زنان روزنامهنگار: قلم گلستان و هیرو روی زمین نخواهد ماند
زنان روزنامهنگار اعلام کردند که قلم و دوربین گلستان تارا و هیرو بهاالدین که توسط دولت ترکیه در باشور کوردستان به قتل رسیدند، روی زمین نخواهد ماند.
زنان روزنامهنگار اعلام کردند که قلم و دوربین گلستان تارا و هیرو بهاالدین که توسط دولت ترکیه در باشور کوردستان به قتل رسیدند، روی زمین نخواهد ماند.
دولت ترکیه دیروز (۲۳ اوت) خودرویی را که در شهر سلیمانی در باشور کوردستان در حرکت بود هدف قرار داد. در نتیجه این حمله خبرنگاران گلستان تارا و هیرو بهاالدین به شهادت رسیدند. زنان روزنامهنگار به حملات دولت ترکیه واکنش نشان دادند و از نهادها و سازمانهای مربوطه که از حق روزنامهنگاری دفاع میکنند خواستند وارد عمل شوند.
«روز حمله یک حادثه نیست»
لیلاو حسن با جلب توجه به قیام ژن، ژیان، آزادی گفت: «زنانی که حول شعار ژن، ژیان، آزادی متحد میشوند، هدف مستقیم دولتهای سلطهگر میشوند. آنها فریاد آزادی زنان را خطری برای منافع خود میدانند، بنابراین زنانی را هدف قرار میدهند که طعم آزادی را در سازمانهای اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی و رسانهای چشیدهاند. این اولین بار نیست که روزنامهنگاران زن هدف قرار میگیرند. یک سال قبل از روزی که گلستان تارا و هیرو بهاالدین به قتل رسیدند، خودروی تلویزیون زن (JIN TV) هدف قرار گرفت. در حالی که رفیق ما، کارکن تلویزیون زن، نجمالدین سینان به شهادت رسید، رفیق ما دلیلا عگید نیز به شدت مجروح شد. تصادفی نیست که حمله در باشور کوردستان در همان روز رخ داد.»
«آنها مورد هدف قرار گرفتند، زیرا آنها حقیقت را فاش کردند»
لیلاو حسن با تاکید بر اینکه دولت ترکیه به راحتی در باشور کوردستان فعالیتهای ژورنالیستی انجام میدهد، اما مطبوعات آزاد با خطرات زیادی روبرو هستند، توجه را به خیانت پدک جلب کرد و سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «سیاست جنگ کثیف علیه آن در حال انجام است. کارکنان مطبوعات آزاد گاهی به قتل میرسند، گاهی ربوده میشوند، گاهی به زندان میاندازند. این اقدامات به معنای پایان دولت ترکیه و پدک است. کارکنان مطبوعات آزاد را که فروپاشی و سیاستهای نسلکشی آنها را افشا و حقیقت را آشکار میکنند، هدف قرار میدهند.
«قلمها و دوربینهایشان روی زمین نخواهد ماند»
لیلاو حسن با یادآوری اینکه گلستان تارا در سازمانهای رسانهای و به ویژه مطبوعات زنان پیشگام بود، سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «از دست دادن گلستان تارا برای همه خبرنگاران سنگین بود. اینجانب در شخص گلستان تارا یاد و خاطره همه شهدای مطبوعات را گرامی میدارم. ما راه شهید گلستان تارا و هیرو بهاالدین را تا زمانی که تنها یک خبرنگار زن باقی نمانده باشد، ادامه خواهیم داد و قلم و دوربین آنها نیز روی زمین نخواهد ماند.»
«زنان روزنامهنگار انقلاب ژن، ژیان، آزادی را رهبری میکنند»
جودی علی در واکنش به هدف قرار دادن پیشگامان زن در مطبوعات، گلستان تارا و هیرو بهاالدین گفت: «دولت ترکیه به ویژه خبرنگاران زن را هدف قرار میدهد. زنان روزنامهنگار انقلاب ژن، ژیان، آزادی را رهبری میکنند. رنگ، صدا، مقاومت و مبارزه زنان را به جهانیان اعلام میکنند. ما همواره نشریهای با محوریت زنان را در راستای پارادایم آزادی زنان و مسیرهایی که زنان در توسعه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی طی کردهاند، مبنا قرار دادهایم. بنابراین گلستان تارا، پیشاهنگ ما، جایگاه مهمی در باد انقلاب آزادی زنان داشت.»
«آنها نمیتوانند زنان روزنامهنگار را ساکت کنند»
جودی علی با اشاره به اینکه حمله به خاک باشور کوردستان شرمآور است، سخنان خود را اینگونه پایان داد: «مشارکت و همدستی پدک با دولت ترکیه و سکوت دولت عراق باعث افزایش حملات میشود. روزنامهنگاران، سیاستمداران و زنان کنشگر بارها در سرزمین باشور کوردستان هدف قرار گرفتهاند. علاوه بر این، حقوق روزنامهنگاری موجود نیز با مشکل مواجه شده است. با وجود این حملات، آنها نمیتوانند خبرنگاران زن را ساکت کنند و ما به عنوان اعضای اتحادیهی مطبوعات زن (یرژ)، میراثی که از رفقای خبرنگار شهیدمان به جا مانده است را به پیروزی خواهیم رساند.»
«پدک و دولت عراق مسئول این حمله هستند»
اَوین ابراهیم با اشاره به اینکه این اولین بار نیست که دولت ترکیه خبرنگاران زن را هدف قرار میدهد، گفت: «پدک و دولت عراق مسئول حمله به گلستان تارا و هیرو بهاالدین هستند و پدک و دولت عراق مقصر هستند. زیرا دولت ترکیه نمیتواند بدون تایید آنها چنین حملاتی را انجام دهد. وگرنه انجام حمله با هدف قرار دادن غیرنظامیان در باشور کوردستان به راحتی امکانپذیر نخواهد بود.»
اوین ابراهیم با بیان اینکه به عنوان خبرنگاران زن با تقویت قلم و دوربین گلستان تارا و هیرو بهاالدین به پیش خواهند رفت، سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «شعار ژن، ژیان، آزادی که زنان کورد پیشگام آن هستند، امروز در سراسر جهان فریاد زده میشود. همه با این شعار خواستار آزادی خود هستند. این خبرنگاران زن بودند که قیام ژن، ژیان، آزادی را به جهانیان و مردم اعلام کردند و جان خود را فدای شعار ژن، ژیان، آزادی کردند. ما به عنوان روزنامهنگاران زن، مبارزه خود را برای رهایی حقیقت از تاریکی افزایش خواهیم داد. ما همچنین از نهادها و سازمانهای مربوطه دعوت میکنیم تا برای پایان دادن به حملات علیه خبرنگاران اقدام کنند.»