اعتراض گروهی از خبرنگاران در ایران به افزایش اقدامات کمیته فیلترینگ

اعتراض گروهی از خبرنگاران در ایران به افزایش اقدامات کمیته فیلترینگ

گروهی از خبرنگاران در ایران در بیانیه‌ای نسبت به افزایش اقدامات کمیته فیلترینگ و وجود مراکز متعدد در زمینه کنترل سایت‌های خبری اعتراض کردند.

خبرگزاری مهر روز شنبه ۱۸ خرداد، ۸ ژوئن، بیانیه‌ای را منتشر کرد که در آن گروهی از فعالان رسانه‌ها نسبت به "افزایش برخوردهای خارج از ضابطه" با رسانه‌های فعال در اینترنت اعتراض کردند.

در متن این بیانیه آمده است که برخوردهای خارج از ضابطه در حوزه فضای مجازی در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که در طول سال گذشته بارها اتفاق افتاده که از یک "مرجع نامرتبط"، با رسانه‌های رسمی تماس گرفته شده و از آنها خواسته شده که مطلب مشخصی را از روی سایت خود حذف کنند یا فیلتر می‌شوند.

در این بیانیه همچنین از وجود مراکز تصمیم گیری متعدد در حوزه فضای مجازی انتقاد شده است و آمده: "برخی از این مراکز، قدرت اجرایی لازم را برای اعمال دیدگاه‌های خود بر رسانه‌ها پیدا می‌کنند و (این دیدگاه‌ها) بدون ارائه دلایل محکمه پسند و توجیهی یا طی شدن مراحل قانونی، جنبه اجرایی پیدا می‌کنند."

هفته گذشته همان منبع گزارش داد که در پی انتشار مصاحبه‌ای با مديرمسئول سايت صراط نيوز که از فيلتر کردن رسانه‌های دارای مجوز توسط "کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه" انتقاد شده بود ، اين کارگروه دستور فيلتر اين خبر را در سایت خبرگزاری مهر صادر کرد.

اما بعد این خبرگزاری به نقل از پدرام پاک آئين، مديرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد اعلام کرد که با پيگيری موضوع از طريق غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل ایران "مشکل پيش آمده برای خبرگزاری مهر بر طرف شد."

برخی ناظران، سختگیری‌های ماه های اخیر بر مطبوعات و خبرنگاران و گسترش مسدود سازی سایت های اینترنتی را با انتخابات آتی ریاست جمهوری که قرار است هفته آینده برگزار شود، مرتبط می‌دانند.