسلامی در دستکاری نتایج انتخابات بیشتر بود یا در انقیاد برگزیده‌ انتخابات؟ البته‌ اگر نیازی به‌ قید باشد.  شاید هم محاسبات اصولگرایان چندان بی‌پایه‌ نبوده‌ است.