تصویر

در استراسبورگ درباره تجربه شهرداری‌های کوردها بحث و گفتگو انجام شد

در کارگاهی تحت عنوان «رویکردها و تحول دموکراتیک محلی در شهرداری‌های کوردها تحت فشار ترکیه» در دانشگاه استراسبورگ، درباره مدل مدیریت شهرداری‌های کوردها و نقش دموکراسی محلی در برابر خشونت سیاسی، بحث و گفتگو انجام شد.

دانشگاه استراسبورگ و École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS)، با همکاری مرکز تحقیقات SAGE، برای معرفی تجربیات شهرداری‌های مردمی کوردها، اهمیت دموکراسی محلی برای شهروندی اروپا و تاثیرات سازنده آن بر این امر، کارگاهی برگزار کردند.

در این کارگاه تاکید شد که شهرداری‌های کوردها در سال‌های ۲۰۰۰ با وجود فشارهای سیاسی با روش‌های خود مبنی بر مشارکت مردم، به مرکزی اجتماعی مبدل گشته و در مناطقی که تحت تاثیر خشونت‌ قرار گرفته‌اند، نقشی سازنده ایفا کردند. همچنین تاکید شد که اکثر شهرداران مشترک این شهرداری‌ها اکنون در زندان و یا تبعید به سر می‌برند.

در این کارگاه که با حضور شهرداران مشترک سابق، پژوهشگران اروپایی و اعضای شهرداری‌ها برگزار شد، موضوعاتی نظیر دموکراسی محلی، تحول و خشونت سیاسی نیز مورد بحث و گفتگو قرار گرفتند.

در نشستی که تحت عنوان «درک نو شدن در دموکراسی محلی» برگزار شد، پژوهشگران اجتماعی به تبادل نظر پرداختند. میشل آیگر از EHESS در مورد برنامه‌ریزی شهری، پاتریسیا زاندِر از دانشگاه استراسبورگ درباره دموکراسی شهری و اروپایی، ویبک کِیم درباره رهنمود محلی تجربیات فرهنگی و سیاسی کوردها، و حمید بوزآرسلان درباره موانع بنیادین و روابط نیروها سمینارهایی داشتند.

میشل آگیر برنامه‌ریزی شهری اقتدارگرا و کارکردگرای قرن بیستم را مورد انتقاد قرار داد.

ویبک کیم نیز با ارزیابی تجربیات کوردها، تاکید کرد که کوردها در برابر سیاست‌های آسیمیلاسیون و نابودی دولت ترکیه از موجودیت خود صیانت کرده‌اند.

حمید بوزآرسلان نیز با اشاره به نقض اصول دموکراسی و حقوقی از سوی دولت ترکیه، تاکید کرد که کوردها با اقدامات خود در راستای دموکراسی محلی، آنچه را که از دست داده‌اند بازپس می‌گیرند. وی اعلام کرد که مدیریت‌های محلی شخصیت‌هایی نظیر شیخ سعید، سید رضا و احمد خانی را در ذهن کوردها تداعی می‌کند.

شهردار مشترک سابق کلانشهر آمد عثمان بایدَمیر نیز با اشاره به وضعیت خدمات اجتماعی در زیر فشار قیم، گفت: «دولت برای محدود کردن کورد بودن و مدیریت محلی، رژیم قیم را وارد عمل کرد.»

قیم و مقاومت

نشست دوم تحت عنوان «سیاست‌های محلی در ایجاد سیستم های دموکراسی محلی» توسط گیلبرت وینسنت برگزار شد. برخی از شهرداران مشترک سابق شهرهای جزیر، وان و سور نیز در این نشست حضور داشتند.

در این نشست علاوه بر گسترش دموکراسی از طریق مجالس محلات و مشارکت برابر زنان، جوانان و تمامی افراد، اعلام شد که قیم در حال غارت منابع شهرداری‌های مردمی است.

این کارگاه با ارائه راه‌حل‌های پیشنهادی شرکت‌کنندگان پایان یافت. در جریان کارگاه مسائلی نظیر تقویت دموکراسی محلی، حمایت از مدل‌های خودمدیریتی و همچنین فراخوان برای همبستگی بین‌المللی در برابر سیاست‌های قیم، مطرح شدند.