رژاک: باید ستمگران و قاتلین زنان به مجازات قانونی برسند

رژاک گفت که باید زنان صفوف خود را سازمان دهند و همه اختلافات را کنار بگذارند و به‌طور جدی برای کاهش این وضعیت نامطلوب و تبعیض سیستماتیک زنان تلاش کنند. باید ستمگران و قاتلین زنان نیز به مجازات قانونی برسند.

سازمان زنان آزادیخواه کوردستان (رژاک) درباره وضعیت زنان در اقلیم باشور کوردستان اعلامیه‌ای منتشر کرد و در آن خواستار اتحاد زنان شده است. بعلاوه از نهادهای مرتبط اقلیم خواسته تا قاتلین زنان را به مجازات قانونی برساند.

در بیانیه آمده است: علیرغم وقوع یکسری تغییرات در همه بخش‌ها و عرصه‌های حیات اجتماعی؛ وضعیت زنان در باشور کوردستان پس از قیام سال ۱۹۹۱ تاکنون، نه‌تنها بهتر نشده است، بلکه از خیلی لحاظ آن شرایط نامطلوب را سپری نکرده و حتی بدتر شده است.

نیز اعلام کرده؛ به‌دلیل یکسری تغییرات در ملزومات زندگی و گسترش وسایل ارتباطی، دائما زنان با نام و بهانه‌های مختلف مورد ستم، خشونت و کشتن قرار می‌گیرند. خیلی اوقات نیز دلایلی مانند خودکشی، خودسوزی، خفه‌کردن خود و اختلالات روانی را برای تبرئه‌ی قاتل که مرد است؛ به‌کار می‌گیرند.

نیز آمده؛ در آغاز امسال نیز در چندین جای اقلیم چندین پرونده خشونت و کشتن زنان که ۵۱ مورد است؛ مخفی و مختومه شده است. بعلاوه در اکثر موارد قاتل برای مدت محدودی دستگیر شده و سپس به بهانه‌ای آزاد می‌شود و هیچ ارزشی برای قانون باقی نمی‌ماند و حکم طایفه‌گری و روابط حزبی و خانوادگی، جای ضوابط و قانون را می‌گیرد.

نیز عنوان شده: هزاران واقعه که در چهارچوب خشونت جای می‌گیرند؛ مانند تجاوز جنسی، اهانت به شخصیت فرد، شکنجه جسمی-روانی، قتل و غیره در مراکز قانونی و سازمانهای حقوق بشری و مدافعین حقوق زنان و در جامعه؛ مخفی شده و می‌شوند و این نیز به عامل اصلی گسترش این خشونت‌ها مبدل گشته است.

رژاک اعلام کرده: میزان خشونت علیه زنان به درجه بالایی رسیده است و این خشونت‌ها بیشتر با مصادیق دفاع از شرف و ناموس و یکسری بهانه‌ها مانند خیانت زوجی، عدم پایبندی به دستورات دینی، نقض عرف‌های اجتماعی و نقض قوانین فامیلی و خانوادگی انجام می‌گیرد.

رژاک این را نیز آورده که باید زنان به‌جای توجه به نتایج کمرنگ و بی‌تاثیر کنونی که برای حل مسائل زنان کفایت نمی‌کند؛ خود را سازمان بدهند و همه اختلافات دینی، ایدئولوژیک، سیاسی و ملی را کنار بگذارند و تلاش جدی انجام دهند تا این وضعیت نامطلوب و سیستماتیک ستم بر زنان را کاهش دهند.

در پایان آورده؛ باید ستمگران و قاتلین زنان به مجازات قانونی خود برسند تا بازهم زنان به‌عنوان تحت استثمارترین و محروم‌ترین طبقه اجتماعی نمانند و از قالب و چهارچوب محدود جنس دوم یا انسان درجه دوم خارج شده و رهایی یابند.