فرانسه: تمرکز ما بر داعش-خراسان است
سلین برتون، رئیس اداره کل امنیت داخلی فرانسه (DGSI، اطلاعات داخلی) اظهار داشت که شاخه داعش در خراسان (داعش-خ) هدف اصلی برای اداره کل امنیت داخلی است.
سلین برتون، رئیس اداره کل امنیت داخلی فرانسه (DGSI، اطلاعات داخلی) اظهار داشت که شاخه داعش در خراسان (داعش-خ) هدف اصلی برای اداره کل امنیت داخلی است.
سلین برتون در مصاحبه خود با مجله لو پوان که روز پنجشنبه منتشر شد، در مورد تهدید داعش-خ گفت: «برای ما هدف اصلی است.»
سلین برتون اظهار داشت که این سازمان که مرکز آن در افغانستان و پاکستان است، میداند چگونه از افرادی که از آسیای میانه و قفقاز به اروپا، به ویژه فرانسه، مهاجرت کردهاند، استفاده و آنها را وارد فعالیت کند.
برتون رئیس DGSI، گفت: «این موضوع در سال ۲۰۲۲ در استراسبورگ مشاهده شد. بدون اینکه این جامعه با بدبینی دیده شود، باید مورد توجه قرار گیرد.»
رئیس DGSI اظهار داشت که واحدهای آنها برای «اتفاقاتی که در ساحل در حال وقوع است» و به ویژه برای پیشروی داعش در آفریقا «بسیار مراقب» هستند.
موضوع اصلی دیگر برای DGSI جنگ بین اسرائیل و فلسطین است. سلین برتون گفت: «حماس برای جذب افراد در خاک ما، بسیار ضعیف است.»
برتون گفت: «ما میبینیم که حمایت زیادی از آرمان فلسطین صورت گرفته است، اما این جنگ توسط سازمانهای جهادی مورد استفاده قرار گرفته است. این امر گرایشهای قوی یهودستیزی را تقویت میکند.»
در پایان، سلین برتون اظهار داشت که پس از فروپاشی رژیم بشار اسد در سوریه، واحدهای امنیتی با احتیاط عمل میکنند و گفت: «ما حرکات شهروندان فرانسوی در خاک سوریه را دنبال میکنیم. برخی از شهروندان ما به ویژه در شمال غربی سوریه فعال هستند و در صفوف گروههای مسلحی که بشار اسد را سرنگون کردند، دیده شدهاند.»
رئیس DGSI گفت: «نزدیک به ۱۵۰ شهروند فرانسوی در زندانها یا اردوگاهها در شمال و شرق سوریه نگهداری میشوند» و ادامه داد: «مسئله اصلی ارزیابی این است که آیا وضعیت سیاسی جدید در سوریه پیامدهای امنیتی به همراه خواهد داشت یا خیر.»
همکاری دولت ترکیه و داعش-خراسان
این موضوع مشخص است که داعش-خ به ویژه توسط دولت ترکیه حمایت میشود. در میان گروههای تبهکار که در روژاوا علیه کوردها میجنگند، افرادی از آسیای میانه نیز حضور دارند و مستقیماً تحت حمایت دولت ترکیه فعالیت میکنند.
صالح مسلم رئیس مشترک پید، در مصاحبه خود با خبرگزاری فرات (ANF) در ژانویه ۲۰۲۴ گفته بود: «بیشتر اعضای داعشی که به روژاوا آمدند، اهل کشورهایی مانند تاجیکستان، قزاقستان و افغانستان هستند. به همین دلیل نشان میدهد که ترکیه برنامههایی در مورد آسیای میانه دارد. این بر اساس برنامه، گسترش، توسعه و دوستی آن در آسیای میانه است. آنها با این روش میخواهند در این مناطق آشفتگی ایجاد کنند. در اینجا نیز ترکیه از داعش حمایت میکند. ممکن است نام آنها داعش-خراسان باشد، اما از ترکیه حمایت دریافت میکنند.»
در حملات علیه سد تشرین مورد استفاده قرار میگیرند
اخیراً، این گروههای تبهکار از ماه دسامبر به این سو در جریان حملات علیه سد تشرین مورد استفاده قرار گرفتهاند. مرکز اطلاعرسانی و مطبوعات نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) گفت: «در ۲ ژانویه، صدها تبهکار عضو گروه تبهکار «حراسالدین»، که متشکل از شهروندان ازبکستان، ترکستان و چچنستان است، دولت ترکیه و دیگر تبهکارانش حملات شدیدی را علیه حومه جنوبی و شرقی شهر منبج و حومه سد تشرین انجام دادند.»
در تابستان سال ۲۰۲۰ تخمین زده میشد که حدود ۳۰ شهروند فرانسوی تحت کنترل حراسالدین باشند. از این تعداد، ۱۳ نفر به عنوان «جهادگران فعال» شناخته شدند. این واقعیت پنهان نیست که تبهکاران حراسالدین که از دولت ترکیه حمایت دریافت میکنند، از اعضای داعش و القاعده تشکیل شدهاند.