ظریف از احتمال ارجاع توافق اتمی به شورای امنیت خبرداد
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته است که توافق احتمالی قدرتهای جهانی و ایران بر سر برنامه اتمی این کشور "در یک قطعنامه فصل هفتمی منشور ملل متحد مورد تأیید قرار میگیرد
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته است که توافق احتمالی قدرتهای جهانی و ایران بر سر برنامه اتمی این کشور "در یک قطعنامه فصل هفتمی منشور ملل متحد مورد تأیید قرار میگیرد
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته است که توافق احتمالی قدرتهای جهانی و ایران بر سر برنامه اتمی این کشور "در یک قطعنامه فصل هفتمی منشور ملل متحد مورد تأیید قرار میگیرد و در نتیجه به یک توافق بینالمللی و الزام آور برای همه دولتها تبدیل میشود".
ظریف در پاسخ به این سئوال که آیا توافق احتمالی به صورت یک معاهده بین المللی امضاء خواهد شد، گفت: "من به شورای امنیت و نقشی که آن نهاد می تواند در این زمینه ایفاء کند اشاره کردم".
وزیر امور خارجه ایران گفته است که احتمال موفقیت مذاکرات را بیشتر از احتمال شکست می داند.
در صورت تصویب قطعنامه در شورای امنیت، همه پارلمان ها و دولت ها موظف به اجرای آن خواهند بود.
اوباما هم گفت لازمه توافق "پذیریش تدابیر راست آزمایی و محدودیت هایی است که ایران، حداقل تاکنون، نپذیرفته."
مقام های آمریکا تاکید کرده اند که اگر تا آخر مارس به چارچوبی مستحکم برای یک توافق نرسند به مذاکرات پایان خواهند داد و دو طرف دیگر تعهدی برای رعایت "طرح عمل مشترک" که اواخر ۲۰۱۳ در ژنو امضا شد و تاکنون دو بار تمدید شده نخواهند داشت.
هيات آژانس بين المللی انرژی اتمی وارد تهران شد
در ادامه مذاکرات بين ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی برای حل مسایل باقیمانده، بامداد روز دوشنبه ۱۸ اسفند يک هيات بلندپايه آژانس وارد تهران شد.
به گزارش ايرنا، اين هيات به رياست واريو رانتا، معاون آژانس، همراه با ماسيمو آپارو، رييس پادمان های اين نهاد بين المللی، قراراست در سفری دو روزه بامقام های ايران مذاکره کنند.
در همين زمينه، بهروز کمالوند، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ايران، گفته بود که در اين سفر دو موضوع اخير از مرحله سوم همکاری ها بين ايران و آژانس پيگيری خواهد شد.
به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی ايران يکی از دو محور مذاکرات در خصوص «ارايه اطلاعات مربوطه مورد توافق و توضيحات مربوط به مقاله منتشر شده در ايران در رابطه با ترابرد نوترون و مدل سازی ها و محاسبات مربوطه و استفاده ادعايی از آنها در مواد فشرده» است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ايران موضوع دوم مذاکرات با آژانس را «ادعا» در مورد انفجارهايی در مريوان بيان کرده است.