در میانمار بر اثر زلزله بیش از ۱۶۰۰ نفر جان باختند

گزارش شده است که بر اثر زلزله ۷/۷ ریشتری که تاثیر سنگینی بر میانمار و تایلند گذاشت، بیش از ۱۶۰۰ نفر جان باختند.

زلزله شدید روز جمعه در نزدیکی شهر ساگاینگ رخ داد. چند دقیقه بعد، زلزله‌ای به بزرگی ۶/۷ ریشتر نیز به وقوع پیوست. این زلزله شهر بانکوک تایلند را نیز که هزاران کیلومتر از مرکز زلزله فاصله داشت، لرزاند.

این زلزله در میانمار باعث ویرانی گسترده‌ای شد که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.

خانه‌ها، ساختمان‌ها، پل‌ها و اماکن مذهبی ویران شدند. در این کشور که از سال ۲۰۲۱ به دلیل کودتای نظامی درگیر جنگ داخلی است، نگرانی‌هایی وجود دارد که زلزله وضعیت را وخیم‌تر کند.

دولت نظامی حاکم اعلام کرد که دست‌کم ۱۶۴۴ نفر جان باخته و ۳۴۰۸ نفر نیز زخمی شده‌اند. گزارش شده است که بیشتر قربانیان در شهر ماندالای جان خود را از دست داده‌اند.

با این حال، به دلیل آسیب به شبکه ارتباطی، احتمالا ابعاد فاجعه بسیار گسترده‌تر خواهد بود.

به گفته یک مقام صلیب سرخ، بیش از ۹۰ نفر در ماندالای زیر آوار ساختمانی ده طبقه گرفتار شده‌اند.

مقامات میانمار در شش منطقه‌ای که به شدت تحت تاثیر زلزله قرار گرفته‌اند، وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند.

مین آنگ هلاینگ، رئیس نظامیان حاکم، از سازمان‌های بین‌المللی درخواست کمک کرد.

در همین حال، نیروهای دفاع مردمی، یک گروه شورشی، پس از زلزله شدید برای تسهیل امدادرسانی، از روز یکشنبه به مدت دو هفته آتش‌بس اعلام کردند.

تایلند

در بانکوک، پایتخت تایلند، عملیات نجات برای افرادی که زیر آوار ساختمانی ۳۰ طبقه گرفتار شده‌اند، ادامه دارد. ده‌ها کارگر زیر آوار ساختمان گرفتار شده‌اند.

فرماندار بانکوک اعلام کرد که دست‌کم ۸ نفر در محل حادثه جان باخته و ۸ نفر نیز زنده از زیر آوار خارج شده‌اند. اما هنوز ۷۹ نفر مفقود هستند و نگرانی‌ها از افزایش تعداد قربانیان وجود دارد.