رسیدگی به پرونده قضایی 44 روزنامه‌نگار کرد در استانبول

رسیدگی به پرونده قضایی 44 روزنامه‌نگار کرد در استانبول

"دادگاهی در استانبول رسیدگی به پرونده 44 روزنامه نگار کرد که به دلایل امنیتی در بازداشت هستند را ادامه می دهد . در جلسه امروز دادگاه درخواست روزنامه نگاران برای دفاع از خویش به زبان مادری مورد قبول دادگاه قرار نگرفت و تنش زا شد."

در جلسه دادگاه که در حضور وکلا و خانواده روزنامه نگاران برگزار شد متهمان به زبان کردی به سئوالات قاضی پرونده پاسخ دادند .در ادامه وکلای متهمان در نطق خود اظهار داشتند دلایل بازداشت موکلانشان غیر حقوقی بوده و خواهان آزادی فوری آنها شدند.

حسین بوغاتکین که یکی از این وکلا بود گفت نیروهای امنیتی ترکیه پرونده هایی خیالی برای متهمان تشکیل داده اند.

محاکمه روزنامه نگاران کرد در مطبوعات جهانی نیز بازتاب گسترده ای داشت ، در همین ارتباط خبرگزاری رویترز در گزارشی محاکمه این افراد را بزرگ‌ترین پرونده دادگاهی مربوط به رسانه‌ها خوانده و نوشته که محاکمه این افراد به نگرانی پیرامون آزادی‌های رسانه‌ای و سیاسی در ترکیه دامن زده است.

سینگلیر وب، پژوهشگر دیدبان حقوق بشر در ترکیه نیز می‌گوید که سرکوب روزنامه‌نگاران کرد نگرانی‌های جدی در مورد رفتار با اقلیت‌ها در ترکیه ایجاد کرده است.