«دنیز کایا» به نمایندگی از طرف زندانیان عضو «پ.ک.ک» و«پاژک» بیانیهای صادر و اعلام کرد تازمانیکه گامهایی مثبت برداشته نشوند به اعتصاب غذای نامحدود خود ادامه میدهند. کایا خاطرنشان ساخت که هماکنون دولت ترکیه با تهدیدکردنهایش میخواهد اعتصابغذا را نقش برآب سازد. اظهارات سعدالله ارگین وزیر دادگستری و بولنت آرنج معاون نخستوزیر مهم است, اما تازمانیکه گامی مثبت و آشکار برداشته نشود, به مقاومت خود ادامه میدهند. کایا از اردوغان نخستوزیر ترکیه و وزرای دولت وی خواست که در ابراز بیانیهها و اظهارات خود جدی باشند و با زندانیان با احترام برخورد کنند. کایا همچنین از حکومت و روزنامهنگاران خواست که دست از سیاهنمایی مقاومت زندانیان کرد بردارند و صادقانه با قضیه اعتصابغذا برخورد کنند.
اعتصاب غذای زندانیان عضو پ.ک.ک و پاژک امروز وارد 58امین روز خود شد. این اعتصاب برای آزادی اوجالان و بهبودی شرایط ایشان و همچنین به رسمیت شناختن هویت کردها و زبان کردی صورت گرفته است.
دنیز کایا, به نمایندگی از طرف ده هزار زندانی که در اعتصابغذا بسر میبرند, ضمن اشاره به مسئله آزادی خلقکرد و رهبر آن عبدالله اوجالان, گفت:«رهبر ما 13 سال است که در چارچوب سیستم ویژه امرالی تحت سنگینترین انزوا قرار دارد. یک سال و نیم است که رهبر ما نمیتواند با وکلای خود دیدار انجام دهد. این دیدارها از جانب حکومت آ.ک.پ ممنوع شده است. همه روزها کردها بازداشت و زندانی میشوند. دشتها و کوههای کردستان وجببه وجب بمباران میشود. مطالبات کردها با راهکارهای شکنجه, بازداشت, فشار و انکار پاسخ داده میشود. زبان, فرهنگ و ارزشهای ما مورد رد و انکار قرار میگیرد. خلقمان تحت فقر و ستم فرودست و نسلکشی میشود. علیرغم همه اینها, انسانهایی که میگویند ما میخواهیم مثل یک انسان زندگی کنیم و مطالبات برحقشان را مطرح میسازند, بازداست و زندانی میشوند. ما چنین سیاستی را نمیپذیریم».
«اعتصاب غذای دههزار نفری ما ادامه دارد»
کایا اذعان داشت که اعتصاب غذا در 12 سپتامبر توسط 67 زندانی آغاز شد و امروزه با ملحق شده دههزار نفر مصرانه ادامه دارد. وی افزود بخاطر مشروع بودن مطالبات زندانیان, امروزه دهها هزار نفر از شهروندان کرد در خیابانها فریاد برآوردهاند و از زندانیان حمایت میکنند. کایا ضمن سپاسگذاری از خلقکرد و نیروهای دموکرات, گفت تازمانیکه گامهایی مثبت و عملی برداشته نشود به اعتصاب خود ادامه میدهند. کایا تأکید کرد که قبل از هرچیز باید به خواسته زندانیان مبنی بر «آزادی رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان» مورد پذیرش قرار گیرد و دوم اینکه زبان کردی به رسمیت شناخته شود.
«هیچ کس نمیتواند مطالبات ما را ناحق عنوان کند»
کایا در ادامه افزود که دولت مطالبات زندانیان را باژگونه و غیرمشروع نشان میدهد. وی تأکید کرد که مطالبات زندانیان اعتصابکننده کاملا صریح و آشکار است و هیچ کس حق ندارد آن را انکار کرده و به سیاهنمایی آن دست زند.
«ما از تهدیدات دولت باکی نداریم»
کایا در ادامه بیانیه خود گفت که زندانیان با بیان مطالبات خود کسی را تهدید نمیکنند و افزود:«ما کسی را تهدید نکرده و نمیکنیم. درعین حال از تهدیدات هیچ طرفی هم باکی نداریم. ما گفتیم «جانمان در راه حیاتی آزاد و شرافتمندانه فدای خلقمان باشد, حیاتی مشترک, برابر , برادرانه و عادلانه. باید همگان بدانند که تا آزادی کامل خلقمان و برقراری صلح در این سرزمین, مقاومتمان ادامه خواهد یافت».
دنیز کایا در ادامه افزود که به هر گام مثبتی که برداشته شود, پاسخ منطقی و ضروری خواهند داد. وی همچنین در پاسخ به بهانهتراشیهای دولت ترکیه مبنی بر «خراببودن کشتی» و جلوگیری از دیدار وکلا با رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان, گفت:«ما میپرسیم, آیا اگر دست از اعتصابغذا برداریم, تو(دولت ترکیه) انزوای تحمیل شده بر رهبر ما را لغو میکنی؟ آیا وضعیت تندرستی, امنیتی و آزادانه رهبری ما را بهبود میبخشید؟ آیا به سیاستهای آسمیلاسیون و انکار خلقکرد پایان میدهید؟ ». کایا از دولت ترکیه خواست که به این پرسشها پاسخ دهند و راه آغاز مذاکرات و گفتگوها را بگشایند. وی گفت دیگر بهانهتراشیها مبنی بر «خراببودن کشتی امرالی» را هیچگاه قبول ندارند.
کایا گفت باید وزارت دادگستری ترکیه در زمینه پذیرش مطالبات زندانیان گامهایی مثبت بردارند, اگر نه به مقاومت خود ادامه خواهند داد.