انتشار آمار غیرواقعی از تلفات و عدم رسیدگی به آسیب دیدگان

انتشار آمار غیرواقعی از تلفات و عدم رسیدگی به آسیب دیدگان

دو زمین‌لرزه شدید عصر روز شنبه، 21 مرداد، حوالی شهرهای اهر و ورزقان آذربایجان را لرزاند.

اما از یک سو آمارهای ضد و نقیض مقامهای مسئول از میزان تلفات و از سوی دیگر عدم امداد رسانی به‌ موقع مردم آسیب دیده‌ را بیشتر نگران کرده‌ است.

شدت زمین لرزه‌ های عصر روز شنبه‌ به حدی بود که تکان‌های ناشی از آن در دیگر شهرهای شمال غرب ایران از جمله ارومیه، مراغه و اردبیل و نیز رشت و انزلی احساس شد.

به گزارش رسانه‌ های ایران، حسن قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور ایران روز یکشنبه، با اشاره‌ به‌ اینکه‌ , به‌ 110 روستای این منطقه‌ خسارت وارد شده‌ است، گفت که آخرین آمار کشته‌ شدگان این دو زمین‌لرزه به 250 نفر و تعداد زخمی‌ها به بیش از 2 هزار نفر رسیده است.

اين آمار در حالی منتشر می شود که رضا صديقی، فرماندار اهر، به همين خبرگزاریها گفته که تعداد جان باختگان مناطق زلزله زده نزديک به 300 نفر است.

از سوی دیگر به گزارش ایرنا فرماندار ورزقان گفته است که 12 روستای این شهرستان بر اثر زمین‌لرزه‌ های روز گذشته به طور کامل تخریب شده‌ اند.

او گفت: هر یک از این روستاها حدود 900 تا هزار نفر جمعیت داشتند که کمتر از 40 درصد آنها جان خود را از دست داده‌ اند.

در گزارش خبرگزاری ايسنا به نقل از احمدرضا شجيعی قائم مقام سازمان جمعيت هلال احمر ایران آمده است که‌ : يک هزار و 10 روستا در اين منطقه درگير زلزله بودند که از اين ميان 130 روستا بين 70 تا 100 درصد و 20 روستا نيز به طور 100 درصد تخريب شده‌ اند.

در همین حال دکتر غلامرضا معصومی رئيس اورژانس کشور گفته‌ است در این حادثه، عده زیادی بر اثر ترکیدگی و انفجار لوله گاز و بر اثر سوختگی جان خود را از دست داده‌ اند. این امر بیانگر آن است که‌ شرکت گاز توصیه‌ های اورژانس کشور را برای ارتقای ایمنی شبکه گاز کشور در نظر نگرفته‌ است.

به گزارش مهر بهرام صمدی مدیر کل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی می‌گوید: بیشتر کشته شدگان در این زمین لرزه ها را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

وی تصریح کرد: مجروحانی که حال آنها وخیم اعلام شده را کودکان کمتر از9 سال تشکیل می دهند و بیشتر این مصدومان پس از انتقال به بیمارستان جان باختند.

به گزارش جرس، عباس فلاح باباجان یکی از نمایندگان مجلس گفته‌ است ، هیچ کمکی از بیرون به منطقه ما صورت نگرفته. از اردبیل کمکهای محدودی رسیده که کفاف مشکلات ما را نمی کند." وی از تمامی مردم درخواست کرد که کمکها و نیازهای اولیه زلزله زدگان را به جای اینکه به هلال احمر بسپارند تا در آنجا خراب شود، به صورت تیمهای خودجوش ، به دست مردم زلزله زده در روستاها برسانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اللهوردی دهقان نماینده مردم ورزقان در مجلس ایران نیز امروز در صحن علنی مجلس با انتقاد از مدیریت بحران در شهرستان ورزقان گفت : مسوولان شهرستان سه ساعت بعد از حادثه خود را به آنجا رساندند. فرماندار این شهرستان نیز از ساعت 7 صبح تا 2 و 30 دقیقه عصر در شهرستان حضور نداشت. نبود مدیریت بحران در شهرستان یکی از عوامل افزایش تلفات زلزله بود.

همزمان مديرکل هلال احمر جمهوری اسلامی ايران از اعلام آمادگی بسیاری از کشورها برای امداد رسانی خبر داده است ولی گفت که هلال احمر نيازی به کمک های بين المللی ندارد.

عدم رسیدگی به‌ ساختار مسکونی روستاها از سوی دولت، و از طرف دیگر انتشار آمارهای متفاوت و خودداری از اعلام میزان واقعی تلفات زمین لرزه‌ ها همراه با عدم رسیدگی به‌ موقع به‌ مجروحین و آسیب دیدگان و نیز افرادی که‌ خانه‌ و کاشانه‌ خود را در این حادثه‌ از دست داده‌ اند، شایستگی مسئولین و برنامه‌ های دولت را هرچه‌ بیشتر به‌ چالش کشیده‌ است.