ناتو در شرف فروپاشی
ناتو در شرف فروپاشی
ناتو در شرف فروپاشی
رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای شرکت در نشست سال 2013 در بروکسل گردهم آمدند. مهمترین مسایل مورد بحث در نشست این رهبران, پروژههای دفاعی مشترک است. برخی کشورهای اروپایی که آلمان سرکردگی آنها را برعهده دارد, گذشته از موضوع تشکیل ارتش اروپا که در دهه 90 مطرح شده و آمریکا و ترکیه بشدت با آن مخالفت کردند, بسیاری پروژههای دفاعی مشترک دیگر هم مورد بحث قرار میگیرد.
در سالهای گذشته, بارها آلمان مورد انتقاد قرار گرفته بود که گویا نقشی رضایتبخش در حل بحرانهای منطقهای نگرفته است. بنا به گفته برخی کارشناسان سیاسی, باید آلمان با فرانسه, انگلیس و پرتغال سیاست دفاعی اتحادیه اروپا را نیرومندتر سازند.
اما یک آلمان نیرومند به لحاظ نظامی با توجه به تجارب تاریخی از نظر بسیاری موجب نگرانی است.
«فرانسوا اولاند», رئیسجمهور فرانسه جانبدار ایجاد ارتش مشترک است و میخواهد پروژههای دفاعی مشترکی در اروپا طرح شود.
کشورهایی که بشیوهای رادیکال با آن ضدیت میکنند, آمریکا, انگلیس و ترکیه هستند.
دیوید کامرون, نخستوزیر انگلیس اعلام کرد که از تشکیل نیروی دفاعی مشترک اروپا ممانعت خواهند کرد.
آمریکا هم از طریق ناتو نارضایتی خود را ابراز داشت. «آندرس فوک راسموسن» دبیرکل ناتو هم نسبت به هرگونه گفتگویی در این مورد هشدار داد.
راسموسن در نشست «اتحادیه اروپا» سخنرانی کرد و ضمن هشدار به رهبران 28 کشور عضو اتحادیه , گفت اگر اروپا GSYH بودجه دفاعی را به پائینترین میزان یعنی 2 درصد تقلیل ندهد, آنگاه میل آمریکا نسبت به عضویت در ناتو از میان خواهد رفت.
راسموسن افزود:«اگر ما اروپاییها مسئله امنیتی را جدی نگیریم, آمریکا هم خواهد گفت «مگر ما ناچاریم بجای آنها تلاش کنیم». در این صورت هم میل آمریکا برای جای گیری در سیستم امنیتی اروپا کم خواهد شد. در صورت به میان آمدن چنین وضعیتی نه اروپا, نه آمریکا و تمامی جهان هیچ نفعی نخواهند برد».