تصویر

گولَچ: نقض حقوق با مسئله کورد مرتبط است

عبدالقادر گولَچ، رئیس کانون وکلای آمد، با بیان اینکه کارنامه حقوق بشر ترکیه بسیار بد است، گفت که نقض شدید حقوق با مسئله کورد مرتبط است.

عبدالقادر گولَچ، رئیس کانون وکلای آمد، با اشاره به اینکه مسئله حل‌نشده کورد منشأ نقض حقوق است، تاکید کرد که برای از بین بردن این نقض حقوق باید راه‌حلی دموکراتیک و مسالمت‌آمیز برای مسئله کورد حاصل شود.

عبدالقادر گولَچ، رئیس کانون وکلای آمد در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF) یادآور شد که اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب مجمع عمومی سازمان ملل، اعلامیه‌ای است که حق زندگی مردم را تضمین و تعریف می‌کند. گولَچ با جلب توجه به تخلفات در مناطق جنگی گفت که جامعه بین‌المللی باید حساسیت بیشتری داشته باشد. گولَچ با اشاره به اقدامات گذشته گروه‌هایی که پس از سقوط رژیم سوریه به قدرت رسیدند، گفت: «آنها جان و مال مردم را تهدید کردند. امیدواریم جامعه جهانی و قدرت‌های غربی رویکردی جدی در پیش گرفته و اقدامات لازم را برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان انجام دهند.»

نقض‌های ناراحت‌کننده حقوق بشر

گولَچ با اشاره به اینکه در زندان‌های کشوری مانند ترکیه که عضو شورای اروپا است، کنوانسیون اروپایی حقوق بشر را امضا کرده و دادگاه حقوق بشر اروپا را پذیرفته است، مشکلات جدی وجود دارد، ادامه داد: «۶۵۰ زندانی که وضعیت‌شان بخاطر بیماری که دارند وخیم است، هنوز در زندان نگهداری می‌شوند. در حالی که آنها باید در اسرع وقت آزاد شوند، حق آنها برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی بسیار محدود است. اگر آنها حق دسترسی به این خدمات را نداشته باشند، به حق زندگی آنها حمله می‌شود. فشار جدی به ویژه بر مدافعان حقوق بشر وجود دارد. تحقیقات و محاکمه‌های بی‌اساس علیه وکلا ادامه دارد. از سوی دیگر، ما با مشکلات جدی آزادی مطبوعات مواجه هستیم. فشارها و حملاتی علیه روزنامه‌نگاران وجود دارد. بسیاری از مردم با نقض حقوق آزادی و امنیت‌شان بازداشت می‌شوند. این اقدامات ما را ناراحت می‌کند. متاسفانه قوه قضاییه مستقل نیست و دادگاه مستقلی وجود ندارد.»

ترکیه در زمینه حقوق بشر شکست خورده است

گولَچ با بیان اینکه ترکیه در زمینه نقض حقوق بشر شکست خورده است، گفت: «ترکیه از تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا که آن را دارای صلاحیت می‌داند، تبعیت نمی‌کند. این در واقع نشان می‌دهد که ترکیه در این زمینه شکست خورده است. من نمی‌خواهم ترکیه از نظر حقوق جهانی تحت تحریم قرار گیرد، اما باید الزامات خود را انجام دهد. ما همچنین می‌خواهیم از اینجا فراخوانی به شورای اروپا بدهیم؛ لازم است حساسیت لازم در خصوص این نقض حقوق نشان داده شود. برای کشورهایی که تصمیمات دادگاه را اجرا نمی‌کنند، باید لزومات قرارداد اعمال شود. متأسفانه، وضعیت حقوق بشر ترکیه در وضعیت بسیار بدی قرار دارد.»

لاینحلی در مسئله کورد

گولَچ با اشاره به اینکه نقض حقوق در ترکیه مستقیماً با مسئله کورد در ارتباط است، گفت: «به راحتی می‌توان گفت که حل نشدن مسئله کورد باعث نقض جدی حقوق بشر می‌شود. اگر روزنامه‌نگاران امروز در زندان هستند، بخش بزرگی از این موضوع در نتیجه لاینحلی مسئله کورد است. سیاست‌های انزوایی که در زندان‌ها اجرا می‌شود، مستقیما با مسئله کورد مرتبط است. قبل از هر چیز، برای از بین بردن این نقض حقوق، باید به یک راه‌حل دموکراتیک و مسالمت‌آمیز برای مسئله کورد دست یافت. راه و روش این امر به وضوح مشخص است.»