اسپانیا برای قانونی کردن وضعیت نیم میلیون مهاجر غیرقانونی آماده می‌شود

دولت اسپانیا قصد دارد در آینده نزدیک وضعیت بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی را قانونی کند. طبق گزارش رسانه‌های محلی، مذاکرات بین احزاب مختلف در دولت در این زمینه ادامه دارد.

حزب سوسیالیست (PSOE) به ریاست پدرو سانچز، نخست‌وزیر، در حال مذاکره با احزاب دیگر برای یک قانون‌گذاری در مقیاس بزرگ است.

بر اساس پیش‌نویس متنی که به دست روزنامه ال پائیس رسیده است، این طرح «یک مقررات ویژه با محدودیت زمانی» را پیش‌بینی می‌کند. هدف، رهایی هرچه بیشتر افراد از وضعیت غیرقانونی عنوان شده است.

افرادی که تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به طور غیرقانونی در اسپانیا حضور داشته‌اند، در صورت احراز شرایط خاص، می‌توانند وضعیت قانونی پیدا کنند. دولت، شرایطی مانند سابقه کیفری پاک و اثبات اقامت در اسپانیا را تعیین خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری EFE، با این مقررات می‌توان وضعیت بیش از ۵۰۰ هزار نفر را قانونی کرد. این طرح از سوی احزاب چپ و سازمان‌های جامعه مدنی حمایت می‌شود.

ایده قانونی‌سازی، در سال ۲۰۲۱ با یک ابتکار مردمی که ۶۰۰ هزار امضا جمع‌آوری کرد، مطرح شد، اما این پروژه سال‌ها در مجلس متوقف مانده بود.

حزب سانچز قصد دارد این پیشنهاد را امروز ارائه دهد و متن را قبل از پایان سال قانون‌گذاری تصویب کند.