کمپ‌های شمال و شرق سوریه - بخش اول

۳۰ هزار و ۸۸۵ خانواده در ۱۷ کمپ در شمال و شرق سوریه زندگی می‌کنند. با توجه به شرایط جوی سخت در ماه‌های زمستان، نیازهای ۱۴۵ هزار و ۲۳۹ نفر ساکن در کمپها بیش از پیش افزایش می‌یابد.

خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه در تلاش است تا خدمات غذایی، سرپناهی، بهداشتی و آموزشی را برای مردم ساکن در کمپهای شمال و شرق سوریه فراهم کند. نهادها و سازمان‌های بشردوستانه از کمپ‌های منطقه حمایت کافی نمی‌کنند. این وضعیت باعث ایجاد مشکلات بیشتر برای پناهندگان می‌شود.

در پی حملات اشغالگرانه دولت ترکیه به عفرین در سال ۲۰۱۸، بیش از ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان عفرین مجبور به ترک شهر خود و اسکان در مناطق اطراف شدند. مهاجرانی که در مناطق شهبا و عفرین مستقر شده‌اند، همچنان مورد حمله دولت ترکیه قرار دارند. در ۹ اکتبر ۲۰۱۹، دولت ترکیه یک حمله اشغالی جدید را علیه شمال و شرق سوریه آغاز کرد. حدود ۵۰۰ هزار غیرنظامی از سرکانی، گری سپی، تل تمر و زرگان به دلیل این حملات مجبور به ترک محل زندگی خود شدند. ۱۷ کمپ بزرگ پناهندگان به همراه ده‌ها کمپ کوچک در شمال و شرق سوریه وجود دارد.

کمپها در جزیره

بیشترین مهاجر و پناهنده در شهر جزیره وجود دارد. در این منطقه ۶ کمپ وجود دارد که ۲ کمپ آن برای خانواده‌های داعشی است.

کمپ هول: کمپ هول در ۴۵ کیلومتری شرق حسکه قرار دارد و توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) در سال ۱۹۹۱ تأسیس شد. این کمپ که برای پناهندگان عراقی فراری از جنگ خلیج استفاده می‌شد، در نتیجه مداخله آمریکا در عراق در سال ۲۰۰۳ دوباره مورد استفاده قرار گرفت. با شروع درگیری در سوریه، تبهکاران داعش این مکان را اشغال کردند و از آن به عنوان مرکز استفاده نمودند. این کمپ که در اکتبر ۲۰۱۵ توسط نیروهای سوریه دموکراتیک آزاد شد، از آن زمان تحت کنترل اداره خودمدیریتی بوده است. کمپ هول به عنوان خطرناک‌ترین کمپ منطقه شناخته می‌شود، زیرا خانواده‌های تبهکاران داعش نیز در آن زندگی می‌کنند. این کمپ که بزرگتر از منطقه هول است که در آن واقع شده است، ۴۵ هزار و ۴۰۲ نفر (۱۲ هزار و ۷۰۰ خانواده) دارد.

کمپ روژ:

کمپ روژ در شهر دِرک در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۵ برای خانواده‌های تبهکاران داعش تاسیس شد. عراقی‌ها و سوری‌ها نیز در این اردوگاه حضور دارند که بیشتر آنها از کشورهای اروپایی هستند. ۲ هزار و ۶۰۵ نفر (۸۲۰ خانواده) در کمپ هستند.

کمپ واشوکانی:

این کمپ در حسکه توسط اداره خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه برای ساکنان سرکانی که پس از اشغال سرکانی توسط دولت ترکیه در اکتبر ۲۰۱۹ مجبور به ترک منازل خود شدند، ایجاد شد. مهاجران سرکانی، تل تمر و زرگان در این کمپ زندگی می‌کنند. این کمپ که از سه قسمت تشکیل شده است، شامل ۱۶ هزار و ۷۳۰ نفر (۲ هزار و ۳۶۱ خانواده) می‌باشد.

کمپ سرکانی:

کمپ سرکانی در شرق حسکه توسط دولت خودمدیریتی شمال و شرق سوریه در آگوست ۲۰۲۰ برای ساکنان سرکانی که به دلیل حملات اشغالگران ترکیه در مدارس شهر حسکه آواره شده بودند تأسیس شد. ۱۵ هزار و ۵۸۳ نفر (۲ هزار و ۵۷۶ خانواده) در کمپ اقامت دارند.

کمپ نوروز:

کمپ نوروز در شهر دِرک برای ساکنان شنگال که از کشتار داعش در سال ۲۰۱۴ جان سالم به در بردند، ایجاد شد. پس از بازگشت بسیاری از ساکنان شنگال به خانه‌های خود، مردم سرکانی و گری سپی در کمپ مستقر شدند. ۵ هزار و ۳۶۶ نفر (۱۰۲۰ خانوار) ​​در کمپ زندگی می‌کنند.

کمپ اریشا:

در کمپ اریشا که یک کمپ قدیمی است، مهاجرانی هستند که از مناطق تحت کنترل رژیم سوریه گریخته‌اند که بیشتر آنها از دیرالزور هستند. ۱۲ هزار و ۹۸۴ نفر (۲ هزار و ۶۸۲ خانواده) در کمپ زندگی می‌کنند.

طبقا

کمپ المحمودلی: برای آوارگانی که از مناطق حلب، حماه، حمص و دیرالزور تحت حاکمیت رژیم سوریه فرار می‌کنند ، ایجاد شد. ۹ هزار و ۹۹ نفر (هزار و ۷۸۰ خانوار) ​​در کمپ اقامت دارند.

التوحنا:

 ۴ هزار و ۳۵۰ نفر (۸۷۰ خانواده) در آنجا زندگی می‌کنند.

منبج

کمپ قدیمی شرق منبج:

کسانی که از مناطق تحت کنترل رژیم در شرق حلب آواره شده‌اند، در آنجا می‌مانند. ۲ هزار و ۱۷۰ نفر (۴۰۸ خانواده) در کمپ زندگی می‌کنند.

کمپ جدید شرق منبج :

مهاجران حلب و اطراف آن در این کمپ اقامت می‌کنند. ۴ هزار و ۷۵۵ نفر (۷۱۰ خانوار) ​​در کمپ اسکان داده شده‌اند.

رقه

کمپ گری سپی (کمپ تل ثمین):

برای افرادی که به دلیل حملات اشغالگرانه دولت ترکیه در نوامبر ۲۰۱۹ از گری سپی و روستاهای آن آمده بودند تأسیس شد. ۶ هزار و ۸۸۶ نفر (هزار و ۲۸۲ خانوار) ​​در کمپ اقامت دارند.

 دیرالزور

 کمپ ابو خشب:

۱۰ هزار و ۵۱۰ نفر (هزار و ۹۸۰ خانواده) در این کمپ زندگی می‌کنند که مردم دیرالزور هستند که از مناطق تحت کنترل سوریه فرار کردند.

کمپهای شهبا:

در سال ۲۰۱۸ به دلیل اشغال عفرین توسط دولت ترکیه، بیش از ۴۰۰ هزار غیرنظامی مجبور به ترک خانه‌های خود شده و آواره شدند. در شهبا و 5 کمپ (کمپ‌های عفرین، وگر، سردم، برخودان و شهبا) در منطقه شِراوای عفرین، اکثر ساکنان عفرین که به دلیل اشغال دولت ترکیه مجبور به مهاجرت شده‌اند زندگی می‌کنند.

کمپ وَگَر:

۵۱۵ نفر (۱۰۳ خانواده) در این کمپ زندگی می‌کنند.

 کمپ شهبا:

 ۴۸۵ نفر (۹۷ خانوار) ​​در آن سکونت دارند.

 کمپ سردم:

 ۳ هزار و ۷۶۰ نفر (۷۵۲ خانواده) در آنجا زندگی می‌کنند.

کمپ برخودان:

 ۳ هزار و۴۲۵ نفر (۶۸۵ خانوار) ​​در آنجا زندگی می‌کنند.

 کمپ عفرین:

۶۰۵ نفر (۱۲۱ خانوار) ​​زندگی می‌کنند.

 ادامه دارد…