تصویر

«هلال طلایی چراغ راه زنان شد»

فَوازا علی، عضو شورای هماهنگی جنبش هلال طلایی شمال و شرق سوریه گفت: «رهبر آپو دیوار خشونت علیه زنان را شکست و هلال طلایی چراغ راه زنان شد.»

جنبش هلال طلایی یکی از دستاوردهای انقلاب زنان است که الگویی برای تمام جهان شد. همچنین زن خلاق توانست یک بار دیگر از طریق فرهنگ از هنر و زبان خود صیانت کند و الهام‌بخش تمام زنان جهان شود. همچنین به شکلی قوی در توسعه حوزه هنری پیشرو است.

با انقلاب روژاوا، زنان شمال و شرق سوریه با آثار تاریخی و فرهنگی بار دیگر تاریخ خود را زنده کردند. با انقلاب دستاوردهای بسیاری به دست آمد، زنانی که دارای تاریخ بودند، توانستند این دستاوردها را با انقلاب برگردانند و هویت خود را به دست آورند. زنان روژاوای کوردستان با همه مولفه‌های خود بار دیگر با کار و فعالیت خود فرهنگ، هنر و هویت زنان را بازمی‌گرداند. هلال طلایی امروز هویت فرهنگی زنان شمال و شرق سوریه است. هلال طلایی سازمان خود را در بسیاری از جاها تأسیس کرد و توانست از طریق ادارات هنری زنان را به فرهنگ خود بازگرداند و امروزه با بخش‌های فراوان خود اثر خود را در تاریخ به جای می‌گذارد.

تاسیس هلال طلایی

جنبش هلال طلایی در سال ۲۰۱۵ در کوهستان‌های کوردستان تأسیس شد. همچنین در سال ۲۰۱۶ در کانتون جزیر، در سال ۲۰۱۷ در کانتون شهبا-عفرین و در سال ۲۰۱۸ در شهر کوبانی تأسیس شد. با رشد انقلاب، هلال طلایی در سراسر شمال و شرق سوریه گسترش یافت و خود را سازمان داد. در حال حاضر مراکز هلال طلایی به طور رسمی در تمامی مناطق و کانتون‌های شمال و شرق سوریه وجود دارد و ده‌ها کار در این مراکز در حال انجام است. زنان در زمینه‌های هنری تجربه کسب کرده‌اند و بسیاری از آنها اکنون در گروه‌های رقص، موسیقی، تئاتر، داستان، شعر، نقاشی، آواز، دنگ‌بیژی و نویسندگی جای خود را گرفته‌اند.

هلال طلایی برای کار و امور زنان شناخته شده است

هلال طلایی به دلیل کارهای مستقل خود شناخته شده است. فعالیت‌های فرهنگی و هنری توسط گروه‌های مستقل انجام می‌شود. همچنین از سنین ۶ ساله تا زنان مسن در آن حضور دارند. آنها همچنین دارای مدارس آموزشی بسیاری هستند. اخیراً یک کنوانسیون رسمی مرتبط با دانشگاه روژاوا با مدیریت هلال طلایی به نام «کنوانسیون عالی هنری» افتتاح شده است. کنوانسیون‌هایی از این دست در سطح جهانی ایجاد نشده است، چون این کنوانسیون یک کنوانسیون مستقل زنان است و هدف آنها این است که زنان را هنرمند کرده تا با سنت‌های خود ظاهر شوند. آنها برای اثبات خود و روشنگری جامعه تلاش می‌کنند.

در خصوص هدف ساخت هلال طلایی و شکستن حد خشونت علیه زنان، عضو شورای هماهنگی جنبش هلال طلایی شمال و شرق سوریه، فَوازا علی با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

فوازا علی اظهار داشت که خشونت علیه زنان به محدودیت برای هنر آنها تبدیل شده بود و همچنین نمی‌توانستند خود را در زندگی توسعه دهند. فوازا علی در ادامه سخنان خود گفت: «زندگی را برای زنان به زندان تبدیل کرده و سیاه و تاریک کرده بودند. خشونت مداوم علیه زنان وجود داشت و آنها از تمام حقوق زندگی محروم بودند. آنها هنر زنان را محدود می‌کردند چون از پیشرفت زنان می‌ترسیدند. به دلیل سنت‌گرایی، زنان اجازه نداشتند سر خود را بلند کنند. با وجود معنای بزرگ زن، با قدرت خود آن را بی‌معنا کرده و از آن به عنوان ابزار استفاده می‌کردند.»

«دیوار خشونت شکسته شد»

فوازا علی گفت که رهبر آپو زنان را به آزادی رساند و دیوار خشونت علیه زنان را شکست، رهبر آپو با مردسالاری مبارزه کرد و میلیون‌ها زن را نجات داد. فوازا علی تصریح کرد که رهبر آپو پارادایم خود را بر اساس آزادی زنان نوشته است، زیرا آزادی زنان، آزادی کل جامعه است. وی گفت: «ما به عنوان جنبش هلال طلایی می‌خواهیم با تمام تلاش خود از زنان صیانت کنیم. علاوه بر این، همانطور که رهبر آپو گفت، آزادی زن، آزادی میهن است، ما نیز بر این اساس از هنر و فرهنگ زنان محافظت می‌کنیم.»

او در سنین بالا برای بسیاری از زنان به امید و قدرت تبدیل شد

فَوازا علی در پایان سخنان خود گفت: «زمانی که هلال طلایی افتتاح شد، مانند یک فرصت بزرگ برای پیشرفت زنان بود. من یکی از این زنان بودم که قبل از انقلاب در چهاردیواری زندگی می‌کردم و معنای زن بودن را نمی‌دانستم. اما با ظهور رهبر آپو و انقلاب روژاوا علیرغم سن زیاد، خودم را شناختم. هلال طلایی چراغ راه من شد، پس در هلال طلایی جای گرفتم. من قدرت و امید بسیاری از زنان شدم تا هنر خود را بشناسند و خشونت علیه خود را محکوم کنند.»