تشدید فشارها بر زنان و فعالین ایران و روژهلات کوردستان
پس از قیام زن، زندگی، آزادی دولت ایران هرچه بیشتر فشارهایش را بر فعالین اجتماعی و بهویژه زنان افزایش میدهد و با وجود این فشارها؛ مبارزه با این حکومت به اشکال مختلف ادامه دارد.
پس از قیام زن، زندگی، آزادی دولت ایران هرچه بیشتر فشارهایش را بر فعالین اجتماعی و بهویژه زنان افزایش میدهد و با وجود این فشارها؛ مبارزه با این حکومت به اشکال مختلف ادامه دارد.
در آستانه اولین سالیاد آغاز قیام زن، زندگی، آزادی نیروهای امنیتی دولت ایران فشارهایشان را بر فعالین اجتماعی، سیاسی و بهویژه زنان و جمعیتهای مختلف از جمله بهائیان، دانشجویان و اقشار مختلف شدیدتر کردهاند. نیز به خانوادههای جانباختگان تذکر داده شده تا بههیچ وجه مراسم یادبود برای فرزندان خود برگزار نکنند.
حالا زنان ایران برای یکی از اولین حقوق ابتدایی خود؛ یعنی حق پوشش آزاد با حکومت ایران مبارزه میکنند. رد حجاب اجباری توسط زنان به نماد مقاومت در برابر اعمال رژیم تبدیل شده است.
در آستانه سالیاد کشتن ژینا امینی توسط پلیس امنیت اخلاقی تهران و تظاهرات سراسری در ایران، اقدامات دولت ایران برای سرکوب و فشار بر شهروندان این کشور شدیدتر گشته است.
نرگس محمدی فعال حقوق بشر که در زندان اوین محبوس است؛ در نامهای به اوضاع زنانی پرداخته که توسط نیروهای امنیتی ایران با خشونت جسمی روبرو شده و به زندان زنان منتقل شدهاند و میگوید: "در سه ماه اخیر شاهد زندانیانی زنی بودهایم که صورت و بدنشان زخمی بوده است."
در نامهی محمدی آمده: "دستگیرشدگان بهدلیل ترس از محاکمه و بازجویی و تهدیدات؛ درباره صدمات جسمی و خشونتهایی که با آنها روبرو شدهاند چیزی نمیگویند و خانوادههایشان از بیان آنها خودداری میکنند.
به عنوان شاهدی بر خشونت بدنی وحشتناک و مرگبار دولت علیه زنان معترض، اعلام میکنم که استفاده از این سطح از خشونت فیزیکی در زندانها و بازداشتگاه های غیرقانونی شکنجه سیستماتیک برای ایجاد فضای ارعاب است و میتواند به تراژدی جبرانناپذیری منجر شود."
محمدی در نامه ای به رژیم ایران گفت: تشدید سرکوب، اراده شهروندان برای حرکت و رهایی از قدرت را تضعیف نمی کند و راهی جز این برای آنها باقی نمی گذارد.
علاوه بر این، نیروهای امنیتی برای جلوگیری از هرگونه حرکت اعتراضی در سالگرد قیام ژن ژیان آزادی ، دستگیری فعالان زن را در چندین شهر به ویژه شمال این کشور آغاز کرده اند.
در رابطه با این وضعیت، دفتر بیروت دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای فشار رژیم ایران را محکوم کرد و از جامعه جهانی خواست این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
تارا سپهری فر، پژوهشگر ارشد امور ایران در دیده بان حقوق بشر، درباره دستگیری ۱۲ فعال زن در استان گیلان در ۱۶ اوت توسط نیروهای ایرانی گفت:مقامات اطلاعاتی و قضایی ایران با هدف سرکوب اعتراضات گسترده علیه تداوم نقض حقوق آنها، به طور کلی اتهامات امنیتی مبهمی را علیه فعالان در دادگاه هایی مطرح می کنند که استانداردهای بین المللی را رعایت نمی کنند.
او همچنین گفت که علاوه بر دستگیری این فعالان زن، مقامات، فعالان دیگری را از مناطق مختلف کشور احضار کرده و سرکوب بهائیان را تشدید نموده اند و خانواده های قربانیان را تهدید کرده اند که نباید به هیچ وجه مراسم یادبود برگزار کنند.
فشارها در روژهلات کوردستان ادامه دارد، تا جایی که در کمتر از دو هفته نزدیک به ۳۰ نفر از فعالان دستگیر شده اند و این غیر از احضار و تهدید برخی از فعالان و خانوادههای جانباختگان این قیام به عدم شرکت در هیچ فعالیتی میباشد.