خودسوزی, خودکشی و قتل 347 زن در جنوب کردستان

خودسوزی, خودکشی و قتل 347 زن در جنوب کردستان

سازمان حقوق بشر اقلیم جنوب کردستان، آمار سال 2013 در مورد وضعیت حقوق بشر و خشونت علیه زنان در این بخش از کردستان را منتشر کرد. طبق آمار منتشر شده در طول یک سال، 347 زن با حوادث مختلفی مانند خودسوزی، خود کشی و قتل در اقلیم جنوب کردستان جان خود را از دست داده‌اند. طبق آمار سازمان حقوق بشر حکومت فدرال کردستان، در جنوب کردستان در طول یک سال 38 زن کشته شده اند.

ازاین تعداد،24 نفر در هولیر،4 نفر در سلیمانی، 3 نفر در گرمیان، 5 نفر در دهوک و 2 نفر هم از منطقه راپرین گزراش شده است. در گزارش آمده است، 24 زن خود کشی کرده اند که از این تعداد 13 نفر اهل هولیر، 6 نفر اهل سلیمانی و 5 نفر اهل گرمیان می باشند.

در گزارش ساز مان حقوق بشر گفته شده است که 184 زن خودسوزی کرده اند و از این تعداد، 81 نفر در هولیر،48 نفر در سلیمانی، 14 نفر در گرمیان، 21 نفر در دهوک و 22 نفر در راپرین اعلام شده است. همچنین به این نکته اشاره شده است که 101 زن خودکشی کرده اند. که از این تعداد 40 نفر از هولیر، 16 نفر از سلیمانی، 8 نفر از گرمیان، 29 نفر از دهوک و 8 نفر نیز از راپرین می باشند.

طبق آمار گزارش شده سال 2013 به 286 زن تجاوز جنسی شده است، از این تعداد 172 مورد در هولیر، 61 مورد درسلیمانی، 2 مورد در گرمیان، 20 مورد در دهوک و 31 مورد نیز در راپرین صورت گرفته است.

سازمان حقوق بشر اقلیم کردستان همچنین در گزارش نوشته است، 3هزار و 648 زن از اعضای خانواده خود شکایت کرده اند که 1 هزار و 199 مورد در هولیر، 851 مورد در سلیمانی،344 مورد در گرمیان، 900 مورد در دهوک و 354 مورد نیز در راپرین بوده است.