تصویر

زنان در حال گسترش پارادایم رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان هستند

۲۵ زن که در منطقه غربی قامشلو گرد هم آمده‌اند وظیفه خود می‌دانند که با خواندن آثار رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، پارادایم او را گسترش دهند.

مبارزه زنان در روژاوا

در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳، آکادمیسین‌ها، روزنامه‌نگاران، سازمان‌های غیردولتی، احزاب سیاسی، نمایندگان مجلس، فعالان، روشنفکران برنده جایزه صلح نوبل، نمایندگان سازمان‌های زنان و افراد سرشناس در سراسر جهان کارزار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه‌حل سیاسی برای مسئله کورد» را آغاز کردند. در چارچوب این کارزار، کمپین «روزهای خواندن کتاب‌های عبدالله اوجالان» از ۱۰ دسامبر آغاز شد. مردم شمال شرق سوریه نیز به طور فعال در این کمپین که در سراسر جهان راه‌اندازی شده است، شرکت می‌کنند.

زنان ساکن قامشلو مانند همه شهرهای شمال شرق سوریه، کتاب‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را مطالعه می‌کنند. تمام دفاعنامه‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان از جمله؛ «تمدن: عصر خدایان نقابدار و پادشاهان پنهان، تمدن سرمایه‌داری: عصر خدایان بی‌نقاب و شاهان برهنه، جامعه شناسی آزادی، بحران تمدن و راه‌حل تمدن دموکراتیک در خاورمیانه، راه‌حل ملت دموکراتیک: دفاع از کوردها در چنگال نسل‌کشی فرهنگی و تحلیلات وی مطالعه خواهند شد.

۲۵ زن، اعضای ۷ کمون در ناحیه غربی قامشلو، گرد هم آمده تا کتاب جامعه‌شناسی آزادی را بخوانند و بعد از هر عنوان بحث و گفتگو برگزار کنند. زنانی که به فصل «اندیشیدن به نظام تمدن دموکراتیک» از جامعه‌شناسی آزادی رسیدند، نظرات خود را بیان کردند و اندیشه‌های خود را تا رسیدن به این فصل کتاب تقویت کردند.

"او برای یک جامعه دموکراتیک مبارزه کرد"

پروین جمیل که در این گفتگوها صحبت کرد، گفت: «ما نمی‌توانیم دموکراسی، عدالت و برابری را بطور منقطع از یکدیگر مورد مداقه قرار دهیم. رهبر آپو در دفاعیات خود این مفاهیم را عمیقاً مورد بحث قرار می‌دهد. در جایی که عدالت و برابری نباشد نمی‌توان از دموکراسی صحبت کرد. دموکراسی تامین عدالت و برابری است. رهبر آپو برای ایجاد یک جامعه دموکراتیک با تطبیق این مفاهیم با زندگی مبارزه کرد. انقلاب روژاوا نام خود را به عنوان انقلاب زنان در تاریخ ثبت کرد. تلاش می‌شود تا پارادایم رهبر آپو در این سرزمین‌ها اجرا شود. زنان با خواندن اندیشه‌های رهبر آپو در جهت ایجاد جامعه‌ای دموکراتیک، عادلانه و برابر قدم برمی‌دارند. دریافت آموزش و برگزاری بحث و گفتگو در راستای الگوی رهبر آپو، آگاهی و سازماندهی جامعه را تضمین می‌کند.»

فاطمه عمر نیز با شرکت در این بحث گفت: «پارادایم رهبر آپو به گوشه و کنار جهان رسیده است و امروز میلیون‌ها نفر رهبر آپو را می‌خوانند. ما اصول جامعه دموکراتیک را با تفکرات رهبر آپو بحث می‌کنیم. رهبر آپو، خالق جامعه دموکراتیک، معمار انقلاب روژاوا است. ما با سبک، روش و اسلوبش زندگی جدیدی خواهیم ساخت.»

"آثار رهبر آپو افق ما را گسترش می‌دهد"

خاده مهی‌الدین با این جمله در بحث شرکت کرد: «رهبر آپو فرآیندهایی را که از تاریخ بشریت توسعه یافته است، موشکافی می‌کند. رهبر آپو که اغلب تاکید می‌کند آزادی جامعه و زنان باید تامین شود، آزادی جامعه را در آزادی زنان می‌داند. بنابراین، ساخت یک جامعه دموکراتیک تحت رهبری زنان توسعه خواهد یافت. با خواندن کتاب‌های رهبر آپو، افق دیدمان گسترش می‌یابد و سعی می‌کنیم با تجربه گذشته گام‌های جدیدی برداریم.»

رومَدینا بشیر، از مدیران کنگره استار در منطقه غربی قامشلو با این عبارت به اهمیت مطالعه کتاب‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان جلب توجه کرد: «هر هفته ۲۵ زن از ۷ انجمن گرد هم می‌آیند تا کتاب‌های رهبر آپو را بخوانند. در حال حاضر در حال مطالعه جامعه‌شناسی آزادی هستیم. آثار رهبر آپو در راستای دموکراسی، عدالت و برابری است. با خواندن آثارش، ما سعی می‌کنیم افکار رهبری را درک کنیم. برای اینکه جامعه و زنان به آزادی‌شان دست یابند، پروژه های بسیار غنی را ارائه می‌دهد. به یمن تلاش وی برای افزایش آگاهی زنان، امروز زنان برای رسیدن به آزادی خود مبارزه می‌کنند و بهای آن را می‌پردازند.»

یک نفر می‌تواند به هزاران نفر برسد

رومدینا بشیر با بیان اینکه پارادایم رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان نه تنها در کوردستان بلکه در جهان طنین‌انداز شده است، گفت: «هر فردی که در روزهای کتابخوانی شرکت می‌کند، خانواده و جامعه خود را آموزش می‌دهد. یک نفر می‌تواند به هزاران نفر برسد. رهبر آپو بدون وقفه در محدوده چهار دیواری مبارزه نمود. خواندن آثار رهبر آپو، تلاش رهبر آپو است. امروز کسانی که از ۷ تا ۷۰ سالگی عاشق رهبر آپو هستند، با این الگو بزرگ می‌شوند و فلسفه او را مطالعه می‌کنند.

صدای رهبر آپو باید با حرکتی که برای تضمین آزادی جسمانی او آغاز شده در سراسر جهان شنیده شود. ما باید سطح مبارزه و عزم خود را برای آزادی جسمانی رهبری که با وجود گروگان بودن به مبارزه خود ادامه می‌دهد، افزایش دهیم. نباید حتی یک لحظه میدان‌ها را خالی بگذاریم و کنش‌های ما باید بدون وقفه ادامه یابند.»