کمیته شهیدان پژاک: شهدا باهوز و روژهات الگوی تعهد و اصرار بر مبارزه بودند
کمیته شهدای حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) یاد باهوز سرحد و روژهات آمد را گرامی داشت.
کمیته شهدای حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) یاد باهوز سرحد و روژهات آمد را گرامی داشت.
کمیته شهدای حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) به مناسبت نهم دسامبر دوازدهمین سالروز شهادت باهوز سرحد و روژهات آمد بیانیهای منتشر کرده و یاد این شهدا را گرامی داشت.
در این بیانیه آمده است : «نهم دسامبر مصادف است با دوازدهمین سالروز شهادت دو تن از فرزندان مبارز و فدائی خلق کُرد به نامهای، فرشید کاتورانی با کد سازمانی «باهوز سرحد» و زِینَل کارابَنک با کد سازمانی «روژهات آمَد»، به همین مناسبت یاد و خاطرهی این دو رهرو راه حقیقت و حیات آزاد و تمامی شهدای ماه دسامبر را گرامی میداریم».
پژاک در بیانیه خود در رابطه با شهادت باهوز سرحد و روژهات آمد گفت: «سال ۲۰۱۰ زمانی که رفیق روژهات به همراه رفیق باهوز در منطقهی کَلارَش از توابع سلماس، مشغول انجام وظایف و مسئولیتهای انقلابی و انسانی خود بودند، مورد حملهی مزدوران و محافظان نظام فاشیست و اشغالگر ایران قرارگرفتند، در جریان درگیری، هر دو مبارز آپویی بعد از مقاومت و نبردی حماسی، به شهادت رسیدند.»
بیانیهی کمیتهی شهدای حزب حیات آزاد کوردستان پژاک به شرح زیر است:
«نهم دسامبر مصادف است با دوازدهمین سالروز شهادت دو تن از فرزندان مبارز و فدائی خلق کُرد به نامهای، فرشید کاتورانی با کد سازمانی «باهوز سرحد» و زِینَل کارابَنک با کد سازمانی «روژهات آمَد»، به همین مناسبت یاد و خاطرهی این دو رهرو راه حقیقت و حیات آزاد و تمامی شهدای ماه دسامبر را گرامی میداریم.
رفیق فرشید کاتورانی با کد سازمانی «باهوز سرحد» در سال ۱۹۸۵ در شهر سنه و در خانوادهای میهندوست دیده به جهان گشود. شهید باهوز در همان اوان نوجوانی، محدویتها و معضلات عدیدهای که سد راه حیات آزاد جامعه بوده و ناشی از سیاستهای ضدانسانی رژیم اشغالگر ایران هستند را احساس و درک کرد. در جستجوی راهی برای رهایی مردم و میهن، با اندیشههای رهبر آپو و حزب حیات آزاد کُردستان (پژاک) آشنا میشود. در کنار مطالعه و مداقه بیشتر در فلسفهی رهاییبخش رهبری، به فعالیت تبلیغی و سازماندهی جوانان مشغول میشود. سال ۲۰۰۷ بهمنظور ارتقای سطح مبارزات، به صفوف گریلاهای جنبش آپویی پیوست. امید و اعتقادش دَم به دَم راسختر و شوقش به پرواز، بیشتر میشد. رفیق باهوز جوانی پاک و پویا بود که در مسیر مبارزه، اعتقادی عمیق به نیرو و سازماندهی جوانان داشت، بر همین مبنا پس از سپری نمودن دورههای آموزشی و مدتی فعالیت در کوهستانهای آزاد، جهت تنویر افکار و تقویت سازماندهی جوانان، راهی شرق کُردستان و ایران شد و با خلوصنیت از خودگذشتگی، مبارزه و فعالیتهای ارزنده و موثری از خویش به یادگار گذاشت.
رفیق زینل کارابَنک با کد سازمانی «روژهات آمَد» سال ۱۹۷۲ در منطقهی لیجه از توابع شهر آمَد در شمال کُردستان چشم به جهان گشود. در دوران تحصیلات دانشگاهی با افکار و فلسفهی رهبر آپو آشنا و در سال ۱۹۹۳ به جنبش رهاییبخش خلق کُرد ملحق میشود. شهید روژهات جوانی جویای حقیقت و روشنفکری متعهد و مبارز بود که حیات پُریمن خود را وقف پیکار برای آزادی سرزمین و سرافرازی جامعه کرد. پشتکار و پیشاهنگی در مبارزه، از خصایل برجستهی ایشان بود، با عشق به خلق و خدمت به آن، سالهای متمادی در بخشهای مختلف کُردستان، از آمَد و قندیل و درسیم، تا سلماس و شاهو و ایلام، با درایت به مقابله با دام و دسیسههای رژیمهای اشغالگر کُردستان اهتمام ورزید. بهرغم دو بار زخمیشدن در جبهههای نبرد، همواره با روحیه و امیدی مضاعف و تا لحظهی شهادت، با پایبندی به اصول انقلابیگری بر تداوم مبارزه و مقاومت اصرار ورزید.
سال ۲۰۱۰ زمانی که رفیق روژهات به همراه رفیق باهوز در منطقهی کَلارَش از توابع سلماس، مشغول انجام وظایف و مسئولیتهای انقلابی و انسانی خود بودند، مورد حملهی مزدوران و محافظان نظام فاشیست و اشغالگر ایران قرارگرفتند، در جریان درگیری، هر دو مبارز آپویی بعد از مقاومت و نبردی حماسی، به شهادت رسیدند.
در پایان باردیگر ضمن گرامیداشت یاد و خاطرهی شهیدان فرشید کاتورانی با کد سازمانی «باهوز سرحد» و زینل کارابَنک با کد سازمانی «روژهات آمد»، و تمامی شهدای راه آزادی و دمکراسی، عهد میبندیم که با تکیه بر میراث ماندگار و خطمشی آنها، تا برساخت جامعهای آزاد و دمکراتیک به مبارزه ادامه داده و از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزیم؛ همچنین از تمامی اقشار میهندوست و انقلابی خلقمان، بهويژه زنان و جوانان دعوت میکنیم که با پیوستن به صفوف جنبش آپویی، به بهترین شیوه یاد و خاطرهی شهدا را زنده نگه داشته و از دستاوردهایشان، صیانت کنند.
کمیته شهیدان حزب حیات آزاد کُردستان- پژاک
٨/۱۲/۲۰۲۳
مشخصات این دو شهید به قرار زیر است:
نام و نامخانوادگی: فرشید کاتورانی
کد سازمانی: باهوز سرحد
نام مادر: آهو
نام پدر: عطاالله
تاریخ و محل تولد: ۱۹۸۵ سنه
تاریخ و محل شهادت: ۹/۱۲/۲۰۱۰ کَلارَش- سلماس
*********************************
نام و نام خانوادگی: زینل کارابَنک
کد سازمانی: روژهات آمَد
نام مادر: نفیسه
نام پدر: خلیل
تاریخ و محل تولد: ۱۹۷۲ لیجه
تاریخ و محل شهادت: ۹/۱۲/۲۰۱۰ کَلارَش- سلماس»