ک‌ج‌ک: حسابخواهی همه قتل‌عام‌ها انجام خواهد شد

ک‌ج‌ک با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد قتل‌عام پاریس اعلام کرد: «مبارزه ما که در امتداد خط شهدا در حال توسعه است، بدون شک حسابخواهی همه قتل‌عام‌ها را انجام خواهد داد و زندگی آزاد، برابر و دموکراتیکی را که یادگار شهداست، بنا خواهد کرد.»

قتل‌عام پاریس

ریاست مشترک شورای اجرایی کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک)، به مناسبت سالگرد قتل‌عام پاریس بیانیه‌ای کتبی منتشر کرد.

ک‌ج‌ک اعلام کرد: «در ۹ ژانویه ۲۰۱۳، سه تن از برجسته‌ترین چهره‌های جنبش آزادی کوردستان در پاریس طی یک توطئه خائنانه به شهادت رسیدند. در شرایطی که رهبر آپو برای حل مسئله کورد و دموکراتیزه شدن ترکیه در تلاش بود و در نتیجه آن امیدها افزایش یافته بود، بار دیگر نیروهای تاریک و بدخواه نسل‌کش، با هدف اعمال فشار بر رهبری، و شکستن اراده جنبش و مردم، این قتل‌عام را انجام دادند. در مدت کوتاهی مشخص شد که این قتل‌عام توسط میت (سازمان اطلاعات ترکیه) انجام شده است. ما بار دیگر این قتل‌عام ناجوانمردانه را محکوم می‌کنیم و یاد و خاطره همه شهدای انقلاب و دموکراسی، به‌ویژه سارا، روژبین و روناهی را گرامی می‌داریم و با احترام در برابر خاطرات ارزشمندشان سر تعظیم فرود می‌آوریم. مبارزه ما که در امتداد خط شهدا در حال توسعه است، بدون شک حسابخواهی همه قتل‌عام‌ها را انجام خواهد داد و زندگی آزاد، برابر و دموکراتیکی را که یادگار شهداست، بنا خواهد کرد.»

در این بیانیه با اشاره به اینکه «هدف قرار دادن سه زن مبارز در پاریس آگاهانه و عمدی بود»، موارد زیر ذکر شده است: «هدف قرار دادن سه زن مبارز و انقلابی با هدف تضعیف جنبش آزادی کوردستان و خط مشی آزادی زنان صورت گرفت. رفیق سارا از کادرهای بنیانگذار حزب ما حزب کارگران کوردستان (پ‌ک‌ک) بود. او در یکی از بزرگترین و پرافتخارترین مقاومت‌های تاریخ در برابر ظلم و شکنجه دشمن، یعنی مقاومت زندان آمد، حضور داشت و با ایستادگی تسلیم‌ناپذیر خود، تاریکی حاکم بر مردم کوردستان را در زندان درید و برای مردم ما روشنایی به ارمغان آورد. او با ۴۰ سال مبارزه انقلابی و تلاش‌های فراوان خود، سهم بسزایی در توسعه جنبش آزادی کوردستان و همچنین توسعه خط‌مشی آزادی زنان داشت و در این زمینه پیشگام بود. مبارزه زنان برای آزادی کوردستان در خط مقاومت رفیق سارا توسعه یافته و جهانی شده است. رفیق سارا نه تنها به نماد آزادی زن کورد، بلکه به نماد آزادی زن در سطح جهانی تبدیل شده است. رهبر آپو گفتند که مبارزه برای آزادی زنان، مبارزه سارا است.

رفقا روناهی و روژبین نیز دو زن انقلابی بودند که تمام وجود خود را وقف این آرمان کرده بودند و آزادی مردم و زنان کوردستان را در قلب خود داشتند و برای آن مبارزه می‌کردند.

هیچ اقدامی برای روشن شدن ابعاد قتل‌عام صورت نگرفته است

مردم کوردستان سال‌هاست که از دولت فرانسه و سایر کشورهای اروپایی خواستار روشن شدن ابعاد قتل‌عام پاریس هستند. ما نیز به عنوان جنبش بارها این درخواست را تکرار کرده‌ایم. اگر دولت فرانسه می‌خواهد از اتهامات وارده رهایی یابد، باید برای روشن شدن ابعاد قتل‌عام پاریس گام بردارد و حقایق را برای افکار عمومی آشکار کند. اما تاکنون هیچ اقدامی برای روشن شدن ابعاد این قتل‌عام صورت نگرفته است. این امر طی سالیان متمادی بر تردیدهای ما و مردم ما افزوده است. بدون شک دولت ترکیه عامل این قتل‌عام است. مردم و جنبش ما این حقیقت را می‌دانند. اما به خوبی می‌دانیم که دولت ترکیه این قتل‌عام را به تنهایی انجام نداده است. واضح است که دولت ترکیه و شبکه جنایتکار و قاتل میت بدون حمایت کشورهای اروپایی و سازمان‌های اطلاعاتی آنها، نمی‌توانستند به تنهایی چنین قتل‌عامی را در مکانی مانند پاریس انجام دهند. در واقع، عدم اقدام کشورهای اروپایی، به ویژه فرانسه، برای روشن شدن ابعاد این قتل‌عام با گذشت ۱۲ سال، نشان می‌دهد که قتل‌عام پاریس یک عملیات ناتو-گلادیو بوده است. بنابراین، لازم است تمام ابعاد قتل‌عام پاریس روشن شود. باید مشخص شود که چه کسانی به دولت ترکیه کمک کرده‌اند و با چه هدفی در این قتل‌عام شریک بوده‌اند.

یاد شهدای سلوپی را با احترام و سپاس گرامی می‌داریم

قتل‌عام مشابهی در ۳ ژانویه ۲۰۱۶ در سلوپی رخ داد. در آنجا نیز سه زن مبارز پیشرو، یعنی رفقا سِوِه دمیر، پاکیزه نایر و فاطمه اویار به قتل رسیدند. ما همچنین یاد این شهدا را با احترام و سپاس گرامی می‌داریم. بسیار معنادار است که مردم ما در سالگرد این قتل‌عام بار دیگر یاد شهدای سلوپی را گرامی داشتند. ما تنها با درک یاد شهدا و صیانت از خاطرات آنها می‌توانیم به آزادی برسیم و صحیح زندگی کنیم. بدون این امر، نه می‌توانیم صحیح و آزاد زندگی کنیم و نه می‌توانیم چیزی در مورد درستی و آزادی بگوییم. رهبر آپو همواره بر پایبندی به یاد شهدا تأکید کرده و اظهار داشته است که مبارزه برای آزادی را به عنوان ضرورتی برای پایبندی به یاد شهدا توسعه داده‌اند. باید بدانیم که همه چیز در کوردستان بر این اساس ایجاد شده است و باید با رویکردی صحیح به واقعیت شهدا و باید مبارزه خود برای آزادی در امتداد خط آنها را توسعه و گسترش دهیم.»