تکین: ترکیه از مرحله گفتگوهای امرالی برای انجام تبلیغات سوء روانی استفاده میکند
تکین: ترکیه از مرحله گفتگوهای امرالی برای انجام تبلیغات سوء روانی استفاده میکند
تکین: ترکیه از مرحله گفتگوهای امرالی برای انجام تبلیغات سوء روانی استفاده میکند
بوزان تکین, عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» گفت رجب طیب اردوغان, نخستوزیر ترکیه تلاش میکند همه چیز حتی انتخاب اعضای هیأت حزب صلح و دموکراسی را هم خودش تعیین کند. وی افزود:«کردها را بعنوان طرف مخاطب نمیپذیرد». تکین یادآورد شد که برخورد حزب آ.ک.پ چنان است که میگوید: همگان سکوت کنند, فقط حزب آ.ک.پ حق سخن گفتن دارد». درصدد انجام حملات و جنگ روانی با سوء استفاده از گفتگوهای امرالی است.
بوزان تکین, عضو شورای رهبری ک.ج.ک به پرسشهای «دمهات تولهلدان» خبرنگار سرویس ترکیه خبرگزاری فرات در مورد توطئه بینالمللی 15 فوریه پاسخ داد. در پی این توطئه در سال 99 رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان به اسارت درآمده و به ترکیه تحویل داده شد. وی همچنین مرحله گفتگوهای صورت گرفته در امرالی را مورد ارزیابی قرار داد.
تکین بر این امر تأکید کرد که دولت ترکیه برای حل مسئله کرد هیچ گامی عملی برنداشته است و افزود:«درصدد است مسایلی را بر کردها تحمیل کرد که تاکنون در هیچ جای جهان دیده نشده. میگوید ما اعضای هیأت شما را هم تعیین و انتخاب میکنیم. در صورت چنین برخوردهایی دیگر باید از چه نوع چارهیابیای, گام عملی و یا نیت صادقانه دم زد!».
تکین تصریح کرد که اردوغان و حزبش در صدد ایجاد نوعی انتظار برای خلقکرد با استفاده سوء از مسئله گفتگوهای امرالی است و به حملات نظامی هم ادامه میدهد. وی خاطرنشان ساخت که از 27 ژولای 2011 تاکنون انزوایی سنگین بر اوجالان تحمیل نمودهاند و گفت:«علیرغم آنهمه فراخوان برای لغو انزوا , اما دولت حزب آ.ک.پ تاکنون پاسخی نداده است. این درحالی است که خود نخستوزیر ناگهان مشاور سازمان میت را برای دیدار با رهبر آپو روانه کرد».
تکین ضمن اشاره به دلایل آغاز گفتگوهای امرالی, گفت مهمترین دلیل آغاز این گفتگوها, مقاومت اوجالان علیه سیاست انزوای تحمیل شده و نیز مواضع راسخ خلقکرد میباشد. وی افزود:«دلیل دوم هم این است که دولت ترکیه خواست در سال 2011 ـ 2012 به تقلید از مدل سریلانکا نیروهای گریلا را نابود سازد, اما این محاسبات دولت ترک در سایه مبارزات گریلاها و عملیات فدایی رفقایی از قبیل «هیرش و اندوک» و نیز فداکاریهای دیگر مبارزان گریلا, به شکست انجامید».
حزب آ.ک.پ به تقلا افتاد و مجبور به آغاز گفتگو در امرالی شد
تکین تصریح کرد که سومین دلیل آغاز گفتگوهای امرالی از سوی دولت ترکیه, این بود که میخواست با حملات سیاسی کردها را دچار هزیمت سازد, لذا قریب 10 هزار میهندوست کرد را به زندانها انداخت که خلقکرد هم در مقابله با این سیاست دست به مقاومت زد و دولت دچار شکست شد. تکین افزود:«یکی دیگر از مهمترین دلایل هم قیام 19 ژولای در غرب کردستان بود. علی رغم تمامی تلاشهای ترکیه استثمارگر, مخالفان سوریه و رژیم بعث خلقکرد در غرب کردستان قیام کرد و بسوی ایجاد سیستم خودمدیریتی دموکراتیک گام برداشت. در پی انقلاب غرب کردستان تمامی طرحها و دسایس دولت ترکیه باردیگر خنثی و ضربهای سنگین متحمل شد». تکین ضمن اشاره به حملات گروههای مزدور در سریکانی غرب کردستان, گفت:«آنهایی که در حلب, عفرین و سریکانی به کردها حمله کردند, درحقیقت صرفا گروههای مزدور نیستند, بلکه خود دولت استثمارگر ترکیه است. آنکه رهبری این حملات را برعهده دارد, خود اردوغان است». تکین یادآور شد که حزب آ.ک.پ ترکیه در رویارویی با اعتصابغذای نامحدود زندانیان دچار تزلزل و هراس شد, لذا تن به گفتگوهای امرالی داد.
مسئول قتلعام زنان سیاستمدار و انقلابی کرد در پاریس اردوغان است
تکین ضمن اشاره به قتلعام «سکینه جانسز, فیدان دوغان و لیلا شایلهمز» سه زن انقلابی و سیاستمدار کرد در پاریس, گفت:«مسایل مطرح شده, اظهارات اردوغان, محمدعلی شاهین, حسین چلیک و عمر گونهی همه اثبات میک ند که مسئول قتلعام پاریس خود اردوغان است».
بوزان تکین در ادامه سخنان خود گفت رجب طیب اردوغان حتی تلاش میکند که اعضای هیأت حزب صلح و دموکراسی را که میبایست به امرالی بروند, خودش تعیین و انتخاب کند. وی افزود:«اردوغان کردها را بعنوان مخاطب نمیپذیرد». تکین خاطرنشان ساخت که دولت آ.ک.پ با این برخورد خود که «باید همه سکوت کنند, فقط حزب آ.ک.پ حق سخنگفتن و اظهارنظر دارد» درصدد است از مرحله گفتگوهای امرالی برای پیشبرد جنگ روانی استفاده کند.
بوزان تکین همچنین ضمن اشاره به توطئه بینالمللی 15 فوریه 1999 که در پی آن رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان به اسارت در آمده و به ترکیه تحویل داده شد, گفت:«این توطئه که وارد پانزدهمین سال خود میشود, بطور کامل خنثی نشده. وی در ادامه از خلقکرد خواست که به خلقکرد در غرب کردستان بصورت گسترده کمک کنند.
تکین اذعان داشت که هرچند توطئه بینالمللی, رهبر ملتکرد عبدالله اوجالان و جنبش آزادیخواهی کردستان را مورد هدف قرار داده بود, اما درحقیقت آنچه مورد حمله قرار گرفت, اراده آزاد خلقهای منطقه از قبیل ترک, فارس, عرب, ارامنه و آشوری بود. وی ای همه خلقهای منطقه خواست که در کنار خلقکرد توطئه بینالمللی 15 فوریه را محکوم سازند.