یونسکو: ۱۶۲ روزنامه‌نگار در ۲ سال کشته شدند

یونسکو در گزارشی که به مناسبت روز جهانی مبارزه با مصونیت از مجازات منتشر کرد، اعلام کرد که اکثر قتل‌های روزنامه‌نگاران در جهان بدون مجازات می‌ماند و از این بابت ابراز نارضایتی کرد.

آدری آزولای مدیر کل یونسکو گفت: «در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در هر چهار روز یک روزنامه‌نگار در حالی که وظیفه اصلی خود را برای انتشار حقیقت انجام می‌داد کشته شده است. در بیشتر موارد قتل، هیچ کس مسئول این قتل‌ها شناخته نمی‌شود.»

این گزارش حاکی از آن است که ۸۵ درصد از قتل‌های روزنامه‌نگاران که از سال ۲۰۰۶ توسط یونسکو به ثبت رسیده است، در رده قتل‌های با «قاتل ناشناس» هستند.

یونسکو از دولت‌ها خواست تا در برابر این «میزان مصونیت از مجازات» بسیار بالا، تلاش‌های خود را افزایش دهند.

۱۶۲ روزنامه‌نگار در عرض ۲ سال کشته شدند

در گزارش یونسکو اعلام شد که ۱۷۲ روزنامه‌نگار در بازه ۲ ساله کشته شده‌اند و تقریبا نیمی از آنها در کشورهایی رخ داده است که در آن جنگ وجود دارد.

کشوری که بیشترین تعداد قتل در سال ۲۰۲۲ را داشته مکزیک است. در همان سال ۱۱ روزنامه‌نگار در مکزیک به قتل رسیدند و به این ترتیب از اوکراین جلوتر است.

در این گزارش آمده است که ۲۴ روزنامه‌نگار در سال ۲۰۲۳ در فلسطین به قتل رسیده‌اند. فلسطین از سال ۲۰۱۱ به عنوان عضو یونسکو پذیرفته شد.

به طور کلی، در این گزارش آمده است که «تعداد قتل‌های انجام شده در کشورهای در حال جنگ افزایش یافته است.»

این سازمان همچنین توجه خود را به این واقعیت جلب می‌کند که «بسیاری از روزنامه‌نگاران در خانه یا نزدیک خانه خود کشته می‌شوند و در این مورد خانواده‌ها هم در معرض خطر زیادی قرار دارند.»

یونسکو اعلام کرد که اکثر روزنامه‌نگاران در مناطق دیگر که در مورد «جنایت سازمان یافته و فساد» گزارش می‌دادند یا اعتراضات را پوشش می‌دادند کشته شدند.

روزنامه‌نگاران زن به ویژه در سال ۲۰۲۲ هدف قرار گرفته‌اند

در طی سال‌های گذشته به‌ویژه در سال ۲۰۲۲، خبرنگاران زن هدف این قتل‌ها قرار گرفتند. این سازمان اعلام کرد که تنها در این سال، ۱۰ خبرنگار زن کشته شده‌اند.