نوزدهمین کنفرانس اتحادیه اروپا، ترکیه، خاورمیانه و کورد که در پارلمان اروپا در شهر بروکسل بلژيک برگزار شد، در دومین روز خود به پایان رسید. پنجمین و آخرین پانل این کنفرانس تحت عنوان «تشویق به دموکراسی و ساختن آینده» با مدیریت دَلال آیدین برگزار شد.
شیلان فواد حسین: مبارزات آزادی زنان کورد وجههای جهانی کسب کرد
ابتدا شیلان فواد حسین از سوی مؤسسه خشونت خانوادگی، دین و پناهندگان، سخنرانی کرد و گفت که مبارزات آزادی زنان کورد با مبارزه علیه فاشیسم درهم آمیخته است و افزود: «زنان در روژاوا علیه ذهنیت مردسالاری بپاخاستند. بر اساس سیستمی که ایجاد کردند، از کوچکترین گروهها گرفته تا بزرگترین مجلس یک رئیس مشترک زن و یک رئیس مشترک مرد وجود دارد. این امر باعث میشود که زنان نقشی واقعی ایفا کنند. جنبش زنان در زندانهای شهر آمد، روژاوا و در عرصههای گریلایی ایجاد شده است.
دموکراسی بدون زنان امکانپذیر نیست
شیلان فواد حسین با اشاره به مبارزات زنان در مقابل ذهنیت فئودال در باشور کوردستان، تاکید کرد که دموکراسی بدون حضور زنان میسر نیست و مبارزات زنان به راه سایر مبارزات روشنی میبخشد.
نیلوفر کوچ: باید به بازیگران تحول تبدیل شویم
نیلوفر کوچ، عضو کمیته روابط خارجی کنگره ملی کوردستان (کنک)، سخنرانی کرد و گفت: «وقتی درباره امید صحبت میکنیم مهم است که به سیاست کوردها نگاه کنیم. رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، وقتی که در ۲۷ فوریه فراخوان خود را منتشر کرد، همه را مخاطب گرفت. فرصتی تاریخی وجود دارد. زمان آن فرا رسیده است که خلق کورد سرنوشت خود را تعیین کند. ما به بازیگران تحول تبدیل خواهیم شد.»
وی در ادامه سخنانش اعلام کرد که خلق کورد به دموکراسی نیاز دارد و افزود: «در ترکیه مشکلات زیادی وجود دارد. با رژیمی تمامیتخواه مواجه هستیم. فراخوان اوجالان این امید را ایجاد کرد که کوردها در این روند پیشتاز خواهند بود.»
بیانیه پایانی کنفرانس
کنفرانس با انتشار بیانیه پایانی خاتمه یافت. بیانیه از سوی درسیم داغدوِرَن قرائت شد.
در این بیانیه اعلام شد که گامهای مهمی در راستای حل مسئله کورد در ترکیه برداشته میشود و تصریح گشت: «فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک ۲۷ فوریه ۲۰۲۵ رهبر سیاسی خلق کورد عبدالله اوجالان، نه تنها برای ترکیه بلکه برای تمامی منطقه فرصتی بینظیر جهت حل مسائل مطرح کرد.»
در بخش دیگری از بیانیه اعلام شد: «مشارکت اوجالان در روند صلح و برای پیروزی این روند حائز اهمیت فراوانی است.»
در این بیانیه درخواستهای زیر مطرح شد:
-توقف حملات دولت ترکیه به شمال و شرق سوریه و اقلیم کوردستان که به معنای نقض حقوق بینالملل است؛
-پایان دادن به انتصاب قیم؛
-اتخاذ تدابیر سیاسی و حقوقی فوری برای پیشبرد روندی که آغاز شده است؛
-تحقق آزادی عبدالله اوجالان برای ایفای نقش وی یک ضرورت است؛
-شمال و شرق سوریه به عنوان یک عنصر دموکراتیک غیر قابل چشمپوشی در سوریه متحد و متکثر به رسمیت شناخته شود؛
-اجرای فوری تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا در رابطه با پرونده رهبر آپو؛
-به کارگیری تمامی مکانیسمها در راستای تقویت روند چارهیابی سیاسی مسئله کورد و دموکراتیک شدن ترکیه و خاورمیانه؛
-خارج کردن حزب کارگران کوردستان از لیست ترور برای دادن پیامی مثبت به روندی که در جریان است.