تصویر

ابراز علاقه بسیار به کمپین «نه به اعدام» ی‌ر‌ژ

آرین سوید با تاکید بر حمایت شدید از کمپین «نه به اعدام» گفت: «زنان و خبرنگاران بسیاری از کوردستان، آفریقا و آسیا به مبارزات آزادی پیوستند.»

کمپین «نه به اعدام» که توسط اتحادیه مطبوعات زنان (ی‌رژ) راه‌اندازی شده است، با استقبال زیادی از سوی همه اقشار جامعه مواجه شد. این کمپین به پیشگامی اتحادیه مطبوعات زنان، فریاد آزادی زنانی چون پخشان عزیزی و شریفه محمدی زنان کورد کنشگر را که در زندان به اعدام محکوم شده بودند، به منصه ظهور رساند. بسیاری از شخصیت‌ها و خبرنگاران از کوردستان، آفریقا و آسیا، به ویژه اتحادیه مطبوعات آزاد (ی‌رآ)، جامعه زنان زنوبیا، شورای خانواده‌های شهدا، کنگره استار و جنبش جامعه دموکراتیک نیز به کمپین امضا پیوستند.

آرین سوید با بیان اینکه در قرن بیست و یکم مبارزه زنان علیه نظام دولتی ایجاد شده توسط ذهنیت مردانه که ناقض حقوق بشر، اشغالگر، قدرت‌گرا است روز به روز در حال افزایش است، گفت: «یکی از آخرین نمونه‌ها، وقایع در (کنش‌های زنان در) هندوستان است. هر زن شاهد طنین شعار «ژن، ژیان، آزادی» در هندوستان شد و اهمیت مبارزه را با تمام وجود احساس کرد. این نشان از هوشیاری زنان دارد. وقتی تاریخ زنان را بررسی می‌کنیم، با گذشته‌ای پر از قیام مواجه می‌شویم، اما در کنار این تاریخ، زندگی پر از درد همیشگی نیز وجود دارد. ما با تاریخی روبرو هستیم که در آن زنانی که بدون امنیت، قادر به دفاع از حقوق خود نیستند و حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و سازمانی از آنها سلب شده است به بار آورده شده‌اند.»

«پخشان و شریفه با مقاومتشان الگو شدند»

آرین سوید با بیان اینکه قیام ژن، ژیان، آزادی بار دیگر نشان داد که زنان سازماندهی می‌شوند، در شکل‌دهی آینده و دفاع از حقوق خود در کنار هم هستند؛ در ادامه سخنان خود به پخشان عزیزی و شریفه محمدی که به اعدام محکوم شده‌اند توجه کرد و افزود:

«صدای زنانی مانند پخشان عزیزی و شریفه محمدی نیز در زندان‌ها می‌پیچد. پیام‌هایشان از زندان در بین مردم منعکس شد. این فریاد برای ما یک موضع گیری مثال‌زدنی است. موضعی که این دو زن گرفتند به زنان قدرت داد. به تعبیر پخشان عزیزی، "هرچقدر هم که نظام با اعمال فشار و زور سعی در سرکوب کردن داشته باشد، ما هرگز از مسیر آزادی عقب نخواهیم نشست." دلایل افزایش موج خشونت، اجرای عمیق سیاست‌های جنگ ویژه در قبال زنان است. در دوره گذشته، به دلیل سیل ترسی که نظام متحمل شد، به قیام زنانی که با هم سازماندهی و فریاد زدند، به شکلی بسیار شدید حمله کرد. روژهلات کوردستان و ایران بارزترین نمونه این وضعیت هستند. در حال حاضر هزاران زن در زندان‌های ایران گروگان گرفته شده‌اند. صدها هزار زن برای آزادی مبارزه کرده‌اند و به مبارزه ادامه می‌دهند. با وجود احکام اعدام برای زنان، زنان همچنان در زندان‌ها فریاد می‌زنند.»

آرین سوید با اشاره به اینکه قیام ژن، ژیان، آزادی تاثیر زیادی بر خبرنگاران داشت، گفت: «قیام ژن، ژیان، آزادی برای ما الگو بوده است. ما در مقاومت زنان در ایران، مقاومت زنان در زندان و فریادهای آزادانه آنها شریک هستیم. ما شریک قیام و درد تجربه شده هستیم. بنابراین ما همیشه در کنار زنان در هر کجا که باشند خواهیم بود و در مرکز مبارزه آنها قرار خواهیم گرفت. هر دولتی ممکن است در چارچوب سیستمی که ایجاد کرده سیاست‌های متفاوتی در قبال زنان داشته باشد، اما همه آنها سیاستی دارند که منجر به قتل‌عام می‌شود. در این زمینه درد ما مشترک است. هرچه قیام و درد ما مشترک‌تر باشد، پیروزی ما در نتیجه مبارزه آزادی مشترک‌تر خواهد بود.»

این کمپین در ۲۶ اوت به پایان می‌رسد

آرین سوید با تاکید بر کمپین «نه به اعدام» که در ۱۲ اوت توسط ی‌رژ راه‌اندازی شد، این اطلاعات را به اشتراک گذاشت که ۳ هزار امضا به صورت دیجیتالی جمع‌آوری شده است و نتایج این امضاها را به سازمان دیده‌بان حقوق بشر و گزارشگران بدون مرز ارسال خواهد کرد، گفت؛ «مدت زمان کمپین یک هفته تعیین شد. مشاهده شد که جنبش‌های زنان و همه نهادها و سازمان‌ها به ویژه مردم ارمنی به این کمپین علاقه نشان دادند. زنان و مردم از شمال و شرق سوریه تا باشور کوردستان، از اروپا تا آمازون در کمپین امضا شرکت کردند. با توجه به نظر کشورهای خاورمیانه و اروپایی مبنی بر اینکه زمان بسیار محدود است، تصمیم گرفتیم کمپین خود را یک هفته تمدید کنیم. در شرایط عادی باید در ۱۹ اوت تکمیل می‌شد. اما به دلیل علاقه شدید به این کمپین تصمیم گرفتیم آن را یک هفته دیگر تمدید کنیم. بنابراین، این کمپین در ۲۶ اوت به پایان می‌رسد.»

فراخوان برای پایان دادن به حکم اعدام

آرین سوید با بیان اینکه این کمپین با علاقه زیادی مورد حمایت قرار گرفت، سخنان خود را اینگونه پایان داد: «بسیاری از نهادها و سازمان‌ها به ویژه جنبش‌های زنان به رهبری کنگره استار و جامعه زنان زنوبیا، خبرنگاران و سازمان‌های مردم نهاد، مردم ساکن در منطقه و خبرنگاران ساکن اروپا، در کمپین امضا شرکت کردند و امضاهای خود را به ی‌رژ تحویل دادند. به عنوان ی‌رژ، ما خوشحالیم که کمپین ما به این مرحله رسیده است. سطح سازماندهی زنان و ایجاد جامعه‌ای حساس حول آنها مایه خوشحالی ماست. به عنوان ی‌رژ، ما همیشه صدای زنان خواهیم بود. ما به مبارزه سیاسی، حقوقی و اجتماعی خود ادامه خواهیم داد و به اخباری که می‌سازیم محدود نمی‌شویم. ما به عنوان ی‌رژ در برابر سیاست‌های حکومت ایران در مورد شکنجه، قتل‌عام و خشونت علیه زنان می‌ایستیم و خواستار پایان دادن به اعدام‌ها هستیم. زنانی که به اعدام محکوم شدند، کاری جز مبارزه برای آزادی خود انجام ندادند.»