رئیس قوه قضائیه: مخالفت با اعدام، مخالفت با حکم اسلام است
رئیس قوه قضائیه: مخالفت با اعدام، مخالفت با حکم اسلام است
رئیس قوه قضائیه: مخالفت با اعدام، مخالفت با حکم اسلام است
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران، بیستم آذرماه در جلسه مسئولان عالی این قوه ضمن انتقاد از کشورهای غربی و استانداردهای حقوق بشری در آنها گفت «مخالفت با اعدام، مخالفت با حکم اسلام است». لاریجانی اما به این امر اعتراف نکرد که رژیم ایران اعدامهایی در مخالفت با اسلام صورت میدهد, بویژه اعدام زندانیان سیاسی ملتهای غیرفارس که تحت سرکوب شدید سیاسی قرار دارند.
رئیس این قوه علاوه بر کشورهای غربی از روشنفکران منتقد نیز انتقاد کرده و آنها را «روشنفکرنما» نامیده است. بنا به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه او تاکید کرده است که قرائتهای گوناگون از اسلام وجود ندارد و «اسلام واقعی» همان چیزیست که در ذهن آیتالله خمینی وجود داشته است.
این درحالی است که «اعدامهای سیاسی» که هیچ جنیه اسلامی و حقوقی ندارند و طی آن جوانان و فعالان مدنی کرد, عرب و بلوچ اعدام میگردند, هماکنون از بزرگترین معضلاتی است که رژیم ایران و دستگاه قضائیه هیچوقت به آن اعتراف نکرده است. به اعتقاد کارشناسان سیاسی, دیگر اعدامهای کیفری هم در ایران جنبه سیاسی یافته, زیرا از نظر آنها این اعدامها برای سرکوب بیشتر و ارعاب مردم صورت میگیرد ولی رژیم با توسل به قوانین شریعت و سوء استفاده از آن, درصدد توجیه دینی آن برمیآید.
لاریجانی به «نسبیگرایی» نیز تاخته و ترویج آنچه «نسبیگرایی و اباحهگری» نامیده را «یکی از راههای تهاجم فرهنگی» عنوان کرده است.
او از استانداردهای حقوق بشری رایج در کشورهای غربی انتقاد کرده و گفته است قوه قضائیه به انتقادهای آنها توجهی ندارد و به کار خود ادامه خواهد داد.
طی ماههای گذشته و با افزایش اجرای احکام اعدام در ایران، گروههای فرادولتی مدافع و ناظر بر حقوق بشر از حکومت این کشور انتقاد کرده و در موارد گوناگونی خواستار توقف احکام شدند. هر چند در نهایت برخی از آن احکام اجرا شدند.
در تازهترین گزارش سازمان عفو بینالملل ایران پس از چین در مقام دوم اجرای حکم اعدام در جهان قرار گرفته است. پس از این دو کشور نیز عراق، عربستان سعودی، آمریکا و یمن قرار دارند.
بر اساس بسیاری از کنوانسیونهای حقوق بشری، مجازات اعدام بدون در نظر گرفتن ماهیت جرم ارتکابی، ممنوع بوده و کشتن عمدی فرد توسط دولت محسوب می شود که به نام مردم یک کشور اعمال و تمامی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
مجمع عمومی سازمان ملل در 62 مین نشست خود در سال 2007 طی قطعنامه ای از تمامی کشورهای جهان خواسته تا مجازات اعدام را لغو کنند. این قطعنامه اعلام کرده که مجازات اعدام، حق حیات آدمی را نقض می کند و مجازاتی وحشیانه و غیر انسانی محسوب می شود.