سیاره موسوم به K2-18b که در صورت فلکی شیر واقع شده است و به دلیل ساختار خود مانند یک اقیانوس به نظر میرسد، احتمال میرود که پتانسیل برخورداری از حیات میکروبی ساده را دارد. محققان برای ثبت شواهد وجود حیات بر روی این سیاره از تلسکوپ جیمز وب استفاده کردند.
یک تیم متشکل از ستارهشناسان ایالات متحده آمریکا و انگلستان در جو سیاره K2-18b علاوه بر گازهای متان و کربن دیاکسید که گازهایی مهم برای حیات به شمار میآیند، برخی از ترکیبات شیمیایی که صرفا توسط موجودات زنده تولید میشوند را نیز ثبت کردند.
ترکیبات شیمیایی نظیر دیمتیل سولفور و دیمتیل دیسولفور نیز وجود دارند. این ترکیبات در محیطهای آبی از سوی موجودات زنده میکروسکوپی موسوم به فیتوپلانگتونها تولید میشود.
نیکو مادوسودان، اخترفیزیکدان از دانشگاه کمبریج، با ارزیابی اطلاعات ثبت شده اعلام کرد: «آنچه که ما ثبت کردهایم نخستین شواهد مهمی هستند که احتمال وجود فعالیتهای بیولوژیک در یک سیاره دیگر را مطرح میکند.»
مادوسودان اعلام کرد که این شواهد برای برای رسیدن به نتیجه قطعی کفایت نمیکند و باید تحقیقات بیشتری انجام گیرد.
فاصله سیاره K2-18b از خورشید نه بیش از حد زیاد است و نه بیش از حد کم، این امر باعث تقویت احتمال وجود حیات بر روی آن میشود. یعنی ممکن است بر روی سیاره مذکور آب وجود داشته باشد.
شایان ذکر است که تلسکوپ جیمز وب نخستین بار در سال ۲۰۲۳ وجود متان و کربن دیاکسید را در این سیاره ثبت کرده بود. اطلاعاتی که پس از آن به دست آمد باری دیگر ضرورت انجام تحقیقات بیشر بروی این سیاره را نشان داد.