گرامیداشت هنرمند باوه طیار از سوی هلال زرین
هماهنگی هلال زرین، یاد هنرمند جمعه خلیل (باوه طیار) را که در حمله دولت ترکیه به تشرین به شهادت رسید، گرامی داشت و از همه هنرمندان و مردم خواست که از موضع و شهامت باوه طیار صیانت کنند.
هماهنگی هلال زرین، یاد هنرمند جمعه خلیل (باوه طیار) را که در حمله دولت ترکیه به تشرین به شهادت رسید، گرامی داشت و از همه هنرمندان و مردم خواست که از موضع و شهامت باوه طیار صیانت کنند.
شورای هماهنگی هلال زرین بیانیهای به مناسبت شهادت بازیگر جمعه خلیل (باوه طیار) منتشر کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
«در بحبوحه وضعیتی که تمام جهان در آن فجایع غیرانسانی را تجربه میکند، این هنر است که به ما انسانها تفاوت معنا و احساس انسانیت را میآموزد. این هنر است که نیروی آفرینش و رسیدن به اوج معنا را به ما انسانها میبخشد. هنر انسان، تفاوت معنابخشی است، هنر انسان، تفاوت ساختن، آفرینش و همچنین هنر انسان، موضع، انتخاب و قویترین عزم و شهامت است. هنرمند با هنر خود در نتیجه این انتخاب، موضع و شهامتش از همه انسانهای دیگر متمایز میشود و راه را نشان میدهد. جاودانگی هنرمند به این شکل تحقق مییابد.
سد تشرین آخرین صحنه او بود
بر اساس این درک، هنرمندان کورد همواره راهنما و نیروی معنا برای جامعه خود و برای بشریت بودهاند. تمام تاریخ آزادی کوردستان مملو از چنین نمونههایی است. هوزان سَفقان، هوزان سرحد، هوزان مزگین، ساریا باران و دهها نام مقدس دیگر، راهنمای این امر هستند. و در نهایت نیز هنرمند بازیگر، جمعه خلیل که همه دوستدارانش او را با نام باوه طیار میشناختند، نزدیکترین نمونه و والاترین افتخار این تاریخ بود. تئاترش را بر زندگی خود حمل میکرد. زندگی برای او صحنهای گسترده، عمیق و پرمعنا بود. به همین دلیل، حقیقت زندگی را بر روی صحنه، در خیابان و هر جای زندگی با تمام وجود بازی میکرد. در نهایت نیز این وظیفه مقدس خود، این راهنمایی خود و این موضع هنرمندانهاش را در جبهه دفاع از میهنش، در جبهه دفاع از اندیشه آزادی نشان داد. آخرین صحنه او سد تشرین بود، همان سدی که دیگر به عنوان سد مقاومت، سد شهدا نامیده میشد. سد تشرین را به صحنهای برای انتخاب آزادی خود، برای موضع خود در برابر دشمن خاک و مردمش تبدیل کرد و این را در نقش اصلی در خط مقدم به انجام رساند. و در همان خط مقدم به شهادت رسید.
نقش یک مبارز را با قلب خود بازی کرد
به این ترتیب، حافظ میراث هنرمندی آزادی و افتخار شد. به این ترتیب نشان داد که جاودانگی هنرمند کورد چگونه است. به این ترتیب آخرین نقش یک مبارز را با قلب خود بازی کرد. تئاتر کورد که از شهید ساریا باران، باران ساریا، یکتا هرکول و هِوی شانوگرها به عنوان میراثی بینظیر تا به امروز رسیده بود، در شخص باوه طیار، جمعه خلیل در این جنگ افتخار و آزادی به اوج خود رسید.
فراخوان صیانت از شهامت و موضع باوه طیار
ما به عنوان کمیته هلال زرین، با این شهادت، خود را برای تعالیبخشی و صیانت از این میراث بینظیر شهدا، مسئولتر میدانیم. شهدای ما که راهنمای ما هستند، بالاتر از هر چیز دیگری هستند. همچنین از مردم خود میخواهیم که از آن موضع و شهامتی که باوه طیار تا آخرین لحظه با تمام وجود به آن عمل کرد، صیانت کنند. از همه هنرمندان آزادیخواه و دارای انتخاب زندگی آزاد و شرافتمندانه نیز میخواهیم که حول معنای شهید جمعه خلیل، باوه طیار گرد هم آیند.
هنر ما برای آزادی است، هنر ما برای زندگی شرافتمندانه است.»