شیار درسیم از سکینه جانسز سخن گفت
شیار درسیم: «رفیق سارا نه تنها در کوردستان، بلکه در کل جهان الگویی برای زنان بود. در کوردستان، هر پیشرفتی بر اساس خط آزادی زنان، به عنوان انقلاب زنان تعریف میشود. سهم رفیق سارا در این امر بزرگ است.»
شیار درسیم: «رفیق سارا نه تنها در کوردستان، بلکه در کل جهان الگویی برای زنان بود. در کوردستان، هر پیشرفتی بر اساس خط آزادی زنان، به عنوان انقلاب زنان تعریف میشود. سهم رفیق سارا در این امر بزرگ است.»
در ۹ ژانویه ۲۰۱۳، در پاریس، پایتخت فرانسه، یکی از پیشگامان جنبش آزادی کورد، سکینه جانسز (سارا) به همراه دو تن از رفقایش، فیدان دوغان (روژبین) و لیلا شایلمز (روناهی)، در نتیجه یک ترور توسط دولت فاشیست ترکیه به قتل رسیدند. شیار درسیم، از رفقای سکینه جانسز، در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF) از درک رفاقت، شخصیت انقلابی و موضع ایدئولوژیک سکینه جانسز سخن گفت.
شیار درسیم اظهار داشت که او سکینه جانسز را در سال ۲۰۰۳ شناخت، اما مبارزه او سالها پیش از تاریخ حزب، مقاومت زندانها را شناخته و گفت: «موضع او در مقاومت در زندان، رویکرد او نسبت به رفقایش همیشه بازگو میشد. بندی که زنان در آن بودند نسبت به بند مردان بسیار دشوارتر بود. موضع رفیق سارا در این شرایط سخت در ذهن مردم نقش بسته بود.»
«رفیق سارا انقلابی در سطح جهانی بود»
شیار درسیم بیان کرد که سکینه جانسز انقلابی بود که در سطح بینالمللی شناخته میشد و اظهار داشت که قتلعام پاریس تصادفی نبود. شیار درسیم گفت: «این قتلعام در چارچوب یک برنامهریزی گلادیوی ناتو انجام شد. دشمن با حمله به شخصی مانند رفیق سارا، قصد ایجاد آشفتگی در داخل سازمان را داشت. هم تلاش کرد آن را به عنوان یک جنگ داخلی نشان دهد و هم این پیام را به جامعه میداد: اگر به وفاداری خود به مبارزه آزادی کورد ادامه دهید، چنین قتلعامهایی بر سر شما خواهد آمد.» درسیم اظهار داشت که این نقشه شکست خورد و گفت: «دشمن فکر نمیکرد که این قتلعام علاقه جهانی به مبارزه زنان و جنبش آزادی کورد را افزایش خواهد داد.»
نقش پیشرو در انقلاب زنان
شیار درسیم به تأثیر سکینه جانسز بر جنبش آزادی زنان اشاره کرد و گفت: «در کوردستان هر پیشرفتی بر اساس انقلاب زنان صورت میگیرد. رفیق سارا در این مبارزه شخصیتی بود که نه تنها در کوردستان، بلکه در کل جهان الگویی برای زنان بود (...) هر پیشرفتی در کوردستان بر اساس خط آزادی زنان صورت میگیرد؛ به عنوان انقلاب زنان تعریف میشود. در اینجا سهم رفیق سارا بزرگ است.»
«میخواست پیشانی رفقایش را به ستارگان برساند»
درسیم خاطرنشان کرد که درک رفاقت سکینه جانسز از خط ایدئولوژیک پکک نشأت میگرفت و گفت: «زبان انتقادی او که کسی را نمیشکست، یکی از ویژگیهای اصلی شخصیت او بود. کاستیهای رفقایش را به عنوان کاستیهای خود میدید، برای پیشرفت رفقایش بسیار تلاش میکرد.» شیار درسیم خاطرنشان کرد که سکینه جانسز با این ویژگی خود تأثیر زیادی بر همه کسانی که در جنبش بودند گذاشت.
درسیم بیان کرد که جنبه جالب دیگر از ویژگیهای سکینه جانسز، گفتگوهای او با رهبر آپو بود و گفت: «او یکی از رفقایی بود که میتوانست به راحتی با رهبر آپو بحث کند.»
تأثیر قتلعام
درسیم از لحظه قتلعام و تأثیر آن سخن گفت: «با خبری که از دفتر رسید، وارد عمل شدیم. مردم در عرض چند ساعت خود را به محل حادثه (قتل) رساندند. بر زبان همه فقط یک جمله بود: انتقام.» درسیم اظهار داشت که اقدامات محکومیت بسیار بیشتر از تخمین نیروهای امنیتی فرانسه بود و گفت: «حساب نکرده بودند که در عرض یک شب ۲۰۰-۳۰۰ هزار نفر بتوانند به پاریس سرازیر شوند. به یمن جامعه سازمانی ما، بازیهای دشمن در پشت این قتلعام خنثی شد.»
شیار درسیم در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد که شهادت سکینه جانسز در داخل جنبش باعث ایجاد خلأ نشد، بلکه برعکس، نیرویی ایجاد کرد که مبارزه را بزرگتر کرد.