نَوایا ژن پانورامای سالانهاش را منتشر کرد
در شماره تازه نَوایا ژن که در دسامبر منتشر شده است با تیتر «ژن، ژیان، آزادی راهنمای ماست» به بررسی مقاومت زنانی که در سال ۲۰۲۴ اثر خود را بر جای گذاشتهاند، پرداخته است.
در شماره تازه نَوایا ژن که در دسامبر منتشر شده است با تیتر «ژن، ژیان، آزادی راهنمای ماست» به بررسی مقاومت زنانی که در سال ۲۰۲۴ اثر خود را بر جای گذاشتهاند، پرداخته است.
ماهنامه زنان نَوایا ژن در شماره دسامبر خود، مقاومت زنان را که در سال ۲۰۲۴ اثر خود را بر جای گذاشتهاند، با تیتر «ژن، ژیان، آزادی راهنمای ماست» منتشر کرد. دومین کشتار پاریس که در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ رخ داد نیز در تیتر این روزنامه قرار گرفت.
اَوین گویی، رفیقِ رفقا
سوزدار اوستا، عضو شورای کل ریاست مشترک کجک با اشاره به اینکه اوین گویی (امینه کارا) یک زن پیشگام با سابقه مبارزاتی ۳۲ ساله در دومین کشتار پاریس به قتل رسید، گفت: «اوین شخصیتی پیگیر و دلسوز داشت که به رفقایش نیرو میبخشید و آنها را راهنمایی میکرد. مرکز اخلاقی انقلابیگری زنان بود. به عنوان حزب آزادی زنان کوردستان؛ تا زمانی که مبارزات اوین، سارا، روژبین و روناهیها را به پیروزی نرسانیم، دست برنمیداریم. دَنگیر گونَش نویسنده در مقاله خود با همین موضوع در صفحات کوردی به حسابخواهی زنان کورد از قتلعامها با گسترش مبارزاتشان اشاره کرد و گفت: «ما مبارزه را نه تنها علیه کشتارهای پاریس، بلکه علیه تمام قتلعامهای زنان گسترش خواهیم داد.»
معادلات منطقهای و مسئله کورد
جدا از دستور کار دومین کشتار پاریس، این روزنامه در شماره دسامبر خود، پانورامای سال را از جبهه زنان ترسیم کرد.
روشَن سامسات، یکی از نویسندگان روزنامه، در مورد تحولات داغ خاورمیانه در سال ۲۰۲۴، بحثهایی که با محوریت مسئله کورد و بحثهایی که با محوریت مخاطببودن رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان آغاز شد، نوشت. سامسات در مقاله خود با عنوان «نقطه عطف کورد آزاد در معادلات جدید منطقهای» میگوید: «در سال ۲۰۲۴، مواضع زنانی که به خیابانها آمدند، اعتراض کردند، سازماندهی کردند و در برابر جنگ و انواع سیاستهای کشتار مردمی دولت-ملتها و نظام مردسالار مقاومت کردند، مبارزه اجتماعی را هدایت کرده است. این موضعگیری و مقاومت زنان آزادیخواه خواهد بود که مسیر سال مبارزه ۲۰۲۵ را تعیین میکند و تحولات را به نفع مردم متحول میکند.»
تحت راهنمایی ژن، ژیان، آزادی
زینب آتلی به دنبال ممنوعیت شعار «ژن، ژیان، آزادی» قبل از ۲۵ نوامبر، بر دستور کار جنبش زنان در باکور کوردستان و ترکیه در طول سال تمرکز کرد. آتلی با تاکید بر لزوم مبارزه همه جانبه با حملات همه جانبه علیه زنان گفت: «به نظر میرسد شعارهای 'ژن، ژیان، آزادی علیه خشونت مردانه-دولتی' و 'مبارزه ما برای یکدیگر است' سال آینده را رقم میزند.
یک لحظه آستانه و ۲۰۲۴
نازان اوستونداغ، یکی از نویسندگان روزنامه، به دستور کار زنان در سراسر جهان و مبارزات آنها از آمریکای لاتین گرفته تا هند، از بورکینافاسو تا فرانسه، از فلسطین تا ایران و حملات مردانهای که با آنها روبرو هستند پرداخته است. اوستونداغ با تاکید بر اینکه زنان در طول سال در برابر جنگ چند جبههای مقاومت کردهاند، گفت: «ما در یک لحظه آستانهای هستیم.»
دستور کار سال در باشور و روژاوا
بریتان زاگرس، یکی از نویسندگان صفحات کوردی که به تحلیل تحولات سال در عراق، شنگال و باشور کوردستان میپردازد، اعلام کرد که مبارزه زنان مخالف پیشنهاد تغییر قانون مدنی در عراق، مسیر سال آینده را تعیین میکند؛ شَروین نودَم نیز خاطرنشان کرد که زنان با وجود حملات دولت ترکیه و داعش، سازماندهی خود را در روژای کوردستان افزایش دادهاند.
مبارزه با کودتای قیم
این روزنامه مصاحبه نزاهات دوغان با شهردار مشترک الح، گلستان سونوک را که مقام وی غصب شده است، منتشر کرد. سونوک با اشاره به اینکه قیم نیز به عنوان مکانیزمی برای بدون راهحل گذاشتن زنان وارد عمل شدند، گفت: «ما بدون اینکه کوتاه بیاییم به سنگ فرش کردن مسیر خود ادامه خواهیم داد.» رزا متینا نیز همین موضوع را به ستون خود آورده است. وی خاطرنشان کرد: «قیمها به عنوان مکانیسم چپاول و کودتا، نهادسازی و کار زنان را نیز هدف قرار میدهند.»
اولین شهید آکادمی ژنئولوژی
هِژا زَریا، یکی از نویسندگان روزنامه، داستان زندگی مالدا کوسا، اولین شهید آکادمی ژنئولوژی را نوشت که در ۴ می ۲۰۱۹ بر اثر مینگذاری توسط تبهکاران داعش در جاده هول جان خود را از دست داد.
مبارزه زنان اورومو
این روزنامه همچنین به مبارزه زنان در منطقه اورومو پرداخته است، جایی که سالها درگیریها در شاخ آفریقا ادامه دارد. تیم نَوایا ژن در مصاحبه خود با سورتی قادر، عضو حزب انقلابی اورومو در مورد چرایی پیوستن آنها به جنبش آزادی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و خط مشترک مبارزه آنها با زنان کورد صحبت کرد.
بَرژین تَکوشَر در صفحات پرتره، پرتره Marie-Claude Vaillant-Couturier، یکی از پیشگامان جنبش زنان فرانسه، و فیدان یلدیریم پرتره Zaib-Un Nissa Hamidullah، روزنامهنگار پاکستانی را کشیده است.
از قلم مدیا دوز
صفحه یادبود روزنامه شامل مقاله مدیا دوز با عنوان «نازه در دل کوه و مردم کوهستان» و شعر دلزار دیلوک برای گلستان تارا است که در ماه اوت در سلیمانیه به قتل رسید.