تصویر

در فرانسه و سوئیس علیه خشونت مرد-دولت پانل و راهپیمایی برگزار شد

هزاران زن در فرانسه در راهپیمایی ۲۵ نوامبر علیه خشونت مرد-دولت دور هم جمع شدند. در سوئیس نیز در این خصوص پانلی برگزار شد.

۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

به مناسبت ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، در شهر مارسِی فرانسه، راهپیمایی گسترده‌ای با مشارکت هزاران زن انجام شد. سازمان‌های زنان فرانسه نیز از این راهپیمایی که با پیشاهنگی جمعیت زنان کورد آرین میرکان انجام شد، حمایت کردند.

راهپیمایی از خیابان Canebiere شروع شدو تا کاخ عدالت ادامه داشت. در جریان راهپیمایی، زنان با سردادن شعار «ژن ژیان آزادی»، خشونت علیه زنان را محکوم کردند.

در سخنرانی‌هایی که توسط سخنگویان کُلکتیوهای زنان انجام شد، خشونت علیه زنان غیرقابل قبول خوانده شد. همچنین ضمن تاکید بر پایان یافتن خشونت‌ها و فشارها علیه زنان کورد، خواسته محاکمه مسئولان خشونت نیز مطرح شد.

در این راهپیمایی شعارهای «non a la şideta faite aux femmes» (نه به خشونت علیه زنان)، «Stop a l’impunite, justice pour les femmes» (به مصونیت از مجازات پایان دهید، عدالت برای زنان)، «Une femme libre, une societe forte» (زن آزاد، جامعه قوی) و «Egalite, respect, dignite pour toutes» (برابری، احترام و کرامت برای همه) سرداده شد.

رِنس

در شهر رِنس فرانسه نیز به مناسبت ۲۵ نوامبر راهپیمایی انجام شد. در این راهپیمایی که با پیشاهنگی ۱۷ نهاد انجام شد، جمعیت زنان کورد خوَبون، بنری حاوی نوشته «جنگ شما برابر با خون ماست» را حمل می‌کردند.

در این راهپیمایی بی‌وقفه شعار «ژن ژیان آزادی» سرداده شد.

لوزان

در شهر لوزان سوئیس کنفرانسی در مورد خشونت و تبعیض علیه زنان برگزار شد.

این کنفرانس با پیشاهنگی اتحادیه حقوق بشر سوئیس (Ligue Suisse Des Droits de L’Homme) و سازمان‌های زنان و نهادهای حقوق بشر برگزار شد. وکیل گولسَرَن یولَری، رئیس شاخه استانبول جمعیت حقوق بشر (IHD) نیز در این کنفرانس حضور داشت.

گولسرن یولری در این کنفرانس صحبت کرد. وی در مورد به قتل رسیدن ۹۹۰۰۰ زن طی سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان صحبت کرد و زنان و کودکان را اصلی‌ترین قربانیان جنگ خواند و بر ضرورت مبارزه علیه خشونت تاکید کرد.

وی همچنین به آمارها و وضعیت بد زنان در ترکیه نیز اشاره کرد و در مورد نقض شدید حقوق زنان در زندان‌های ترکیه صحبت کرد. وی در ادامه گفت: «فسخ کنوانسیون استانبول و قانون شماره ۶۲۸۴، به این معناست که زنان به صورت تمام و کمال تسلیم خشونت شوند.»

گوسلرن یولری به سیاست‌های قیم نیز پرداخت و تصریح کرد: «قیم علیه زنان و دستاوردهای آنان است. آنها نمی پذیرند که زنان نمایندگی نصف جامعه را برعهده داشته باشند. این حمله علیه ریاست مشترک و نهادهای زنان انجام می‌شود.»