اوجالان: ما پروژه خود در مورد چاره‌یابی مسئله‌کرد را به حکومت ارایه دادیم

اوجالان: ما پروژه خود در مورد چاره‌یابی مسئله‌کرد را به حکومت ارایه دادیم

«محمد اوجالان» برادر رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان که روز گذشته به امرالی رفته و با اوجالان دیدار انجام داده بود, گفت اوجالان گفته که پروژه خود برای چاره‌یابی مسئله کرد را به حکومت ترکیه ارایه داده است و افزود:«برادر من گفت اساسی‌ترین ستون چاره‌یابی قندیل و اروپا است. برادر من عبدالله اوجالان گفت: قندیل و اروپا بسیار مهم هستند. کسانی که سازمان را مدیریت می‌کنند, در قندیل هستند. من که نمی‌توانم با کبوتر نامه‌‌بر پیام‌هایم را برای آنها بفرستم. برادرم گفت منتظر آمدن هیأت ب.د.پ و ک.ج.د است. گفت بر سر اعضای هیأت بحث می‌کنند, اما اسامی مهم نیستند.» اوجالان به محمد اوجالان در مورد قتل‌عام سه زن سیاستمدار کرد در پاریس گفته:«آنهایی که من را به اینجا آوردند, آن سه زن را هم ترور کردند».

«محمد اوجالان» برادر رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان روز گذشته در امرالی دیداری انجام داد. پس از بازگشت از جزیره امرالی در مصاحبه با آژانس خبری دجله جزئیاتی در مورد دیدار خود با اوجالان بر زبان راند. محمد اوجالان اعلام کرد که همراه با خواهران شیخ‌موس پویراز و جومالی کارسو به سوی امرالی به راه افتاده‌اند و در سه نقطه مختلف مورد بازدید بدنی قرار گرفته‌اند. وی گفت پس از اینکه وارد سالن شدند, پس از گذشت 2 الی 3 دقیقه عبدالله اوجالان وارد شده. وی گفت:«پس از اینکه من به وی سلام کردم, دور میز نشستیم. وضعیت برادرم خوب به نظر می‌رسید. برادرم به مسئولین زندان گفت «وقت دیدار ما چقدر است؟» گفت باید یک ساعت باشد, اما مسئولین گفتند 45 دقیقه. رهبری نخست در مورد مسایل بیرون از زندان جویا شد. از من در مورد دیدگاه مردم در مورد مرحله کنونی سوال کرد. من هم گفتم شما بهتر از ما از مسایل باخبر هستید. تاحدی از طریق مطبوعات مسایل را دنبال می‌کنم, اما دیدگاه‌های خلق‌کرد و ترک در ارتباط با مرحله کنونی چیست؟ من هم گفتم قریب 70 درصد از مردم مرحله کنونی را مثبت ارزیابی می‌کنند. نویسندگان و سیاستمداران هم آن را مثبت می‌دانند. بسیار خوب من این را می‌دانم».

همه کارها را به من واگذار می‌کنند, درست نیست

محمد اوجالان در ادامه گفت برادر من گفت «من اینجا یک زندانی هستم و نمی‌توانم همه چیز را حل کنم. اگر بگویم چنین می‌کنم و چنان می‌کنم, درست نخواهد بود. من می توانم مرحله کنونی را پیشبرد دهم, اما باید شما حقایق را در خارج از زندان ابراز دارید. من در امرالی با استخبارات ترکیه گفتگو کردم. کسانی که به اینجا می‌آیند باید صادق باشند. من کسی را مقصر تلقی نمی‌کنم, اما آنها نمی‌توانند همه‌چیز باشند. نیروهای دیگری هم هستند. این نیروها تا چه اندازه می‌توانند تأثیر گذار بوده و مسایل را جهت‌دهی کنند. و نمی‌دانم که تا چه اندازه می‌توانند به پیشبرد مرحله کنونی کمک کنند. حتی اگر صادق هم باشد, تا مدتی ادامه می‌یابد. اگر چنانچه صادق باشند, هر آنچه از دست من بر آید انجام می دهم, اما فرصت برای من بسیار محدود است. همه‌چیز نمی‌تواند به من محدود گردد. همه مسایل همه به دست من نیست. همه کارها را به من محول می‌کنند, که درست نیست. اما برای حل مسئله کرد هر آنچه از دستم برآید انجام می‌دهم, ما حقایق را بیان خواهیم کرد. ما از طریق هیأت پروژه‌ای در این زمینه که چکار می‌توانیم بکنیم و باید مسئله را چگونه چاره‌یابی کنیم, به دولت ارایه دادیم. دولت هر نامی که بر آن می‌گذارد مهم نیست. آن, تنها راه چاره‌یابی است. آنها درخواست‌های من در مورد چاره‌یابی مسئله کرد را مورد ارزیابی قرار خواهند داد. بازهم تکرار می‌کنم که اینجا یک زندانی هستم. امکانات و فرصت‌های زیادی در دست ندارم. نباید همه کارها را به من محول کنند. اگر همه‌چیز را به من محول کنید, نخواهم توانست انجام دهم». اوجالان از همگان خواست که در این زمینه احساس مسئولیت کنند».

ما مرحله را به بن‌بست نرسانیده‌ایم

محمد اوجالان اذعان داشت که برادرش یادآور شده که چاره‌یابی مسئله کرد دو بخش اساسی دارد, یکی قندیل است و دیگری اروپا. محمد اوجالان به سخنان برادرش اشاره کرد و گفت ایشان گفتند:«کسانی که سازمان را رهبری می‌کنند, در قندیل و اروپا هستند. من از اینجا که نمی‌توانم با استفاده از کبوتر نامه‌بر پیام‌هایم را برای آنها بفرستم. پیشتر هم گفته‌ام که باید روسای مشترک ب.د.پ و ک.ج.د بیایند. اگر آنها نیایند, می‌توانند هیأتی دیگر بفرستند. غیر از حزب ب.د.پ هیأتی متشکل از اشخاص دیگر هم می‌توانند بیایند. اسامی اشخاص مهم نیست. مسئله که با اسامی اشخاص حل نمی‌گردد. بگذار بیایند تا بر سر راه‌ها و راهکارهای چاره‌یابی مسئله گفتگو کنیم. مرحله گفتگوها توسط ما به بن‌بست نخواهد رسید. تاکنون کسی نیامده, تنها چهل روز پیش احمد و آیلا آمدند. یکی از ستون‌های اساسی حل مسئله کرد, قندیل و اروپا می‌باشند. ستون‌ اساسی و عظیم هم خود خلق می‌باشند. خود خلق‌کرد و ترک می‌باشند. خلق‌کرد و ترک در این زمینه چه می‌گویند. این مسئله به 30 الی 40 سال پیش محدود نمی‌شود. مسئله‌ای است که به صد و یا دویست سال پیش برمی‌گردد. اگر درصدد حل مسئله کرد هستند, باید هیأت را بفرستند تا با هم گفتگو کنیم. باید خلق , قندیل و اروپا دیدگاه‌های خود را بیان دارند. بازهم تکرار می‌کنم که برای بیان دیدگاه‌هایم که نمی‌توانم با استفاده از کبوتر‌نامه‌بر پیام‌ها و پیشنهاداتم را برای آنها بفرستم و یا مسایل لازم را به قندیل روانه کنم. باید هرچه زودتر هیأتی بیاید تا با آنها مشورت کنم. من پروژه خود در مورد چاره‌یابی مسئله کرد را به دولت ارایه دادم. مرحله توسط ما به بن‌بست نخواهد رسید. اگر مرحله به بن‌بست برسد, مسلما خلق‌کرد و ترک ضررمند خواهند شد. همگان ضررمند می‌شوند. به همین خاطر همه باید هوشیار باشند».

کسانی که من را به اینجا آوردند, سه زن کرد را ترور کردند

محمد اوجالان خاطرنشان ساخت که رهبر ملت‌کرد عبدالله اوجالان ضمن اشاره به ترور سه زن سیاستمدار کرد در پاریس گفته:«در پاریس 3 زن کرد ترور شدند. این نوعی قتل‌عام است. وانمود می‌کنند که یک نفر این قتل‌عام را انجام داده. می‌گویند اهل سیواس است. می‌گویند درصددند هویتش را شناسایی کنند, اما هرطور می‌خواهند آن را عنوان بکنند, مهم نیست, باید خلق‌مان بخوبی بداند که این ترورها توسط گلادیو و ناتو صورت گرفته. همه باید بدانند که آنکه من را به اینجا آورد, آن سه زن را هم ترور کرده‌اند. آن فرد پیش از آن ده بار به ترکیه و آنکارا سفر کرده. آن فرد با چه‌کسانی دیدار کرده؟ چرا دیدار کرده؟ چه کسانی نقشه‌ها و برنامه‌هایی برای او طرحریزی کرده‌‌اند. باید همه‌چیز آشکار گشته و بازجویی‌ها گسترده‌تر شود. این یک قتل‌عام بزرگ است.  درخواست ما از دولت و حکومت این است که آشکار سازد که چه کسانی این قتل‌عام را طرحریزی کرده‌ اند».

خلقمان در سوریه هوشیارانه عمل کنند

عبدالله اوجالان رهبر ملت‌کرد در گفتگو با برادرش محمد اوجالان اوضاع خلق‌سوریه را هم مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده و خواسته که خلق‌کرد در غرب کردستان هوشیارانه عمل کنند. اوجالان یادآور شد که در سوریه کردها, ترکمن‌ها, عرب, سریانی و ارمنی بسر می‌برند و در ادامه افزوده:«من خطاب به همه خلق‌های سوریه می‌گویم باید هوشیار باشند. به آنهامی‌گویم باید از خود و دستاوردهایشان دفاع کنند. من با احترام فراوان به ملت‌سوریه و قیام‌شان درود می‌فرستم. به خلق‌مان در شرق کردستان هم درود می‌فرستم. همه کسانی را که در 15 فوریه به میادین آمدند و تظاهرات کردند, درود می‌فرستم و به همگان ادای احترام می‌کنم. جانباختن «شاهین اونر» را که در آمد توسط پلیس به قتل رسید, به خانواده‌اش تسلیت می‌گویم».

وضعیت اینجا گل و گلستان نیست

محمد اوجالان در خصوص اهمیت رفتن هیأت و وکلای مدافع به امرالی هم گفت:«مسئله کرد بسیار حاد است. این مسئله باید چگونه چاره‌یابی شود؟ باید وکلا به امرالی بروند. مسئله هراندازه سیاسی باشد, به همان اندازه حقوقی هم هست. رفتن محمد اوجالان به امرالی که به پیشبرد مسئله  زیاد کمک نمی‌کند. لذا باید هیأت و وکلا به امرالی بروند. در امرالی همه‌چیزی گل و گلستان نیست. مطبوعات آن بسیار مهم انعکاس می‌دهند و عکس مسئله را بیان می‌کنند, اما این حقیقت ندارد».