بیش از 38 دانشآموز دبستان دخترانه شینآباد واقع در 5 کیلومتری شهر پیرانشهر به دلیل نبود امکانات و بیتوجهی اداره آموزش و پرورش دچار آتشسوزی شدند.
این سانحه صبحگاه روز چهارشنبه، مورخهی پانزدهم آذرماه بوقوع پیوست که علت اصلی آن انفجار بخاری نفتی یکی از کلاسهای این دبستان بوده است.
این حادثه درحالی اتفاق افتاد که همه دانش آموزان برای آغاز ساعت اول درس در کلاس حضور داشتهاند و تعداد دانشآموزان این کلاس 38 نفر اعلام شده است.
شمار سوختگان 38 تن هستند به همراه معلم و سرايدار مدرسه که بعضی به بیمارستان شهر پیرانشهر و بعضی دیگر به دلیل شدت جراحت به ارومیه و تبریز منتقل شدهاند.
استفاده کردن این کلاسها از میز ونیمکتهای چوبی و همچنین استفاده از بخاری نفتی برای گرم نگه داشتن کلاسها،ازدحام دانشآموزان در یک کلاس ازدلایل اصلی بروز آتشسوزی و بالارفتن شمار مصدومان بوده است.
بيشتر مجروحين در بيمارستانهاى اروميه و تبريز بستری شدهاند.
جمعی از معلمان و روحانيون در اطلاعيهای از مردم پيرانشهر خواسته اند در روز جمعه 17 آذرماه ساعت 11 در اعتراض به عدم توجه مسئولان تجمع نمايند.
اعتراضات گسترده مردمی
سوختن تمام دانش آموزان دختر 10 ، 12 ساله یک کلاس در آتش در کمتر جایی روی میدهد. درحالیکه این روستا از امکانات گازرسانی برخوردار است ، استفاده از بخاری غیر استاندارد در یک مدرسه دخترانه نیاز به پاسخگویی از سوی مسئولین دارد.
خبر گزاری هرانا روز گذشته از مرگ 7 تن از این دختران خبر داده بود، احتمالا این خبر غیر موثق باشد. با اینحال بیشتر رسانه های خبری در گزارشهای خود از وضعیت وخیم شماری از دانش آموزان این کلاس خبر میدهند.
به نوشته سایت کرد پیام، مسئولین و معلمان این دبستان به علت اشغال بودن تلفنهای اورژانس و آتش نشانی با تأخیر توانسته اند با این مراکز تماس حاصل کنند، طوری که پس از مهار آتش و خارج کردن دختران از کلاس آمبولانس و ماشینهایی آتش نشانی به محل رسیده اند.
روستائیان ساکن شین آباد پس از کندن پنجره های فلزی نرده دار موفق شده اند دخترانشان را از میان شعله های آتش بیرون کشیده و با هر وسیله ممکن آنها را به بیمارستان که فاصله آن با مدرسه کمتر از یک کیلومتر است، برسانند.
به گزارش کرد پیام ساعتی پس از این حادثه رییس اورژانس استان اورمیه به ایسنا گفت که 10 نفر از این دانش آموزان در حال حاضر با سوختگی های 20 تا 50 درصد وضعیت جسمی وخیمی دارند و باید برای درمان به تبریز اعزام شوند.
دکتر رسول خضری نماینده پیرانشهر گفته که میزان سوختگی برخی از دختران 50 تا 70 درصد است. لازم بذکر است که در کلیه مناطق این استان تنها سوختگیهای بسیار شدید را به تبریز منتقل میکنند .
یکی از نکات قابل توجه استفاده از مدرسه ای با ساختمان 40 ساله برای تحصیل 300 دانش آموز است، که حکم تخریب آن صادر شده و حتی شرکت گاز از صدور مجوز لوله کشی برای آن خودداری کرده است.
این سایت محلی برخلاف ادعای معاونت عمرانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص وجود سیستم اطفای حریق در این مدرسه ، اضافه کرده که هیچگونه وسیله اطفای حریق و یا حتی یک کپسول آتش نشانی در محل دیده نشده است.
اینگونه حوادث بارها در کردستان و دیگر مناطق محروم در ایران رویداده ، اما مسئولان حکومتی تاکنون اندیشه ای برای جلوگیری از تکرار این حوادث نکرده اند.
آبان ماه سال گذشته در پی آتش سوزی در خوابگاه دبیرستانی در چابهار 2 دانش آموز کشته شدند.
در آبان ماه سال 89 حریق در خوابگاه مدرسه شبانه روزی چاه رحمان نصرت آباد زاهدان یک دانش آموز کشته و 14 تن مصدوم شدند.
در آذر 84 در مدرسه روستای درودزن در 100 کیلومتری شیراز شماری از دانش آموزان دچار سوختگی شدند.
در دیماه 83 در دبستان روستای سفیلان واقع در استان چهارمحال بختیاری 13 دانش آموز به همراه معلمشان در آتش سوخته و جان باختند.
همه این رخدادها در حالی روی میدهند که حکومت ایران در چند سال گذشته بیش از تمام دورانی که نفت استخراج و صادر کرده ، درآمد داشته است.