انجمن روزنامهنگاران دجله و فرات (دفگ)، انجمن روزنامهنگاران زن مزوپوتامیا (مکگ)، سندیکای کارگران رسانه و ارتباطات (DİSK Basın-İş)، انجمن روزنامهنگاران معاصر (ÇGD)، سندیکای کارکنان رسانه (Haber-Sen) و انجمن روزنامهنگاران با راهپیمایی در مقابل وزارت دادگستری به مناسبت سوم می، روز جهانی آزادی مطبوعات، بیانیه صادر کردند. در این تجمع که شماری از روزنامهنگاران حضور داشتند، بنری با عنوان «روزنامهنگاری جرم نیست» گشوده شد و تصاویر جیهان بیلگین و ناظم داشتان، روزنامهنگارانی که در شمال و شرق سوریه به قتل رسیدند و همچنین روزنامهنگاران زندانی حمل شد. در این محل شعارهای «مطبوعات آزاد را نمیتوان ساکت کرد» و «زندهباد مطبوعات آزاد» سر داده شد.
ایزَل سَزَر عضو هیئت مدیره DİSK Basın-İş، گفت: «اینکه در شاخص آزادی مطبوعات در میان ۱۸۰ کشور به رتبه ۱۵۹ سقوط کردهایم، قطعا تصادفی نیست. ما به عنوان سازمانهای صنفی مطبوعات و اعضای امضاکننده این بیانیه، از این وضعیت بسیار متاسفیم. ما دورهای را سپری میکنیم که در آن ممنوعیت دسترسی به اخبار اعمال میشود، سانسور و فشارهای اقتصادی از طریق نهادهایی مانند رادیو و تلویزیون عالی ترکیه (RTÜK) و سازمان تبلیغات مطبوعات عادیسازی میشود، خودسانسوری به امری رایج تبدیل شده، کار بیثبات و بدون سندیکا گسترش یافته، روزنامهنگاران مجبور به کار با دستمزدهای زیر خط فقر هستند و رویههای اعتبارسنجی افزایش یافته است.»
ایزل سزر با اشاره به روزنامهنگاران بازداشت و زندانی شده، گفت: «روزنامهنگارانی که در تجمعات فعالیت میکنند، مقالات انتقادی مینویسند یا در حال پیگیری اخبار هستند، با بهانههای قانونی مختلف بازداشت، زندانی یا به حبس خانگی محکوم میشوند. ترکیه باید هر چه زودتر از ننگ بازداشت روزنامهنگاران رهایی یابد.
امروز با مقررات جدیدی مانند 'عاملیت نفوذ'، روزنامهنگاران بار دیگر هدف قرار میگیرند. درخواست ما از وزارت دادگستری و دولت این است: به فشارهای قانونی بر آزادی مطبوعات و بیان که تحت تضمین قانون اساسی است، پایان داده شود و مقررات لازم برای رژیم دموکراتیک ایجاد شود. روزنامهنگاری جرم نیست و باید از نشان دادن روزنامهنگاران به عنوان 'مجرم بالقوه' دست برداشت.»
روزنامهنگار سلمان گوزَلیوز که از طرف دفگ سخنرانی کرد، گفت: «برخی میخواهند روزنامهنگاران را به بازی خود بکشانند. اما کارکنان مطبوعات آزاد به دلیل نپذیرفتن این بازی، بازداشت، دستگیر، تهدید یا به قتل میرسند. ما بازتابهای این را در سالهای اخیر به وضوح در ترکیه دیدهایم. همچنین روزنامهنگاران کورد به قتل میرسند. روزنامهنگارانی مانند عزیز کویلواوغلو، جیهان بیلگین و ناظم داشتان به قتل رسیدند. من با گرامیداشت یاد آنها این روز پرمعنا را گرامی میدارم. در عین حال، روز جهانی آزادی مطبوعات را به تمام دوستان روزنامهنگارمان در زندان تبریک میگویم.»
جیلان آکچا، نماینده پارلمانی حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی) در شهر آمد نیز گفت: «در این کشور بیش از ۵۰ خبرگزاری و تلویزیون فعال وجود دارد. اما حتی تعداد میکروفونها نشان میدهد که وضعیت آزادی مطبوعات چگونه است. من با احترام به تمام کارکنان مطبوعات آزاد، به ویژه به ناظم، جیهان و هیرو درود میفرستم.»