یپژ مجمع زن و دفاع خاورمیانه را برگزار کرد
یگانهای مدافع زنان (یپژ)، دومین مجمع زنان و دفاع خاورمیانه را با مشارکت ۵۰۰ نماینده در شهر تَبقا برگزار کرد.
یگانهای مدافع زنان (یپژ)، دومین مجمع زنان و دفاع خاورمیانه را با مشارکت ۵۰۰ نماینده در شهر تَبقا برگزار کرد.
روز گذشته، دوشنبه (۲۵ نوامبر)، یگانهای مدافع زنان (یپژ)،دومین مجمع زنان و دفاع خاورمیانه را با شعار «زن سازماندهی شده، زن نیرومند است و زن نیرومند بزرگترین سلاح دفاع است»، برگزار کرد.
این مجمع با حضور دهها تن از مبارزین یپژ، اعضای نهادهای زنان و شوراهای نظامی منطقه، در مرکز فرهنگ و هنر شهر تَبقا برگزار شد.در این مجمع که با انجام یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به یاد شهدا آغاز شد، سوزدار دِریک، فرمانده کل یپژ سخنرانی کرد و گفت: «ما اجازه نمیدهیم موانع بر مبارزاتمان اثر گذارند، مبارزهای که ما را به بالاترین سطح پیروزی خواهد رساند.»
سوزدار خاطرنشان کرد که مبارزان زن در صفوف یپژ که از همه گروهها هستند، برای رسیدن به این مرحله، مبارزه و مقاومت کرده و سختیهای بسیاری را پشت سر گذاشتند. اکنون نیز ضروری است که تمامی زنان را آزاد کنیم تا حقوق خویش را بدست آورده و از نیرو و دفاع برخوردار شوند. این نیز شروع این هدف اصلی ما است.
سوزدار در ادامه اعلام کرد که جنگهایی که در منطقه رخ میدهند، جنگهای قتلعام هستند؛ چنین جنگهایی چه در لبنان باشد، چه در سوریه، فلسطین یا یمن، نه در راستای منافع خلقها، بلکه در خدمت اقتدارگرایی هستند. همچنین به این مسئله اشاره کرد که فلسفه ژن ژیان آزادی که در سراسر جهان پخش شده است، به راه آزادی زنان تبدیل شده اما دولت ترکیه این شعار را در شهر آمد ممنوع اعلام کرده است.
نخستین مجمع زنان و دفاع خاورمیانه، روزهای ۲ و ۳ آوریل ۲۰۱۷ برگزار شده بود.
بیانیه پایانی مجمع
بیانیه پایانی مجمع با ادای احترام به خواهران میرابل و شهدای پیشاهنگی نظیر نالین موش، هِلین گاره، شَوین گارزان، ژیان تولهلدان، روژنا عَگید، لیلا آگری و آرین میرکان آغاز شده و از آنان به عنوان سمبلهای فدائی و اراده شکستناپذیر زن آزاد یاد شده است.
در ادامه بیانیه میخوانیم: «ما در این مجمع با رهبر عبدالله اوجالان که سمبل اندیشه آزاد و فروغ کنفدرالیسم دموکراتیک است و با فلسفه خود، رفاقت راستین با زنان را پیش برده است، تجدید پیمان میکنیم. بر مصمم بودن خویش برای مشارکت در کارزار آزادی جسمانی رهبر آپو تاکید کرده و با ایمان به این حقیقت که آزادی وی آزادی زنان و کلید صلح و کرامت خلقها است، به شیوهای نیرومند در این کارزار جای میگیریم.»
در بخش دیگری از بیانیه به اهمیت برگزاری چنین مجمعی در وضعیت حساس منطقهای و بینالمللی فعلی اشاره شده و از خاورمیانه به عنوان کانون جنگ جهانی سوم نام برده شده است. در ادامه بیانیه میخوانیم: «جنگ جهانی سوم به یک درگیری بینالمللی پیچیده تبدیل شده است که از چارچوب نظامی گذر کرده و وضعیت خطرناک و فاجعهبار با خود به همراه خواهد آورد. بر این مبنا، مسائل مرتبط با آزادی زنان و خوددفاعی در این مجمع مورد بحث قرار گرفت.»
بیانیه در ادامه به نتایج این جنگ بر روی زنان پرداخته و به حملات نسلکشی علیه یژا استار نیز اشاره شده است. همچنین در این بخش آمده است: «این جنایات جنگی گسترده توسط دولت اشغالگر ترکیه و با هدف درهمشکستن اراده زنان و مقاومت خلقها انجام میشود. به موازات حملات وحشیانه نظامی، حملات روانی، فرهنگی و اجتماعی را نیز علیه زنان سوریه پیش میبرد.»
همچنین بیانیه پایانی مجمع به وضعیت زنان زندانی در ایران و ترکیه و صدور احکام اعدام و حبس ابد برای مبارزین زن واکنش نشان داده است.