در دو سال حداقل ۱۱۰ استاد دانشگاه در ایران و روژهلات کوردستان اخراج شده‌اند

در مدت ۲ سال کابینه ابراهیم رئیسی، دست‌کم ۱۱۰ استاد دانشگاه اخراج شده یا بالاجبار بازنشسته شده‌اند که بیشتر آنان از زمان "قیام زن، زندگی، آزادی" با این وضعیت روبرو گشته‌اند.

روزنامه "اعتماد" وابسته به اصلاح‌طلبان ایران در گزارشی منتشر کرده: "از آغاز کابینه سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی، از ماه اوت ۲۰۲۱ تا ۳۰ اوت ۲۰۲۳، حداقل ۱۱۰ استاد دانشگاه اخراج شده‌اند. این اساتید یا بیکار شده یا بالاجبار بازنشسته شده‌اند.

در این گزارش همچنین تاکید گردیده که شمار اساتید اخراجی، بسیار بیشتر از رقم اعلام‌شده است و این تنها آمار افرادی است که اخراج آنها رسما اعلام گردیده است.

طبق این گزارش در دانشگاه آزاد تهران، دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران، علامه طباطبایی و شهید بهشتی بیشترین تعداد اساتید اخراجی، تعلیقی، محروم از تدریس، قطع حقوق، پایان کار با آنان و بازنشتگی اجباری وجود داشته است.

طبق گزارش روزنامه اعتماد آمار بیشترین حالات اخراج اساتید به صورت زیر بوده است:

دانشگاه آزاد تهران ۲۹ حالت، دانشگاه تهران ۲۷ حالت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۱ حالت، دانشگاه علامه طباطبایی ۸ حالت، دانشگاه شهید بهشتی ۷ حالت، دانشگاه علوم پزشکی ایران ۵ حالت و دانشگاه فردوسی مشهد و شهید باهنر کرمان هر یک ۳ حالت.

همچنین هر یک از دانشگاه‌های کوردستان، اصفهان، صنعتی شریف و علوم پزشکی بابل هر کدام ۲ حالت، دانشگاه‌های گیلان، شیراز، مازندران، علوم پزشکی کرماشان، جهرم، حکیم سبزواری، علوم پزشکی تبریز، خلیج فارس و الزهراء هر کدام یک حالت اخراج اساتید را داشته‌اند.

طبق بررسی‌های این روزنامه، بیشتر این اساتید از زمان آغاز "قیام زن، زندگی، آزادی" و به‌دلیل حمایت از اعتراضات و پشتیبانی از دانشجویان و امضای بیانیه‌های اعتراضی، اخراج شده و از تدریس محروم شده‌اند.

این درحالی است که در آستانه اولین سالیاد "قیام زن، زندگی، آزادی" موج تازه‌ای از اخراج اساتید در ایران و روژهلات کوردستان شروع شده و این نیز موجب اعتراضاتی در داخل و خارج ایران گردیده است و در این راستا در ۲۹ اوت یک کمپین جمع‌آوری امضاء برای حمایت از اساتید در شبکه‌های دیجیتالی به‌راه افتاده است. نیز بخشی از دانشجویان اعلام کرده‌اند که برای حمایت از اساتید، کلاس‌های درس را بایکوت خواهند کرد.