اوجالان: امیدوارم دولت ترکیه روند صلح را برهم نزند

اوجالان: امیدوارم دولت ترکیه روند صلح را برهم نزند

رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان در دیدار با برادر خود « محمد اوجالان» گفت که خواهان پیشبرد مثبت روند صلح است و افزود:«من بیش از آنچه خواسته می‌شود به وظایفم عمل می‌کنم. آنچه از دست من برمی‌آید, محدود است. امیدوارم که دولت روند صلح را برهم نزد و به مسئولیت‌های خود عمل کند».

«محمد اوجالان» برادر رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان روز گذشته به جزیره امرالی رفت و با برادرخود «عبدالله اوجالان» رهبر ملت‌کرد, دیدار انجام داد. محمد اوجالان در خصوص دیدار خود در مصاحبه با خبرگزاری دجله گفت که برای انجام دیدار تنها به شخص وی اجازه داده‌اند و مجوز رفتن خانواده‌های دیگر زندانیان به امرالی صادر نشده. محمد اوجالان گفت که در این دیدار اوجالان در مورد روند کنونی ارزیابی‌های گسترده‌ای داشته و گفت که دیگر زندانیان امرالی در وضعیتی بهتری بسر می‌برند. وی افزود:«حقیقتا دیدار ما گسترده بود. وضعیت دیگر زندانیان هم خوب بود. من احوال یکایک آنها را پرسیدم. اوجالان از من پرسید که چرا دیگر خانواده‌ها نیامده‌اند. مهم هم گفت که مجوز برای آمدن آنها صادر نشده. رفقای دیگر در امرالی هیچ مشکلی ندارد.»

امیدوارم مرحله دوم بگونه‌ای مثبت آغاز شود

محمد اوجالان اذعان داشت که رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان در دیدار خود در ارتباط با اوضاع کلی سیاسی ارزیابی‌ای گسترده انجام داد. وی گفت که عبدالله اوجالان گفته:«مرحله نخست صلح خاتمه یافت. در مرحله نخست دولت ترکیه برخی مطالبات را بجای نیاورد. احداث پایگاه‌های جدید نظامی و گسترش سیستم مزدوری(جردوانی) به پیشبرد روند صلح کمک نمی‌کند. خلاصه مرحله نخست صلح خاتمه یافت. امیدوارم که مرحله دوم هم بگونه‌ای مثبت به نتیجه برسد. این امید ما است. در روزهای پیش‌رو وارد مرحله دومین می‌شویم. من نمی‌دانم که چه عملکردی خواهند داشت. امیدها 50 به 50 است».

بیش از آنچه خواسته می‌شود انجام می‌دهم, امیدوارم دولت ترکیه روند صلح را برهم نزند

محمد اوجالان یادآور شد که برادرش عبدالله اوجالان از وی پرسیده که افکار عمومی در چه سطحی از روند صلح استقبال می‌کنند. محمد اوجالان گفت:«من هم در پاسخ گفتم که در منطقه از هر نظر بر سر روند صلح گفتگو صورت می‌گیرد. مردم اعتماد آنچنانی به سیستم حاکم و دولت ندارند. تنها به شما باور دارند. مردم منتظر نتایج روند صلح هستند و از این نظر به شما اعتماد دارند. پس از اینکه اینها را به برادرم گفتم, ایشان هم گفتند: مرحله نخست روبه پایان است. ما برخی مطالبات داشتیم. برخی از آن مطالبات بجای آورده نشدند. حداقل می‌بایست سیستم مزدوری محلی برچیده می‌شد. چرا پایگاه‌های بزرگ می‌سازند. چرا بازهم مزدور محلی ثبت‌نام می‌کنند. اگر روند صلح بصورت مثبت تداوم یابد, می‌بایست مزدوران جدیدی ثبت‌نام نشوند. نیازی به احداث پایگاه‌های جدید شبیه به قلعه نیست. زیرا به روند صلح خدمت نمی‌کند. امیدوارم که این اقدامات متوقف شوند. در در مرحله کنونی مسئله کرد به شیوه‌ای دموکراتیک چاره‌یابی شود, دیگر نیازی به این اقدامات که نیست. اگر هر دو طرف صادق باشند, به چنین کارهایی نیازی نیست. شمار زیادی از گریلاها عقب‌نشینی کرده‌اند, دیگر چرا به احداث پایگاه‌های نظامی و ثبت‌نام مزدوران محلی دست می‌زنند. این اقدام, اقدامی مثبت نیست. وضعیتی قابل پذیرش نیست. امیدوارم که مرحله دوم هرچه بهتر آغاز شود. امیدها 50 به 50 است. امیدوارم که دولت و حکومت ترکیه روند صلح را برهم نزنند و اقداماتی مفید انجام دهند تا مرحله صلح پیشبرد یابد. خلق‌های ترکیه و منطقه خاورمیانه خواهان پیشبرد مثبت آن هستند. خواهان پیروزی آن هستند. من بیش از آنچه برعهده‌ام است, انجام می‌دهم. کاری هم که انجام می‌دهم تا حدی معین است. باید همگان از روند صلح حمایت کنند. برای چاره‌یابی مسئله کرد, باید کردها و ترک‌ها پشتیبانیشان قاطعانه باشد. امیدوارم که کردها و ترک‌ها همکاری کنند. باید علیه هر طرفی که دست به اخلالگری و برهم زدن روند صلح زد, ایستاد.»

شهرداران و پارلمانتاران نمایندگان مردم هستند

محمد اوجالان در خصوص مدیریت‌های محلی و نهادهای دموکراتیک کردها با برادرش عبدالله اوجالان بحث و گفتگو کرد. محمد اوجالان در این مورد گفت:«برادرم عبدالله اوجالان در ارتباط با مرحله کنونی صلح در مورد نهادهای کردها ارزیابی‌‌ای گسترده انجام دادند. آن مسایل را در مراحل پیش‌رو به اطلاع عموم خواهیم رساند. ایشان اهمیت زیادی به انتخابات محلی می‌دهند. ما هم از امیدواری مردم در این زمینه برایشان بحث کردیم. ایشان هم گفتند: «شهرداران و پارلمانتاران نماینده خود نه بلکه نماینده مردم هستند. اگر قرار باشد خدمتی بکنند, باید برای مردم باشد. کسانی که مدتی طولانی است وظیفه نمایندگی را برعهده دارند, باید جایشان را به رفقای دیگر بدهند». بعنوان مثال من گفت که مردم می‌گوید ما علیه آغاها و فئودالها به مبارزه دموکراتیک دست زدیم و هم‌اکنون هم با وجود پادشاه‌های جدید مخالفیم. تو فقط می‌توانی یک نهاد را با استفاده از یک حزب سازماندهی کنی نه یک خانواده کوچک. زیرا در غیر این صورت امری ضددموکراتیک خواهد بود. اگر این وضعیت اینگونه ادامه یابد, با توسل به قدرت مردم علیه آنها مبارزه خواهیم کرد. تو نمی‌توانی بگویی «بگذار دکان کوچک ولی مال من باشد» باید دکان بزرگ و مال همه باشد». جناب اوجالان هم گفت:«اگر یک نماینده مجلس باشد, پس از چهار سال می‌تواند رئیس مجلس و یا عضو مجلس یک حزب شود. اگر شهردار هم باشد به همان صورت می‌تواند عضو مجلس حزب شود. چه‌بسا این افراد انتخاب شده‌اند. جایگیری آنها در نهادهای دموکراتیک عظیم‌تر است. نزد جامعه از جایگاهی بزرگ برخوردارند». برادرم گفت که این مسایل را پیگیری و دنبال خواهد کرد».

اگر اشتباهاتی روی داد باید مردم دخالت کنند

محمد اوجالان در ادامه اذعان داشت که برادرشان «عبدالله اوجالان» در آن دیدار نارضایتی خود در خصوص ممانعت از دیدار وکلا و خانواده‌ها ابراز داشته و گفته:«اگر مرحله بخوبی پیش برود, باید وکلای من بتوانند با من دیدار کنند. بایستی هیأت‌‌های حزب ب.د.پ مدام بیایند. خانواده‌ هم باید بطور منظم به امرالی بیایند. اگر این مسایل عملی نشود, آنگاه باید گفت که مرحله صلح پیشبرد نمی‌یابد. اگر این مسایل از جانب دولت عملی نشوند, آنگاه ما هم خواهیم گفت که اشتباهی در کار است. اگر این اشتباهات رفع نشوند, دیگر مشخص می‌شود که مرحله به بن‌بست رسیده.»

محمد اوجالان در خاتمه گفت که برادرش , اوجالان, خطاب به افکار عمومی گفته:«باید همگان از مرحله کنونی حمایت کنند. اگر فعالیتی مثبت انجام می‌شود, پس باید حمایت کنند. اگر هم کارهایی اشتباه انجام شده و یا می‌شود, باید مردم دخالت کنند. این, خواسته من است».

محمد اوجالان گفت که عبدالله اوجالان در مورد برخورد دولت علیه مقاومت‌گران پارک گزی استانبول هم گفته:«این برخوردها با دموکراسی همخوان نیست. بایستی بهتر و عاقلانه‌تر بیاندیشیم».