در کنفرانس مطبوعاتی، سخنگوی مرکز اطلاع رسانی یگانهای مدافع زنان (یپژ) روکن جمال، سخنگوی (یپژ) روکسن محمد و رئیس دفتر ارتباطات یپژ، لنا حسین به همراه دو زن ایزدی طواف داوود چتو ۲۴ ساله و عزیزه خالد علی ۲۵ ساله با کودکی به نام خوناو حضور داشتند.
روکسن محمد در ابتدای این نشست به سخنرانی پرداخت و گفت: «۳ اوت سالروز فرمان ۷۴ شنگال است، بیگمان دولت اشغالگر ترکیه نیز در پشت این فرمان قرار داشت. حمله تبهکاران داعش به خلق ما در شنگال، حمله علیه بشریت بود؛ تهاجم علیه یک فرهنگ، یک دین و یک ملت و همچنین حمله به ارزشهای جوامع اصیل در خاورمیانه بود. تروریستهای داعش با ذهنیت مرد-دولت و حمایت دولت اشغالگر ترکیه میخواست خلق ما در شنگال را که یکی از قدیمیترین خلقها در خاورمیانه است قتلعام کنند. ۷۴ فرمان تحمیل شد، در هر فرمانی خواستند خلق شنگال را از ارزشها، فرهنگ و مذهب خود دور کنند و جامعه ایزدی را نابود کنند. اما مقاومت خلق به ویژه زنان ایزدی و مبارزهای که انجام دادند باعث شد این آئین تا امروز ادامه یابد و در این سرزمین باقی بمانند به گونهای که دیگر هیچکس نمیتواند آنها را از آن دور کند. حمله تبهکاران داعش فقط علیه خلق ایزدی ما نبود، حمله به کل خاورمیانه بود و با این کار آنها میخواستند در ساختار خاورمیانه مداخله کنند. حذف خلقی باستانی، حذف ارزشهای انسانی و اخلاقی است.»
روکسن محمد در ادامه سخنان خود بیان داشت حمله ۳ اوت توسط داعش، فراموش نشده است و جامعه آن را فراموش نکرده است. وی در ادامه بیانیه خود گفت: «هزاران زن و کودک ایزدی به اسارت درآمدند. در بازارهای برده فروشی افراد زیادی را به بردگی بردند، به آنها تجاوز کردند و همه اعمال غیرانسانی را بر خلق شنگال تحمیل کردند. کشتارهای غیرانسانی که به سطح کشتارهای بزرگ جنگی رسید، علیه خلق ایزدی انجام شد. این مبارزان یپگ-یپژ و مبارزان آزادی بودند که برای محافظت از آنها در برابر نسل کشی به شنگال رفتند. پیشمرگان حزب دمکرات کردستان، خلق و سرزمین آنها را تنها گذاشتند و با فرار خود، آنها را با تجاوزات تبهکاران داعش مواجه کردند. اما بعد از فرار خائنین پدک، نیروهایی که قول حفاظت از خلق و زنان را داده بودند، خود را در صیانت و نجات ایزدیهای باقی مانده اثبات کردند. اگر این حفاظت وجود نداشت، قتل عام در بالاترین سطوح رخ میداد و خطرات بیشتری را به همراه داشت.»
روکسن محمد آزادسازی زنان ایزدی را پس از ۱۰ سال توسط یپژ مایه خرسندی و با ارزش دانست و تاکید کرد: «این حمله با ذهنیت مرد-دولت داعش انجام شد؛ آنها سعی داشتند هویت و موجودیت زنان را از بین ببرند. با از بین بردن زنان، موجودیت جامعه از بین رفته است. یپژ با وظایف و مسئولیتهای اخلاقی و تاریخی خود، از آغاز فرمان بر نجات زنان ایزدی پافشاری میکند و قول میدهد از همه خلقها به ویژه خلق ایزدی محافظت کند. در شنگال بعد از فرمان ۷۴ و سازماندهی زنان در عرصه تشکیلاتی و اجتماعی نشان دادند که بر موجودیت زنان ایزدی هرگز پایانی نیست، هستند و همیشه خواهند بود و زندگی آزاد و شرافتمندانهای خواهند داشت. ایجاد و سازماندهی نهادهای زنان و نیروهای دفاعی زنان پاسخی است که هیچ کس قادر به شکستن آن نخواهد بود. در سالگرد تجاوز به شنگال، عهد خود را تجدید میکنیم و با مبارزان و فرماندهان یپژ، همیشه آماده حفاظت از همه خلق و زنان خواهیم بود و به قولی که از ابتدا داده بودیم عمل خواهیم کرد و به اهداف خود خواهیم رسید. از خلق و زنان ایزدی خود صیانت خواهیم کرد.
تا کنون سرنوشت بسیاری از زنان ایزدی مشخص نیست، ما به مبارزه خود ادامه میدهیم. تا زمانی که حتی یک زن ایزدی در چنگال داعش باقی بماند، مبارزه ما تا بازگشت آنها به سرزمین مقدس شنگال ادامه خواهد داشت.»
روکسن محمد به حملات دولت اشغالکر ترکیه به باشور کوردستان نیز توجه کرد و گفت: «دولت اشغالگر ترکیه تبهکاران را از مناطق اشغالی عفرین، گریسپی و ادلب به مقرهای خود در باشور کوردستان منتقل میکند و میخواهد خلق ما را بار دیگر با نسل کشی مواجه کند. همه خلق ما، جوانان و به ویژه خلق ایزدی ما باید مراقب نقشههای اشغالگرانه دشمن باشند و لازم است سیستم خوددفاعی را تقویت کنند. ما همچنین از جامعه جهانی، همه نیروها و کسانی که شاهد قتلعام شنگال بودهاند میخواهیم در برابر نقشههای تجاوزکارانه دولت ترکیه که میخواهد در باشور کوردستان اجرا کند، موضع بگیرند و قاطعانه بایستند. بردن داعش به باشور کوردستان به معنای اجرای فرمان دیگری علیه خلق ایزدی، مسیحی، عرب و ترکمن ماست.»
سپس دو زن ایزدی تازه آزاد شده به طور مختصر در مورد ربوده شدن خود و اتفاقاتی که در مقابل چشمان خود دیدند، به ویژه زنانی که بر اثر جنایات تبهکاران داعش به سطح خودکشی رسیدند، صحبت کردند و در نهایت از یگانهای مدافع زنان (یپژ) برای نجات آنها تشکر کردند.