بایک-کاراییلان: وحدت ملی وظیفه‌ای فوری پیش روی ماست!

جمیل بایک و مراد کاراییلان، در پیام مشترکی به کنگره ک‌ن‌ک، اظهار داشتند: «نقش و وظیفه ک‌ن‌ک در هدف تاسیس‌اش در این فرایند بزرگ‌تر شده است. موضوع وحدت ملی به عنوان وظیفه‌ای فوری پیش روی همه ما قرار دارد.»

کنگره ک‌ن‌ک

بیست و سومین کنگره عادی کنگره ملی کوردستان (ک‌ن‌ک) با خواندن پیام مشترک جمیل بایک، رئیس مشترک شورای اجرایی کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک) و مراد کاراییلان، از کادرهای پیشاهنگ حزب کارگران کوردستان (پ‌ک‌ک) ادامه یافت. در پیامی که به مجمع عمومی ک‌ن‌ک فرستاده شده بود، آمده است:

«اعضا، رفقا و دوستان عزیز؛

پیش از هر چیز، به هیئت رئیسه کنگره، تمامی رفقا و دوستان شرکت‌کننده سلام عرض می‌کنیم و برای بیست و سومین مجمع عمومی ک‌ن‌ک، برای میهن و مردم‌مان آرزوی خیر و برکت داریم.

ما مایل بودیم در مجمع عمومی ک‌ن‌ک که افتخار عضویت در آن را داریم، حضور داشته باشیم. اما به دلایل شناخته شده، نمی‌توانیم در میان شما باشیم. هرچند دور هستیم و نمی‌توانیم در جلسات گرد هم آییم، از شما می‌خواهیم باور داشته باشید که وظایفمان را در راستای اهداف ک‌ن‌ک به شایستگی انجام خواهیم داد.

کنگره ملی کوردستان (ک‌ن‌ک) که ۲۶ سال است بدون وقفه به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد، از زمان تاسیس، وحدت ملی کوردها را به دستور کار اصلی خود تبدیل کرده است. به همین منظور، کنفرانس‌ها، نشست‌ها و کارهای بسیاری را انجام داده است. این کنگره، نماینده دیپلماتیک خلق کورد در خارج از میهن بوده است. توسعه روابط خوب با احزاب سیاسی، سازمان‌ها، نهادها، سازمان‌های جامعه مدنی و شخصیت‌های سیاسی کورد، با هدف توسعه روابط بین کوردها؛ ایجاد فکر مشترک و استراتژی مشترک، هدف اصلی ک‌ن‌ک بوده که ما نیز عضو آن هستیم. امروز اگر گفتگو و همبستگی متقابل در روابط بین کوردها وجود دارد، ک‌ن‌ک بستر و سکوی اصلی آن بوده است.

رفقای گرامی؛

خاورمیانه وارد دوره جدیدی شده است که در مرکز آن کوردستان قرار دارد و تحولات سریعی در آن رخ می‌دهد. در حالی که توازن قدرت جدید و روابط جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است، خلق کورد نیز تلاش می‌کند به عنوان یک بازیگر فعال در این فرایند حضور داشته باشد. برای این منظور، البته اولویت و ضرورت، ایجاد یک استراتژی مشترک توسط کوردها است. استراتژی مشترک نیز مستلزم آن است که احزاب، سازمان‌ها، نهادها و شخصیت‌های کورد در چهار بخش و خارج از میهن، در یک رابطه مستمر و سیستماتیک باشند و برای ایجاد فکر مشترک، بحث‌های مشترکی را انجام دهند. در این مرحله، ک‌ن‌ک چنین کار مهمی را به شایستگی انجام می‌دهد و به مرحله‌ای رسیده است که می‌تواند آن را بیشتر گسترش دهد. ما اطمینان کامل داریم که کنگره تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های قوی را برای این منظور اتخاذ خواهد کرد.

همانطور که می‌دانید، رهبر عبدالله اوجالان در امرالی، از طرف جنبش ما، فرایند گفتگویی را با دولت ترکیه پیش می‌برد. این فرایند همچنان ادامه دارد. هدف ما از پیشبرد این فرایند، یافتن راه‌حلی برای مسئله کورد از طریق گفتگو است. ما به عنوان جنبش، بر این باوریم که در این مرحله، بیش از آنچه بر عهده ما بوده است، انجام داده‌ایم. اکنون نوبت طرف مقابل است. امیدواریم طرف مقابل نیز وظیفه خود را انجام دهد و به نتیجه برسیم.

فراخوان رهبر آپو در ۲۷ فوریه و تحولات پس از آن، همانطور که به طور مستقیم بر سیاست در خاورمیانه و کوردستان تاثیر گذاشت، بستر وحدت بین کوردها را نیز تقویت کرده است. این فراخوان تاریخی و سیاست توسعه‌یافته پس از آن، مناسب‌ترین بستر را برای کوردها فراهم کرده است تا وحدت ملی دموکراتیک خود را در پلتفرم‌های مشترک، بر اساس منافع کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت مردم‌مان ایجاد کنند. در واقع، از آنجا که دستاوردها و هویت مردم ما تقریبا در هر بخش از میهن‌مان تحت فشار و تهدید است، مبارزه برای حفاظت از آنها و دستیابی به حقوق ملی دموکراتیک هرگز متوقف نشده و ادامه دارد. همچنین، این فرایند راه را برای دستیابی سایر خلق‌ها که در میهن‌مان زندگی می‌کنند به حقوق و قوانین خود بیشتر باز خواهد کرد. تمامی اقشار جامعه، به‌ویژه زنان و جوانان، نیروهای اصلی موفقیت این فرایند هستند. مشارکت و حمایت آنها هدف جامعه دموکراتیک و ملت دموکراتیک را تقویت خواهد کرد.

این فراخوان همچنین توسعه روابط جدید با نیروهای بین‌المللی، نیروهای منطقه‌ای، خلق‌های منطقه و بازیگران سیاسی را ضروری می‌سازد. کوردها، در حالی که روابط جدیدی با نیروهای بین‌المللی و بازیگران منطقه‌ای برقرار می‌کنند، باید روابط تنگاتنگ‌تری در درون خود برقرار کرده و وحدتی گسترده‌تر و قوی‌تر ایجاد کنند. مردم ما در هر چهار بخش به سطح بسیار مهمی از سازماندهی و آگاهی آزادی دست یافته‌اند. آنها موقعیت بی‌رهبر، بی‌سازمان و بی‌اراده خود را در قرن گذشته، سال‌هاست که پشت سر گذاشته‌اند. اما تا زمانی که بتوانند این مزایا را به یک خرد مشترک و یک استراتژی مشترک تبدیل کنند، می‌توانند به حقوق خود دست یابند و دارای موقعیت و جایگاه شوند. ک‌ن‌ک یکی از مهمترین ذینفعان این وظیفه و مسئولیت است.

نقش و وظیفه ک‌ن‌ک در هدف تاسیس‌اش، در این فرایند بزرگ‌تر شده است. کوردها هنوز نتوانسته‌اند وحدت خود را به طور کامل برقرار کنند. موضوع وحدت ملی به عنوان وظیفه‌ای فوری پیش روی همه ما قرار دارد. رهبر آپو در آخرین دیدارهای خود نیز به این موضوع اهمیت ویژه‌ای داده و همه ذی‌ربط‌ها را به انجام وظیفه‌شان دعوت می‌کند. در کنفرانس لوزان، تصمیم گرفته شده بود که یک کنفرانس ملی برگزار شود. ک‌ن‌ک باید در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشد و بتواند یک کنفرانس ملی را در چارچوب مشخص شده برگزار کند.

در فرایند بعدی نیز، ما به عنوان جنبش و اعضای ک‌ن‌ک، به فعالیت‌های خود برای وحدت ملی کوردها ادامه خواهیم داد و الزامات وظایف محول شده را انجام خواهیم داد.

با این عزم و ایمان به مجمع عمومی درود می‌فرستیم و برای مدیریت جدید منتخب آرزوی موفقیت داریم.»