GOÇ-DER: کوردهایی که به اجبار آواره شده‌اند، باید بتوانند به خانه‌های خود بازگردند

انجمن تحقیقات و نظارت بر مهاجرت مزوپوتامیا (GOÇ-DER) خواستار آن شد که پس از فراخوان رهبر آپو، زمینه‌های حقوقی فراهم شده و راه برای بازگشت کوردهایی که به اجبار از خانه‌های خود آواره شده‌اند، هموار شود.

انجمن تحقیقات و نظارت بر مهاجرت مزوپوتامیا (GOÇ-DER) در رابطه با فراخوان «صلح و جامعه دموکراتیک» رهبر آپو، در ساختمان خود بیانیه‌ای صادر کرد. متن کوردی این بیانیه توسط مراد ساری و متن ترکی آن توسط مدیحه آلکان قرائت شد.

متن بیانیه به شرح زیر است:

«بیانیه‌ای که در تاریخ ۲۷ فوریه ۲۰۲۵ توسط آقای عبدالله اوجالان صادر شد، نشان می‌دهد که با ایجاد سیاست دموکراتیک و صلح، به مرحله‌ای تاریخی رسیده‌ایم. همچنین، بیانیه آقای عبدالله اوجالان، با تمام نکاتی که در آن ذکر شده، فراخوانی تاریخی برای پایان دادن به درگیری‌های ده‌ها ساله و شکل‌دهی و ایجاد روندی مشترک بین مردم در چارچوب صلح است. برای تحقق و اجرای الزامات این فراخوان که توسط آقای عبدالله اوجالان صادر شده، و برای تقویت مسیر حل و فصل مسالمت‌آمیز، لازم است شرایط ایجاد شود. در این چارچوب، برای اینکه آقای عبدالله اوجالان بتواند نقش خود را در حل و فصل بر اساس دموکراسی و صلح ایفا کند، لازم است الزامات فراهم شود. در این روندی که با فراخوان ایشان آغاز شده، برای اینکه بتواند به عنوان یک بازیگر فعال حضور داشته باشد، باید راه برای او باز شود. ما به عنوان پلتفرم مهاجرت، این تلاش، کوشش و فداکاری مخاطبان را برای اینکه روند در چارچوب ارزش‌های حقوقی به طور شفاف پیش برود، مهم می‌دانیم. برای پاسخگویی به چنین فراخوان تاریخی، لازم است زمینه‌ای ایجاد شود و برای دموکراتیزاسیون، تغییرات حقوقی اعمال شود.

این بیانیه بدون شک برای صدها هزار نفر که در جریان درگیری‌ها به اجبار آواره شده‌اند و در آن مراحل دردناک مجبور به ترک سرزمین خود شده‌اند، بارقه‌ای از امید بوده است. یکی از مراحل ایجاد روند صلح و دموکراسی، بدون شک با این فراخوانی که آقای عبدالله اوجالان آغاز کرده، هموار کردن راه بازگشت مردم کورد که با سرزمین خود پیوندی قوی دارند، است. در این زمینه، لازم است گام‌های فوری برداشته شود. ما به عنوان انجمن تحقیقات و نظارت بر مهاجرت مزوپوتامیا، خواستار آن هستیم که در این روند تاریخی، برای ایجاد سیاست دموکراتیک و صلح، به عنوان ضرورتی برای تحقق حقوق بشر، گام‌های مربوط به روند برداشته شود. الزامات سیاست دموکراتیک و حقوقی فراهم شود. برای ایجاد صلح و آینده‌ای مشترک، و همچنین برای جلوگیری از مانع‌تراشی در مسیر دموکراتیزاسیون ترکیه و روند صلح، از تمام افکار عمومی و مقامات می‌خواهیم که به این فراخوان گوش دهند.»

بیانیه با تشویق حاضران به پایان رسید.