ک‌ج‌د‌ک-اروپا دولت آلمان را به پایان دادن به جرم‌انگاری کوردها فراخواند

کنگره جوامع دموکراتیک کوردستانی در اروپا (ک‌ج‌د‌ک-اروپا)، بازداشت سیاستمدار کورد یوکسَل کوچ را محکوم کرد و دولت آلمان را به پایان دادن به سیاست‌های جرم‌انگاری علیه کوردها فراخواند.

ک‌ج‌د‌ک-اروپا با انتشار بیانیه‌ای کتبی، از دولت آلمان درخواست کرد که زندانیان سیاسی کورد محبوس در زندان‌های این کشور را آزاد کرده و به سیاست‌های جرم‌‌انگاری علیه کوردها پایان دهد.

مشروح بیانیه ک‌ج‌د‌ک-اروپا به شرح زیر می‌باشد: «کنگره دوازدهم پ‌ک‌ک که با گام‌های ملموس خود به فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک ۲۷ فوریه رهبر آپو پاسخ داد، روند جدیدی را در ترکیه و کوردستان آغاز کرد. کشورهای زیادی از جمله آلمان و همچنین سازمان ملل متحد از این گام استقبال کردند. حکومت آلمان در بالاترین سطح از فراخوان ۲۷ فوریه استقبال کرده و اعلام کرد که برای حمایت از آن آمادگی دارد.

اما امروز یوکسل کوچ، عضو شورای اجرایی ک‌ج‌د‌ک-اروپا که سال‌هاست در سیاست کوردها در آلمان نقش مدیریت را بر عهده دارد و در میان کوردها و دوستان آنان شناخته شده است و محبوبت زیادی دارد، پس از چهار ساعت تفتیش منزلش در برِمِن بازداشت و به دادگاه قانون اساسی فدرال در کارلسرو منتقل شد.

این بازداشت به بهانه عضویت در پ‌ک‌ک از سوی دولت آلمان صورت گرفت. اما بازداشت شخصی که در چنین سطحی شناخته شده و در سازمان‌های چتر کوردها نقش رهبری و ریاست مشترک را بر عهده داشته است، در شرایطی که جنبش آزادی کورد در ترکیه برای صلح مسئولیتی تاریخی بر عهده گرفته است، به معنای دورانی جدید در سیاست آلمان علیه کوردها می‌باشد.

بازداشت یوکسل کوچ بدون شک برای سیاست کورد به ویژه در آلمان و اروپا، حاوی پیام «نه به صلح» و اصرار بر جنگ است. اما حکومت آلمان، هم از فراخوان ۲۷ فوریه رهبر آپو و هم از بیانیه ۱۲ می پ‌ک‌ک مبنی بر پایان دادن به فعالیت تحت نام پ‌ک‌ک و پایان دادن به مبارزه مسلحانه، استقبال کرده بود. یوکسل کوچ، همانند ۱.۵ میلیون کوردی که در آلمان زندگی می‌کنند، شخصی است که برای اجرایی شدن گام‌های رهبر آپو و جنبش آزادی کورد در راستای صلح، مبارزه می‌کند. به عنوان ک‌ج‌د‌ک-اروپا این گام دولت آلمان را که به منزله ضدیت با صلح است، محکوم کرده و علاوه بر یوکسل کوچ، خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی کورد در آلمان هستیم.

به عنوان ک‌ج‌د‌ک-اروپا، از دولت آلمان درخواست می‌کنیم که برای تحقق صلح به سیاست‌های جرم‌انگاری علیه کوردها و اقدامات کوردستیزانه خود پایان دهد.»