قطعنامه پیشنهادی 8 ماده‌ای حزب ب.د.پ و ک.ج.ک برای حل مسئله کرد در ترکیه

قطعنامه پیشنهادی 8 ماده‌ای حزب ب.د.پ و ک.ج.ک برای حل مسئله کرد در ترکیه

«احمد ترک» از روسای «کنگره جامعه دموکراتیک, ک.ج.د» اعلام کرد که از تصمیم ک.ج.ک برای بایکوت کردن مدارس ترکیه به مدت یک هفته, استقبال می‌کنند و پیشنهادات خود برای حل مسئله کرد از سوی دولت ترکیه را در قالب 8 ماده اعلام کردند. حزب ب.د.پ و ک.ج.د تأکید کردند که روند چاره‌یابی صلح هنوز پایان نیافته, اما به بن‌بست رسیده و از دولت ترکیه خواستند که سریعا برای تغییر و اصلاح قانون اساسی اقدام کند.

روسای مشترک «حزب صلح ودموکراسی, ب.د.پ» و «کنگره جامعه دموکراتیک, ک.ج.د» همراه با نمایندگان سازمان‌های جامعه مدنی در مورد روند صلح در ترکیه و شمال کردستان و همچنین آغاز سال تحصیلی جدید بیانیه‌ای قرائت کردند.

 احمد ترک این بیانیه مشترک را قرائت کرد وگفت که کردها با روزهایی بسیار مهم و تاریخی روبرو هستند. آنها تصریح کردند که مسئله کرد تنها مسئله پ.ک.ک نیست بلکه همه خلق‌کرد و ترکیه را دربر می‌گیرد. باید روند صلح بی‌وقفه ادامه یابد.

در قطعنامه حزب صلح و دموکراسی و کنگره جامعه دموکراتیک آمده:

«آموزش به زبان مادری» که مطالبه همه خلق کردستان است, مسئله تضمین حقوق کردها و خلق‌های دیگر در قانون اساسی, خودمدیریتی خلق کرد و پذیرفتن زبان کردی بعنوان زبان رسمی باید بعنوان مسایل اصلی مورد بحث و گفتگو قرار گیرند. زیرا این مطالبات, مطالبات طبیعی و ملت‌شدن خلق کرد است. لذا نیابد بر سر این موارد به معامله سیاسی پرداخت.

ـ ما به تصمیم‌گیری پ.ک.ک برای ادامه آتش‌بس اهمیت می دهیم و از دولت و حکومت ترکیه می‌خواهیم که گام‌های لازم را بردارند. متوقف ساختن روند خروج نیروهای گریلای پ.ک.ک به معنای پایان کامل روند صلح نیست, بلکه نشان از بن‌بست مرحله دارد. همزمان با پیشبرد روند صلح, باید فرزندان خلق کرد و شهروندان کشور ترکیه هم بتوانند در روند حیات اجتماعی ـ سیاسی مشارکت جویند. لذا باید سریعا در این راستا قانون اساسی اصلاح شود.

ـ با توجه به نقش بسیار حیاتی جناب عبدالله اوجالان در روند چاره‌یابی دموکراتیک, باید همه موانع بر سر راه فعالیت و مشارکت ایشان در این مرحله, و نیز روابط ایشان با افکار عمومی و خلق, برداشته شوند.

ـ برای موفقیت روندصلح؛ باید زندانیان پرونده ک.ج.ک هرچه زودتر آزاد شوند. اگر برای این مهم به تغییرات قانونی هم نیازی باشد, باید بدون از دست رفتن زمان, توسط پارلمان بررسی شود.

ـ یکی از مسایلی که به لحاظ سیاسی بسیار مهم است و می‌تواند به پیشبرد روند چاره‌یابی کمک کند, حذف حدنصاب ده درصدی انتخابات است. باید زمینه‌ای فراهم شود که همه سازمان‌ها و احزاب سیاسی کردستانی با موجودیت واقعی خود به سیاست بپردازند.

ـ بایستی دولت و حکومت ترکیه روابطی حسنه با دولت‌ها و سازمان‌های دیگر بخش‌های کردستان برقرار سازد. باید از پشتیبانی و کمک به گروه‌هایی که علیه کردهای غرب کردستان می‌جنگند, دست بردارد و کردها را بعنوان ملت دوست خود تلقی کند نه دشمن. دشمنی با احزاب سیاسی غرب کردستان, دشمنی با دستاوردهای سیاسی کردهای آن بخش است و مسلما تأثیراتی منفی بر روند صلح خواهد داشت. زیرا این مسئله موجب می‌شود که روندصلح بطور سالم پیشبرد نیابد.

ـ در روزهای اخیر که می‌رود سال تحصیلی جدید در ترکیه آغاز شود, باید هرچه زودتر مسئله «آموزش به زبان مادری» مطرح گشته و دولت در این زمینه به اظهارات منفی نپردازد. در این راستا ما از خلقمان می‌خواهیم که در بایکوت مدارس ترکیه به مدت یک هفته, شرکت کنند و در فعالیت‌های آموزش زبان کردی در مناطق مختلف سهیم شوند.

ـ باید همه اتنیک‌ها, ادیان و مذاهب ترکیه و شمال کردستان به لحاظ اجرای عدالت و تحقق آزادی و برابری تلاش کنند. ما همچو طرف کردستانی, سوگند یاد می‌کنیم که آزادی و عدالت را تحقق بخشیم. از دولت و حامیان آن هم می‌خواهیم که موضعی مشابه دربرگیرند».