اینان: میخواهند کوردستان را خالی از سکنه کنند
احمد اینان، رئیس کمیسیون محیطزیست و شهرسازی کانون وکلای شهر آمد گفت که با فعالیتهای معدنی تلاش میشود کوردستان خالی از سکنه شود و خاطرنشان کرد که هیچکس نباید در برابر این امر ساکت بماند.
احمد اینان، رئیس کمیسیون محیطزیست و شهرسازی کانون وکلای شهر آمد گفت که با فعالیتهای معدنی تلاش میشود کوردستان خالی از سکنه شود و خاطرنشان کرد که هیچکس نباید در برابر این امر ساکت بماند.
جغرافیای کوردستان با حفاریهای نفت، معادن، معادن شن و ماسه، پروژههای نیروگاههای برق آبی (HES)، بینفس و خالی از سکنه رها میشود. احمد اینان، رئیس کمیسیون محیطزیست و شهرسازی کانون وکلای شهر آمد، یادآور شد که در شرنخ به دلیل عدم انجام مبارزه همهجانبه، طبیعت غارت میشود و خاطرنشان کرد که در برابر غارت باید خط مبارزه بزرگتر و رویکردی سازمانیافته نشان داده شود.
احمد اینان در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF) یادآور شد که روستاهای اطراف شهر آمد که معادن آن غارت میشوند، در دهه ۱۹۹۰ تخلیه شدهاند و گفت: «برای تخلیه کامل روستاهایی که در دهه ۱۹۹۰ تخلیه شدهاند، جغرافیای کوردستان با سیاست نابودی به بهانه معادن مواجه است. به ویژه روستاهای پیرژمان و هَریدان در شهرستان پیران در دهه ۱۹۹۰ تخلیه شدند و پس از آن، هرچند اندک، روستاییان به سرزمین خود بازگشتند. در جایی که روستاها هستند، ۱۵ سال پیش معدن شروع به کار کرد و با این کار بیماری سرطان و ریه شیوع پیدا کرد. روستاهای منطقه به طور کامل در پروژههای معدنی قرار دارند. این نشاندهنده آخرین سطح استخراج معدن وحشیانه در کوردستان است. حق پناهگاه و زندگی انسانها نقض میشود. به این ترتیب نمیخواهند مردم در اینجا بمانند. در منطقه کاسور از توابع شهرستان پاسور نیز شرکتها با همکاری سربازان و مزدوران کار میکنند. عرصه زندگی ساکنان منطقه غارت میشود.»
فرهنگ و هویت مردم نابود میشود
اینان خاطرنشان کرد که تحت عنوان فعالیتهای معدنی، تلاش میشود جغرافیای کوردستان از سکنه خالی شود و گفت: «افزایش کار معدن نشان میدهد که این سیاست آگاهانه اجرا میشود. طبق دادههای موجود، این یک سیاست است. مردم منطقه نمیخواهند از خاک و عرصه زندگی خود دست بکشند. غارت از طریق معدن، هویت و فرهنگ مردم را نابود میکند. مردم منطقه مبارزهای برای موجودیت فرهنگی خود انجام میدهند. مردم ما در آنجا برای حفاظت از فرهنگ و هویت خود مبارزهای بینظیر انجام میدهند. در دشت فیس از توابع شهرستان لجه در چارچوب کار نفت، غارت بزرگی در طبیعت انجام میشود. آنها در کنار معدن، آگاهانه تلاش میکنند ویژگی اکو-جامعهشناختی کوردها را نابود کنند. نیت اصلی آنها نابودی، غارت و تبعید است. اما مردم منطقه علیرغم فشارها تلاش میکنند از طبیعت خود محافظت کنند.»
نیاز به مبارزه همهجانبه وجود دارد
اینان اظهار داشت که در برابر غارت هویت و طبیعت، سازمانهای جامعه مدنی و احزاب سیاسی کمکاری کردهاند و گفت: «نگاه کنید در شهرستان پاسور، مردم دشت حسندین و سازمانهای جامعه مدنی متحد شدند و نارضایتی خود را نشان دادند. روستا در برابر سیاست انحصار و نابودی آماده است. اگر سازمانهای جامعه مدنی و شهرداریها حمایت نکنند، بینتیجه خواهد ماند. برای پیروزی باید خط مبارزه همهجانبهای ایجاد شود. یک مبارزه واقعی لازم است. نمونهای از شرنخ پیش روی ماست. زیرا در شرنخ مبارزه همهجانبهای انجام نشد، طبیعت آن غارت و نابود شد. باید مبارزه سازمانیافته را گسترش دهیم.»