بر اساس این گزارش، پس از بروز کمبود تولید به دنبال فاجعه اتمی فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، این کمبود با پیشتازی چین رفع خواهد شد.
نصف ۵۲ راکتور هستهای در حال ساخت در سراسر جهان توسط چین ساخته میشوند. بر اساس گزارش مذکور، از سال ۲۰۲۳ در سراسر جهان، ۴۱۰ راکتور فعال وجود دارد و هر روز بر شمار آنها افزوده میشود.
پسرفت آمریکا و اروپا
از دهه ۱۹۹۰، تولید انرژی هستهای در قاره اروپا از ۳۵ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است و تخمین زده میشود که طی سالهای آتی این رقم به ۱۵ درصد کاهش یابد. در این رابطه ایالات متحده آمریکا نیز دچار پسرفت شده است. فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی هستهای، اعلام کرد که پروژهها با افزایش هزینهها و تاخیر مواجه هستند.
مسئله اکتشاف
بر اساس این گزارش، ممکن است راکتورهای کوچک مدولار (SMR)، عصر جدیدی را در عرصه انرژی ایجاد کنند. البته این عرصه با مشکلاتی در زمینه افزایش در زنجیره اکتشاف مواجه است. تخمین زده میشود که ۴۰ درصد ظرفیت این عرصه در انحصار روسیه است و این کشور در این زمینه دارای نوعی برتری جدی است. بیش از ۹۹ درصد ظرفیت غنی سازی نیز در انحصار چهار شرکت میباشد.
اسامی این شرکتها و ظرفیتهای اعلامی آنان به شرح زیر میباشد: شرکت ملی اتمی چین (CNNC) با ظرفیت ۱۵ درصد، روس اتم روسیه با ظرفیت ۴۰ درصد، یورِنکو (کنسرسیوم مشترک انگلیس، آلمان و هلند) با ۳۳ درصد، و فرانسیز اورانو با ظرفیت ۱۲ درصد.
ادعا میشود که انرژی اتمی از سال ۱۹۷۱ تاکنون از انتشار ۷۲ گیگاتُن کربن پیشگیری کرده است و نقشی برجسته در زمینه گذار به انرژی پاک ایفا میکند.