چه طرف‌هایی در کنفرانس ملی زنان کُرد شرکت خواهند کرد؟

چه طرف‌هایی در کنفرانس ملی زنان کُرد شرکت خواهند کرد؟

دو سال قبل در شهر آمد اولین کنفرانس ملی زنان کُرد برگزار شد. تصمیم کنفرانس مبنی بر آن بود که دومین کنفرانس در ماه مه 2012 در شهر هولیر برگزار شود. اما بسیاری از جنبشهای زنان کُرد از قبیل: جمعیت زنان والا KJB، اتحادیه زنان شرق کردستان YJRK و جنبش زنان آزاد و دموکراتیک DOKH از شمال کردستان گفته‌اند که به دلایل وجود برخی مواضعی نادرست, در کنفرانس ملی زنان شرکت نمی‌کنند. امروز نیز جنبش گوران (تغییر) از جنوب کردستان بیان داشته که آنها نیز در کنفرانس شرکت نخواهند کرد.

جمعیت زنان والا KJB که بزرگترین سازماندهی زنان کُرد می باشد و تشکیلات مختلف آن در هر چهار بخش کردستان و در خارج از کردستان وجود دارد، در روز 5 مه با صدور اطلاعیه ای بیان داشت که در کنفرانس ملی زنان در هولیر شرکت نخواهند کرد.

شورای رهبری جنبش زنان کرد KJB در خصوص دومین کنفرانس ملی زنان کرد بیانیه ای صادر کرد و خاطرنشان ساخت که بخاطر رفتارها و برخوردهای «اعضای حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات در کمیته آمادگی کنفرانس» این کمیته از اهدافش منحرف گشته و گفت:«بخاطر چنین برخوردهایی در کنفرانس شرکت نخواهند کرد».

در این اطلاعیه بیان شده بود: "باید دومین کنفرانس ملی زنان کرد بر بنیان طرزفکر و رفتاری صحیح و سالم مجددا مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گیرد. بر این باوریم که مطابق مبدأهایی که در ذیل به آن اشاره‌نموده‌ایم, به نتایجی صحیح دست یابیم".

1ـ باید فعالیت‌های کنفرانس زنان مطابق راهکارهای دموکراتیک پیشبرد داده شوند و راهکارهای آزادیخواهانه زنان و مفاهیم اتحاد ملی دموکراتیک اساس کار قرار داده شوند.

2ـ باید از هر چهار بخش کردستان سازمان‌ها و نهادهای زنان به شیوه‌ای عادلانه , بعنوان نمایندگان آنها در کنفرانس جای گیرند.

3ـ باید KJB به عنوان بخشی از اتحاد ملی زنان کرد پذیرفته شود.

4ـ باید کوتا(سهمیه اعضای شرکت‌کننده) مطابق جمعیت هر بخش و سطح سازماندهی دموکراتیک به شیوه‌ای عادلانه باشد نه مطابق منافع سیاسی.

5ـ در عین حال باید کنفرانس زنان به بنیانی جهت اتحاد ملی دموکراتیک کردها مبدل گردد.

6ـ کسانی که به پروسه اتحاد ضرر رسانده‌اند و با آن دشمنی نموده‌اند, نباید اجازه داده شود که در کنفرانس شرکت نمایند.

بعد از KJB، اتحادیه زنان شرق کردستان YJRKنیز دومین کنفرانس ملی زنان کُرد در شهر هولیر را بایکوت کرد. اتحادیه زنان شرق کردستان نیز شیوه فعالیت کمیته آمادگی کنفرانس را مورد انتقاد قرار داده و با صدور بیانیه ای اظهار داشت که آنها نیز در کنفرانس ملی زنان شرکت نخواهند کرد.

بعد از KJB و YJRK اینبار جنبش زنان آزاد و دموکراتیک DOKH که بزرگترین سازماندهی زنان کُرد در شمال کردستان است نیز طی انتشار بیانیه ای اظهار داشت که آنها نیز در دومین کنفرانس ملی زنان کُرد در هولیر شرکت نخواهند کرد. جنبش زنان آزاد و دموکراتیک دلایل این تصمیم خود را بیان داشت و گفت: "اعضای دو حزب دموکرات کردستان عراق و حزب اتحادیه میهنی کردستان در کمیته آمادگی کنفرانس, بدون تشکیل جلسه مشترک، با تصمیمی یک‌جانبه، درصددبرآمدند که به تنهایی تاریخ برگزاری کنفرانس، سهمیه اعضای شرکت‌کننده و موضوعات کنفرانس را تعیین کنند".

امروز نیز هیأت کنگره ملی کردستان KNK در چهارچوب فعالیت های خود در زمینه برگزاری کنفرانس ملی در جنوب کردستان اینبار با نمایندگان جنبش گوران (تغییر) دیداری را در مرکز این جنبش انجام داد. در این دیدار هر دو طرف به حائز اهمیت بودن برگزاری کنفرانس ملی کردستان اشاره داشته و بیان داشتند که کنفرانس ملی نبایستی براساس منافع یک حزب و برخی اشخاص پیشبرد برگزار گردد و بایستی برای برگزاری این کنفرانس هماهنگی های لازمه انجام گیرد. در این دیدار نمایندگان جنبش گوران مواضع حکومت اقلیم کردستان را مورد انتقاد قرار داده و خاطر نشان ساختند که آنها به دلیل وجود مواضع غیر دموکراتیک، در کنفرانس ملی زنان شرکت نخواهند کرد.

در این دیدار جلال جوهر, مسئول روابط سیاسی جنبش گوران، مواضع حزب دموکرات کردستان عراق را در کنفرانس ملی جوانان مورد انتقاد قرار داده و خاطر نشان ساخت که این حزب در کنفرانس مذکور مواضع ضد دموکراسی اتخاذ داشته است. جوهر در این رابطه گفت: "اگر برگزاری این کنفرانس تنها در راستای تثبیت قدرت باشد، هیچ احتیاجی به برگزاری آن نیست. چونکه برگزاری کنفرانس ملی یک فرصت تاریخی برای کُردها می باشد. بایستی اهمیت برگزاری این کنفرانس را درک کنیم. در کنفرانس ملی جوانان نیز معلوم شد که برخی می خواهند خود را تنها نیروی پیشرو ملت کُرد اعلام دارند. به همین خاطر نیز خواسته های خود را بر کنفرانس تحمیل کردند. چنین مواضع غیر دموکراتیکی اتخاذشد. در صورتی که چنین مواضعی در کنفرانس ملی زنان هم دربرگرفته شود، ما همچو جنبش گوران در این کنفرانس شرکت نخواهیم کرد".

بدین ترتیب تنها سازمانهای زنان جنوب کردستان به خصوص سازمانهای مرتبط به احزاب دموکرات کردستان عراق و اتحادیه میهنی کردستان در این کنفرانس شرکت خواهند کرد. نماینده بسیاری از سازمانهای بزرگ زنان در این کنفرانس شرکت نخواهند کرد، هرچند این کنفرانس به عنوان کنفرانس ملی زنان قلمداد شود اما دارای چنین محتوایی نخواهد بود. اکنون نیز آنچه مورد گفتگو قرار می گیرد این است که آیا این کنفرانس بدین شکل برگزار خواهد شد و یا برای مدتی به تعویق خواهد افتاد.