ایران و ترکیه هم به کنگره ملی کرد دعوت می‌شوند

ایران و ترکیه هم به کنگره ملی کرد دعوت می‌شوند

کمیته برگزارکننده «کنگره ملی کرد» اعلام کرد که در کنگره پیام‌‌های رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان و جلال طالبانی لیدر حزب ی.ن.ک قرائت خواهند شد. کمیته همچنین افزود که کشورهای ترکیه و ایران هم به کنگره دعوت خواهند شد.

کمیته برگزارکننده کنگره ملی کرد نتایج نشست‌های خود در یک ماه گذشته را طی کنفرانسی خبری برای اطلاع افکار عمومی اعلام کرد. «روناهی سرحد, سعدی پیره و کمال کرکوکی» اعضای کمیته برگزارکننده کنگره در بیانیه مشترک کمیته اعلام کردند که کنگره در روزهای 15ـ 16 و 17 سپتامبر برگزار خواهد شد. همچنین 600 نفر بعنوان شرکت‌کننده و 300 تن بعنوان مهمان در کنگره حضور خواهند یافت.

اوجالان و طالبانی پیام‌هایی فرستادند

اعضای ریاست کمیته برگزارکننده کنگره پس از قرائت بیانیه مشترک , به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند. نخستین پرسش در مورد وضعیت «عبدالله اوجالان» معمار اصلی کنگره و رهبر ملت کرد, و همچنین وضعیت جلال طالبانی لیدر حزب ی.ن.ک بود. سعدی پیره عضو کمیته و نماینده حزب ی.ن.ک گفت که جلال طالبانی بخاطر مشکلات تندرستی نمی‌تواند در کنگره حضور یابد, اما پیام وی قرائت خواهد شد. «کمال کرکوکی» عضو کمیته و نماینده حزب دموکرات هم در مورد وضعیت کنونی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان سخنانی برزبان راند و گفت:«ما نمی‌خواهیم جناب اوجالان و همه زندانیان سیاسی در زندان‌ها بسر برند. این مسئله در نشست‌های کمیسیون سیاسی مطرح شد. جناب اوجالان یکی از رهبران بزرگ کردهاست و حق طبیعی و مسلم ماست که خواهان آزادی ایشان شویم».

روناهی سرحد, عضو کمیته و نماینده ک.ج.ک هم در این مورد گفت:«خیلی‌ها خواهان آزادی رهبر آپو هستند. برای این مهم هم میلیون‌ها امضا جمع‌آوری شده است. این موضوع در پیشنویس پروژه کمیسیون سیاسی  مورد ارزیابی قرار گرفته است. اما رهبر آپو یک زندانی سیاسی عادی نیست. دارای موقعیتی استراتژیک هستند. به همین دلیل در پیش‌نویش کمیسیون سیاسی مورد اشاره قرار گرفته . رهبر آپو برای کنگره هم پیامی خواهند فرستاد».

برای ایران و ترکیه هم دعوت‌نامه فرستاده خواهد شد

سعدی پیره گفت فهرستی 300 نفره از مهمانان کنگره را تهیه کرده‌اند و به شیوه‌ای رسمی برای دولت‌های ایران و ترکیه هم دعوت‌نامه‌هایی فرستاده خواهد شد. پیره در پاسخ به این پرسش که «ایران خواسته کنگره تعلیق شود, آیا صحت دارد؟» گفت:«ما تاکنون هرگونه پیامی از سوی ایران را دریافت نکرده‌ایم. نماینده آنها هم در هولیر حضور دارد, اما در این مورد چیزی به ما نگفته‌اند. چنین ادعاهایی صحیح نیست.»

برای پایداری کنگره زمینه فراهم خواهد شد

«روناهی سرحد» به پرسش‌هایی در مورد مدل کنگره و ریاست کنگره پاسخ داد و گفت:«کنگره دارای رئیس و یا رهبر نخواهد بود. برای پایداری کنگره و تداوم آن هم تلاش می کنیم که زمینه‌ها را هموار سازیم. گفتگوها برسر راهکارهای آن هم ادامه دارد. مشخص نیست که شورایی تشکیل شود و یا یک مجلس. این موضوع در کنگره مشخص خواهد گردید».

کمال کرکوکی هم گفت سمبلی برای کنگره انتخاب کرده‌اند اما به دلایل مشکلات فنی هم‌اکنون نمی‌توانند آن را اعلام کنند و گفت که شعار کنگره هم تعیین شده, اما در موقع برگزاری کنگره اعلام خواهد شد.

روناهی سرحد در مورد شعارهای ویژه کنگره هم چارچوبی کلی بیان داشت وگفت:«شعارهای کنگره به شیوه‌ای سورپرایز اعلام خواهد شد, اما بطور کلی می‌توان  گفت: شعار کنگره دارای محتوا و پیامی برای اتحاد ملی کردها, آزادی زنان, یادبود شهدای کردستان و در راستای حیاتی مشترک با خلق‌های دیگر و برقراری اشتی و دموکراسی می‌باشد».

حق تعیین سرنوشتمان را داریم

کرکوکی در مورد مسئله تعیین سرنوشت خلق‌کرد به دست خویش, گفت که در مورد این موضوع در کمیته برگزارکننده دیدگاهی متفاوت وجود ندارد و افزود:«ما کردها در خاک و سرزمین خود به نام کردستان بسرمی بریم. یک ملت هستیم. همانند هر ملت دیگری هم حق تعیین سرنوشت خویش را داریم, اما در جغرافیای خود با خلق‌های دیگری حیات بسر می‌بریم به همین دلیل می‌خواهیم در صلح و دموکراسی با آنها بسر بریم.»

هیأت تحقیق کنگره برای غرب کردستان

روناهی سرحد در مورد هیأت ویژه کنگره در امور غرب کردستان هم گفت که آن هیأت به مدت 3 الی 4 روز در غرب کردستان تحقیقاتی انجام داده و پس از بازگشت گزارشی تهیه کرده و ارایه خواهد داد. سرحد افزود که پس از بازگشت هیأت, کنفرانسی خبری برگزار خواهد شد. وی در مورد فعالیت‌های هیأت هم گفت:«همانطور که در رسانه‌های عمومی اعلام شد, کار هیأت تحقیق در مورد صحت ویا عدم صحت قتل‌عام کردها نیست, بلکه بررسی مشکلات موجود در غرب کردستان و خلق آن است».